War of the Ring del 1

Etter å ha hørt på Takras snakke om dette spillet og det strategisk ble «glemt» igjen (på forespørsel fra undertegnede) etter siste spillekveld i Marog’s Rike var det duket for en kikk på dette enorme spillet. Jeg fikk med kona på moroa og dette tok MYE MYE MYE lenger tid enn vi trodde å sette seg inn i. Spillet går kort fortalt ut på at de onde skal prøve å enten få tak i ringen ved å korrumpere ringenes brorskap, eller å erobre så mange festninger fra de gode at de ikke kan fortsette kampen. Og som dere da selvfølgelig gjetter er målet for de gode å få kastet ringen i dommedagsfjellet eller erobre de ondes festninger.

Det første som møtte oss når vi åpnet esken var det veldig store kartet som det skulle spilles på, den var faktisk laget av to separate brett som skulle legges inntil hverandre for å gjøre kartet komplett. Da vi hadde fått denne på plass var det duket for sortering av hærstyrkene og med 8 forskjellige fraksjoner, hver med en vanlig og en «elite» enhet,  å sortere så var dette noe som tok litt tid. Så kom turen til å plassere ut hærstyrkene, dette viste seg lettere sagt enn gjort for kaoleena som hadde store problemer med å finne sine regioner, det er nemlig en stor fordel om man kan endel om geografien til Tolkiens verden. Marog hadde få problemer og var ferdig lenge før kona med utplassering og var snar med å hjelpe henne med å få sine styrker på plass.

De neste 2 timene ble brukt til å gjennomgå regelheftet og forstå hvilke handlinger man kan gjør og konsekvensene av handlingene, men det viste seg fort at vi trengte regelheftet hyppigt mens vi spillte da det var utrolig mye å forholde seg til. Man trekker kort som man kan gjøre handlinger med som enten omhandler spesifikke karakterer eller hæren din, og terningene man kaster skal komme overens med symbolet for kortet for at man kan bruke det kortet. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen da det ofte er spesifikke forutsetninger som å være oppfylt for at kortet skal kunne brukes.

Fort viste det seg at de onde har et enormt militært overtak over det frie folket av midgard, og Kaoleena var nær ved å bare gi seg ved et par annledninger da det så ut som alt håp var ute, ringenes brorskap var oppdaget ved flere annledninger og ringen begynnte å korrumpere selv de sterkeste sinn. Men så plutselig feilet Sauron ved flere annledninger i sin jakt på å finne brorskapet og akkurat som i boken når det så ut som mørkest og de godes styrker var på nippet til å bli utslettet klarte Kaoleena å lede brorskapet opp dommedagsfjellet og få ødelagt ringen.

Ettersom mye av tiden gikk til regel lesing og læring av spillet så brukte vi ca 7 timer på å komme oss gjennom hele sesjonen, så dette er et spill man spiller når man har god tid. Men jeg hadde tydeligvis ikke fått nok av spilet og Takras ble invitert på kveldingen for enda en runde med War of the Ring, men den økten vil bli gjenstand for en utførlig annmeldelse av spillet i del 2

2 kommentarer til «War of the Ring del 1»

  1. Flott at du og kona tok dere tid til å lære dere spillet mitt! Og ikke minst inviterte meg til spilling! Gleder meg til del 2 🙂

  2. Tilbaketråkk: Da hæren inntok Mordor – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: