Main-night

Gutta på Café

Sveinmain måtte sitte barnevakt(for egne unger) og hva er mer naturlig da enn å kalle inn til en uhøytidelig brettspillkveld. Black ant og Peter kom til god kaffe-lukt hos Sveinmain. Hadde Sveinmain begynt å trakte kaffe sent om kvelden? Nei, ikke det men han hadde nemlig startet Cafe, Guatemala Café selvsagt. Aldri har en sett brettspill med kaffebønner inni spillet, men i Guetemala Caféluktet det godt kaffe fra kaffebønnene som fulgte med spillet. De har ingenting med spillet å gjøre annet enn å lage god stemning, og lukt, og god stemning ble det! Spillet spilles på 2 brett, det også nytt i PG-sammenheng. Et marked, hvor spillerne går rundt og kan kjøpe 1-3 produkter på den rekka en står, og etterpå plassere disse ut på brett 2 som båter, arbeidere eller Sheds. Angående Sheds, så kom det et gullkorn fra Sveinmain: Jeg vet ikke helt hva Sheds betyr på engelsk. Derfor ble Sheds hetende Sheds, og spillet ble ikke noe dårligere av det.

Om litt er kaffen klar

Penger må til for å lønne arbeidere, og bygge båter og Sheds, og har du ikke penger kan du score i en bestemt farge og få penger, og alle de som har den fargen får poeng. Spillet har en veto-aksjon hvor den som scorer kan nektes poeng av de rundt bordet hvis de har kaffesekker i riktig farge. Peter var stor-veto jeger. Sveinmain la ned veto mot Peter og Peter la ned veto mot Sveinmain. Men main måtte etterhvert gi tapt og Peter økte og økte i poengsum.

Ant og Peter hadde bygget nok så likt, og ant lå hele tiden 5 poeng bak Peter. Det hele så ut som et tidsspørsmål før Peter skulle vinne det hele, og han ble mer og mer selvsikker. Såpass at han i sitt siste trekk ble såpass nonchalant at han overså at Sveinmain kunne gjøre en fantomscoring da Peter ikke lengre hadde igjen flere veto-muligheter mot Sveinmain. Main scoret plutselig 24 poeng og avsluttet dermed spillet til stor forlystelse for alle:-) Se VIDEO:

Solkongen og prinsen

Kvelden var ennå ung og med 3 spillere

Louis XIV

falt valget på Louis XIV, eller Solkongen som han også kalles. Et stort spill i en liten eske hvor det gjelder å få innflytelse i Solkongens hoff og få goder tilbake som igjen en kan kjøpe fordelskort som også gir 5 poeng pr. kort. I tillegg er det skjold som gir poeng. Men for å få goder og skjold må en ha innflytelse, og det var vi da 3 om denne kvelden. Mange harde kamper om størst innflytelse ble det, og godene måtte kjempes hard om for å få. 4 runder skulle spilles, og det ble en jevn start de 2 første rundene. Ant fikk en fantastisk 3. runde med hele 7 goder, mot Main og Peters 3 hver og tok en god le

Louis MMXI

delse. Men Main og Peter slo tilbake i 4. og siste runde og tettet hullet, mye takket være at Ant og Peter sloss det de kunne om Louis XIVs innflytelse med hele 7 kuber hver, og dermed fikk ingen godet hans. Sveinmain fikk dermed noen billige goder og ledet med et simpelt skjold før slutt-tellingen. Sveinmain klarte å holde forspranget med det ene poenget, og endte på 51. Ant fikk 50 mens Peter fikk 44. En fantastisk runde Louis XIV var over. Et meget godt spill som anbefales på det varmeste!!!

Alle skulle tidlig opp og ingen Hollendervar tilstede for å presse igjennom et spill eller 2 i de sene nattetimer, dermed ble det tidlig natt denne gangen. Spørs om det blir noe mer spilling til over påske? Det vil kun tiden vise, selv om det ikke akkurat står på lysten til å spille…

5 kommentarer til «Main-night»

  1. Jeg syns jeg kjente lukten av kaffe da jeg var i (på?) Jørpeland. Kaffe er jo en av verdens viktigste opium, så et spill som omhandler dette må jo selvsagt ha kaffebønner i seg! Jeg kan bidra med mange bønner.

    Men hva ser jeg?! Vil jeg møte konkurranse i videopublisering?! Hehe, flott å se at det går an å publisere video på Youtube uten at jeg er involvert. Det betyr jo mindre arbeid og mer fritid!

  2. Fikk en opplevelse av lykke når jeg klarte å publisere min 1. youtube video, og det visst i HD-kvalitet, selv om det ikke vises så godt på en ustadig video. Nå venter jeg bare på et videoredigeringskurs fra Takras, så skal konkurransen bli virkelig hard på videofronten:-)

  3. Det er bare godt med konkurranse. Har du fått deg ny mobiltelefon? Jeg syns å huske at den du hadde ikke så ut til å takle video i det hele tatt?

  4. Heldigvis finnes det fortsatt fotokameraer(uten mobil), og de går det faktisk an å filme med også;-)

  5. Oi, har du gravet i loftet til tippoldefaren din? Visste ikke at slikt fantes i dag 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: