CUBA + Tiki Topple

Hollender hadde kalt inn til bursdagsspilling i PG i Holland House, og 4 spillesugne dukket straks opp for å få med seg happeningen. Ikke lenge etter kom Pift helt fra Jørpeland sentrum med buss. Utrolig store forhold på Jørpeland, så godt han tok 7 bussen og ikke 36 bussen, da hadde han havnet på Tungland. Nok om det, vi andre rakk å varme opp med Tiki Topple(håper Smarte Gaver gir dette ut snart). Så ble det kake og cola mens Hollender pakket opp «the Wrestler» og brukte en halv time på å forklare regler og sette opp dagens desiderte hovedrett: CUBA.

Cuba tok neste hele det store kjøkkenbordet, og etter mye regler var det bare å sette igang. Her gjald det å dyrke jordlappen sin, dra til markedet, bygge hus, drive husene eller få varer på båten ved hjelp av borgermesteren. Men en kunne selvsagt kun gjøre 4 av disse 5 handlingene. Den siste telte når en skulle stemme over parlamentet, om hvilke regler som skulle gjelde i Havanna. Sveinmain(rom) og Pift(tobakk) satset på å få frem en vare, som kunne foredles i fabrikken, som igjen gir seierspoeng. Hollender kjøpte kontorbygninger, slik at han gratis kunne plassere varer på skipene, og klarte med dette og generere mange seierspoeng. Vegard og Black ant klarte også å forsyne båtene, og fikk inn en «gullbåt» eller 2 hver. Best ut kom Black ant som fikk hele 15 poeng den sjette runden. Pift og Sveinmain derimot var langt unna gullbåter og dermed ble det to heat i feltet gullheatet og jumboheatet. Det ble meget jevnt om gullet og Sveinmain som håpet å vinne parlamentet i siste runde gav Vegard hard kamp siden han også hadde samme plan. Dette holdt på å velte hele planen hans, men etter litt om og men og sukk og stønn og i tillegg vetonedleggelse fra Pift så klarte Vegard til slutt å vinne hele greia, såvidt. Mens Hollender og Black ant selvsagt sa at de kunne vunnet hvis de bare hadde gjort sånn og selvsagt sånn. Pift klarte å unngå sisteplassen mens Sveinmain måtte gjøre som Jompa, og spille tuba med rompa ned på Cuba.
1. Vegard 79
2. Hollender 78
3. Black ant 77
4. Pift 64
5. Sveinmain 63

For alle som trodde Cuba varte lenge, så varte faktisk Tiki Topple enda lengre. Tidlig måtte vi ta en pause i Cuba da Black ant måtte ut et ærend, og Tiki Topple ble dermed spilt, vi rakk 3 runder, men den siste og avgjørende runden måtte spilles etter Cuba. Det hele var meget jenvt før siste runde, det ble igjen som vanlig tiki-topple, tiki-wiki og ikke minst høydaren i spillet: Tiki-burn. Når en spiller det kortet fjernes den nederste brikken, og slik fortsetter det til det er 3 brikker igjen. Da må alle vise poengkortene sine. Riktig vinnerfarge gir 9 poeng, riktig 2.plass gir 5 og riktig 3 plass gir 2 poeng. Sveinmain klarte 9 poeng i siste runde og tok seieren i land foran de andre denne gangen, og da fikk han seg en aldri så liten opptur etter Cuba-nederlaget.
1. Sveinmain
2. Pift
3. Hollender
4. Vegard

Etter en meget hyggelig kveld kunne gutta gå fornøyde hjem i nattemørket. MEN, vi hadde jo glemt å filme, så er er en oppsummering av en hyggelig kveld. Ny blogg neste onsdag:-)
http://www.youtube.com/get_player

2 kommentarer til «CUBA + Tiki Topple»

  1. Hyggelig at du setter pris på bloggen :-)Tiki Topple har Hollender fått av Knut (Strømfors)Synd det ikke er alment tilgjengelig for det er et artig og kjapt spill.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: