Mer onsdagsspilling

Sluttstillingen Kardinaal&Koning

Noen har bedre tid enn andre, og for noen er det attraktivere å bruke tiden på brettspill enn å se på kjedelige landskamper.  Takras satt fortsatt på fergen, da Peter, Saulius og Hollender tok en omkamp i Kardinaal & Koning. Hollender var startspiller og åpnet Lotharingen. Saulius og Peter visste hvem de måtte passe på og låste temmelig fort både Sachsen og Schwaben. Hollender klarte å sikre en en liten rekke og tok flertallet i Frankrike. Den første tellingen kom etter kort tid og Saulius og Peter hadde flest poeng i provinsene. Hollender 5 poeng for en liten rekke, holdt ham i tetkampen. Kongene ble nå flittig plassert og særlig Peter hadde kortene han trengte. Han plasserte hele 4 konger i Frankrike (Hollender og Saulius fikk ikke Frankrikekort) og avsluttet spillet like før Hollender hadde endleig muligheten til å komme på høyden med Peter i Frankrike. Peter var den eneste som fikk poeng for lukrative Franmrike-Italia, men vant ikke så stort som alle hadde ventet. 1.Peter 61 2.Hollender 55 3.Saulius 46

Bare én runde var ferdig, og det som skulle bli det største tårnet var allerede definert.

Takras hadde kommet rett fra en lang arbeidsdag, men hadde lyst til å spille noen timer likevel. Med mange taktikere rundt bordet, var Torres neste spill. Her skal man bygge tårn/slott og plassere ridderne sine på de beste plassene. Hver tur har man 5 actionpoints som man kan bruke til ulike handlinger. Selv om spillet er forholdsvis enkelt, er det en del regler å huske. Det er tre runder som ender med en telling. Saulius reduserte tidlig Hollenders borg i et hjørne, slik at denne ikke kunne utvides som Hollender hadde tenkt seg. Peter prøvde tidlig å fordele sine riddere på brettet. Takras sikret høyest posisjon i en stor borg. Peter forsøkte å komme opp i høyden, men ble stoppet av Takras som plasserte en ridder strategisk. Saulius skjermet sin «egen» borg og kongen. Hollender kom takket være et action-card inn i Takras’ store borg og inntok etter hvert den høyeste posisjonen her. Han ledet etter den første tellingen, men forskjellene var små. Saulius ble startspiller og plasserte kongen i sin egen borg. Hollender klarte å holde de høyeste posisjonene alene, slik at det ble mye taktisk plassering av riddere for å hindre andre til høyere nivåer.

Hard tankevirksomhet i Torres

Peter kom noe på etterskudd og klarte ikke å få nok poeng i borgen hvor kongen stod. Hollender økte forspanget, mens Saulius og Takras passerte Peter. Sistnevnte plasserte kongen og startet innhentingen. Action-cards gav mulighet til å oppnå høyere nivåer og ble brukt av alle. Bak Hollender var det nå en hard kamp om den andre plassen. Takras hadde noen godtgjennomtenkte trekk og kunne som avsluttende spiller ta noen kostbare poeng. Det er en klar fordel å ha noe erfaring med dette spillet, men enkle mekanismer medfører en rask mestringsfølelse.

1.Hollender 223 2.Takras 183 3.Peter 180 4.Saulius 172

Hollender kjente spillet og kom langt frem på poengstiden, langt foran de andre

Etter mye tenkning i Torres ble det tid for noe lettere, nemlig Ave Ceasar. Saulius var førsteresigutt og fikk forklart dette spillet på 1 minutt. Allerede i den første svingen ble det mye sukking og stønning. Takras måtte ofre kostbare flyttepoeng, da han kun hadde høye verdier på hånd. Peter ledet og var først innom Ceasar, men ble brutalt toppet v Saulius om hadde skjønt poenget med blokkader. Hollender klarte å tvinge Peter og takras til mer ofring av poeng. Dette skjedde i så stor grad at begge ble engestelige om de ville komme i mål. Saulius hadde tatt en solid ledelse og kom først i mål. I den siste svingen ble Hollender kjørt forbi av både Peter og Takras som begge kom så vidt over målstreken.

1.Saulius 2.Takras 3.Peter 4.Hollender

Peter, saulius og Hollender spilte som avslutter Dominion Intrigue.

Dominion Intrigue

For Saulius var dette første gang. Peter hadde både gode og dårlige erfaringer med Dominion, men likte spillet. Peter var den første som kjøpte Province. Hollender fulgte raskt dette konseptet, mens Saulius måtte bruke litt lenger tid til å få tak i nok penger på hånd. Baron-kortet var et sterkt kort i denne sammenhengen. Peter hadde fått sving på sin action-motor, og fikk tak i penger og poeng. Hollender aksellerte til slutt og ofret action-cards for å få tak i mer poeng (21 poeng de tre siste runder).

1.Hollender 45 2.Peter 32 3.Saulius 28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: