2xRA + Oltre Mare

3 spillere møtte innledningsvis og tok dermed et kjapt styremøte for å planlegge strategien og økonomien videre for klubben i 2010. Og etterhvert kom Vegard, og da kunne Sveinmain som hadde forberedt topp 100 spillet RA, endelig introdusere spillet. RA er et auksjonsspill hvor det handler om å få mest innflytelse i Egypts storhets 3 faser fra 2500 bc til 1000 bc. Og som vanlig når Knizia er arkitekt bak et spill en haug med scoringsmuligheter, samtidig som ingen vet når spillet slutter. Så også i RA. Så satte vi i gang. Enten måtte en trekke en ressurs, bruke en ervervet gud, eller si RA. Hadde en små tall slik som på plansjen over, så kunne faktisk det lønne seg for å tvinge de andre til å bruke sine høye tall, eller få brukbart med ressurser på sine små tall. Alternativet er at noen trekker en RA-brikke og dermed fremkaller en auksjon. Så her gjelder det å by med riktig brikke til riktig tid. Og med hemmelige penger visste ingen hvem som ville vinne før spillets 3. runde var over.
1. Hollender 38
2. Black ant 30
3. Vegard 26
4. Sveinmain 24

Siden vi var så godt igang tok vi likegodt en runde til. Hollender som hadde tjent godt å monumenter satset igjen på dette, og Black ant hev seg på. Sveinmain og Vegard kjørte på arbeidere, faraoer og vann, og etter 3 runder og telling så sto ikke monumentuttellingen etter innsatsen. Men kjapt gikk det unna i allefall, og moro var det.
1. Vegard 41
2. Sveinmain 34
3. Black ant 27
4. Hollender 20

Til slutt avsluttet vi med Oltre Mare, kun få uker etter forrige gjennomspilling. Reglene satt godt og vi kom kjapt i gang. Her skal en utnytte kortene en sitter med på hånden mest mulig. De rette kombinasjonene av råstoff-kort gir godt med poeng. Spillet har et forhandlingselement i seg hvor en kan få ressurser av de andre spillerne, men da får også de andre poeng, noe ingen var interessert i å gi motspilleren. Så det ble et forhandlingsspill uten forhandlinger denne gangen, uten at det ble noe dårligere av den grunn. Det ble meget tett i toppen denne gangen og det hele ble avgjort av at den ene hadde en ekstra seilingsbrikke enn motspilleren, og det hadde Hollender.
1. Hollender 84
2. Sveinmain 81
3. Black ant 62
4. Vegard 49

3 hovedretter denne kvelden, men 3 gode sådanne. Beklageligvis tok litt lite bilder av brettene denne gangen og derfor supplerer vi med et par videoer:

http://www.youtube.com/get_player

http://www.youtube.com/get_player

En kommentar til «2xRA + Oltre Mare»

  1. Tilbaketråkk: Du store, Rullende Svartalvheim så vanskelig å uttale – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: