PG og jula varer helt til påske!

Kongen av Selje

Julestemning hos Robert, vårt utskremte medlem i Selje. Selje er vel nesten som et kirkeasyl  i brettspillsammenheng å regne. Derfor må enkelte PG-medlemmer ta turen oppover å se til at Robert har mat og vann, og ikke minst får lov til å spille brettspill av og til.

Sveinmain hadde satt av en hel helg til drøs og brettspill, og selv om det ble mest av det første ble det også litt tid til spilling. Robert hadde bestilt noen spill han ønsket å teste, og dermed ble det Le Havre på menyen. Reglene var rustne, og dermed ble det brukt god til på oppsett og regelforklaringer. Værst var det å plukke ut skipskortene,

Le Joul

men etter litt om og men forsto vi det også. Så var det bare å sanke ressurser, og prøve å gjøre det beste ut av hvert trekk. Sveinmain fikk gjort noen gode trekk som gav god uttelling, litt for gode fant vi ut etterpå, men likevel såpass at han ville vunnet til slutt uansett. For Robert ble det likevel en stor opplevelse. Le Havre gjorde virkelig et godt inntrykk, selv om det krever sin tid. Meget godt spill også for 2 spillere!!!

Le Selje: Mange ressurser i Selje havn denne dagen
Det kom et skip til Selje i 1349...

Neste spill ut var Rattus! Dette var kjapt og engasjerende og godt å spille etter en tyngre runde Le Havre. Robert kom raskt i gang og satte trykket godt mot en rotteplaget Main. Det ble mye tautrekking og flytting av pestbrikken i den andre sine områder. Flukt til slottet var selvsagt også en viktig suksesskriterie, og der fikk Robert inn flest i kirkeasyl som ble tungen på vektskålen. 1. Robert 2. Sveinmain.

Kvelden ble avsuttet med 3 runder Jambo, et engasjernende kortspill som passet godt for 2 spillere det også. Sveinmain satte trykket i samtlige runder og tok storeslem denne gangen. Søndagen ble det tid til en god duell Memoir 44.

Adolf av Selje

Det perfektet 2mannsspillet. Flaksefaktoren er selvsagt med i terningspill, men likevel såpass mye taktikk at en kan vinne selv med dårlige kast. Her var det ingen General 3, rundt bordet, men 2 hyperengasjerte oberstløytenanter som nektet å tape. Til slutt døde Svein Roosewelt, da Axis vant med 5 mot 4 i Scenario 9 som jeg ikke husker navnet på.

Mulig vi rakk et par andre spill også denne helga, men det har blitt såpass mye spilling i det siste at 3 månedershukommelsen ikke sitter like godt lengre. Men en hyggelig helg var det, og snart er det duket for at Robert snart er klar for en Jørpelandstur. Hele PG gleder seg, og Robert skal endelig få treffe PGs awardvinnende videoblogger:

En kommentar til «PG og jula varer helt til påske!»

  1. En liten misjonærmain, godt du holder oppe spillentusiasmen også utenfor PG. Og jeg likte meget godt det siste bildet! Tydeligvis har jeg eiendom bak det skiltet jeg har glemt om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: