Whiskey? Glen More!

Denne videoen kunne nesten blitt etterfulgt av Shear Panic siden begge omhandler Scotland på en eller annen måte. Men det er langt fra det samme spillet! Glen More åpner for whiskeyproduksjon, slakting av buskap og selging på markedet. I tillegg er det mulighet for å bli høvding i området sitt i flotte slott nær en innsjø.

En smule Carcassonne og et snev av worker placement?

Glen More har flere gode mekanismer som fungerer meget flott for spillet. Det første er rekkefølgen. Om man er grådig og har lyst på mange landområder er dette fullt mulig, og man får gjort mange handlinger etter hverandre. Eller man kan ta den mer forsiktige ruten og velge nøkkelområder som kanskje gjør at du må stå over noen runder. Hvor langt bak du ønsker å havne bestemmer du helt selv, men også ut fra hvordan man plasserer seg om man analyserer motstandernes brikker.

Så er det plassering av områdene. Her er det litt Carcassonne-tematikk, men ikke mye. Elv må passe til elv og vei til vei. Alt annet er lov så lenge en helside på brikken berører en annen helside. I tillegg trenger man arbeidere som kan ordne til området, og disse må plasseres taktisk eller brukes som høvdinger.

Men når et nytt område legges på brettet så aktiverer den alle de nærliggende områdene rundt. Så da må man plutselig bestemme seg for om man vil ha et område man har veldig lyst på, eller ta en sjanse på å stå over en runde, bare for å få aktivert de riktige områdene en gang før det blir din tur igjen.

Det er mange valg som må tas, men det fungerer godt. Om man har vært grådig i innsanking av områder blir man hardt straffet for det i etterkant. For hvert område du har mer enn personen med færrest områder, så får du -3 poeng. Det svir hardt når det er poengtelling, spesielt om man har mange områder. Likevel så ender man opp med en jevn fordeling av poeng. Mange områder tillater til mye produksjon og mange poeng underveis, men om man ikke gjør det godt nok så ender man opp i null likevel.

3 kommentarer til «Whiskey? Glen More!»

  1. Meget informativ videoanmeldelse. Nå tror jeg at poenggivningen sitter og at kvadrat-tenkningen er i box. Slet litt med å forklare dette på MidWinter, men det var selvsagt før denne videoen:-)

  2. Jeg observerte at det ble gjort en liten feil med arbeiderne på MidWinter ja, men da var dere jo ferdig med spillet 🙂
    Håper videoen hjelper til neste gang 😉

  3. Tilbaketråkk: MidWinter var ikke nok for Takras. MidEaster (patent pending) ble neste! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: