Packeis, ITYOTD, Clans og HekkMekk

Spill-loftet måtte melde pass denne vinterdagen, og Sveinmain måtte vekke liv i Grotten. Det var stor spenning rundt dette elementet da Grotter vanligvis ikke er særlig varme vinterstid. Sveinmain hadde sprengfyrt hele dagen til endes og da gutta var på plass i Grotten viste den hele 16 grader, akkurat nok til at det passet fin å starte med spillet: Packeis am pol. 4 stykk hev seg over fiskene som skulle fanges, og mye taktikkeri gikk ut på å få et størst mulig isflak for seg selv. Sveinmain hadde et kjempeflak i sikte, men flere ville smake på godsakene og det hele ble en meget jevn kamp om fiskeressursene. Peter som vanligvis bruker å være Packeis-konge ble tidlig parkert av Vegard og brukte da sin makt til å avgjøre spillet. Han angrep Sveinmain sine områder som gjorde at Sveinmain måtte forsvare seg, og da benyttet Black ant sjansen til å igjen parkere Sveinmain. Vegard fikk et brukbart flak for seg selv og det måtte fintelling til for å avgjøre det hele.

1. Black ant 28
2. Vegard/Sveinmain 25
4. Peter 19

DJ Pift hadde kommet i mellomtiden og da han kjørte i gang Hubaluba-kassetten med Tom Mathisen og Herodes Falsk fra 1985, steg tempraturen i Grotten til til over 20 grader. Black ant ville ha et kvalitetsspill på bordet, og ønsket ble kjapt oppfylt da In The Year Of The Dragon(ITYOTD) entret bordet. Da regelleser Robert ikke var i nærheten av Jørpeland måtte det litt finlesing til før alle reglene var forklart. Pift slet vel mest med å få med seg alle parameterne, men alle var vi klare for dragens år. Peter hev seg kjapt på og kjøpte et dobbelt-privilege. Sveinmain så trekket og gjorde det samme i runde 2. Da var det bare et igjen og det kjøpte Ant noen runder(måneder) senere. Etter 2 månder med fred startet elendigheten. Black ant tapte stort tidlig da han hadde oversett at hungersnøden nærmet seg og mistet verdifullt mannskap. Så kom de i tur og orden, med skatt til keiseren, sykdom krydret med litt nyttårsrakketter. Pift og Vegard som begge var 1. reisgutter havnet litt i bakevja, men Vegard hadde en enorm bygge-strategi. Han bygde det ene huset etter det andre og fikk husrom til alle mennene sine. Peter derimot kjørte på kunnskap, og fikk plass til hele 3 kunnskapspersoner i husene sine, noe som gav han 10! seierspoeng i hver runde på slutten. Han kjørte i fra alt og alle og ledet med en hel oppløpsside til det gjensto et par måneder. Kunnskapen ble herjet av sykdom og tørke og soldater manglet til krig, og da slutt-tellingen kom så jevnet det hele seg ut. Men Peter kunne dra et lettelsens sukk, da kun 3 poeng skilte til 2. plassen. Vegard kom som en vind på slutten og passerte Black ant på fotofinish(foran på innflytelsesskalaen). Pift kommer nok sterkere tilbake neste gang, da dette er et spill som krever litt erfaring.

1. Peter 93
2. Sveinmain 90
3. Vegard 85
4. Black ant 85
5. Pift 75

Black ant måtte stikke og da bød anledningen seg til å dra tilbake til Steinalderen og menneskets opprinnelse og spille Clans. Her får alle en hemmelig farge og skal prøve å få sine klaner sammen andre i byer for scoring av poeng. Ett flytt pr. trekk, så enkelt men likevel så vanskelig. Pift fikk æren av å begynne, og før det hadde gått en runde hadde han en teori om at det overhode ikke lønte seg. 12 sivilisasjoner skulle lages og i Clans går det forholdsvis kjapt unna. Det ble mye taktisk flytting og Vegard prøvde på slutten å få bli med i en kjempeby som gav poeng. Men Peter og Sveinmain oppdaget det og dannet en by med kun en av hans brikker i. Når alle stammene er involvert i en by kastes de som er representert alene ut, og dermed mistet han viktige poeng. Så var det poengtelling.

1. Sveinmain 59 (Ny PG rekord)
2. Vegard 44
3. Peter 35
4. Pift 34

Helt til slutt var det selvfølgelig ingen som kunne motstå en runde HekkMekk. Ledelsen svingte som vanlig rundt bordet, og det ble alltid god stemning da noen trillet dårlige terninger gang på gang. Over halvparten av brikkene ble snudd dette spillet og Sveinmain klarte å dra det lengste strået til slutt.

1. Sveinmain 9
2. Peter 4
3. Pift/Vegard 0, men Pift fikk høre Lotta, himlen er din, så da gjorde det ikke noe….

Ingen video-oppsummering denne gangen, men her er en kjapp en:
Packeis – en glimrende forrett som alle liker. Dumt det kun kan spilles med 4…
ITYOTD – et skikkelig kvalitetsspill. Mulig kunnskaps-satsningen til Peter er oppskriften på suksess?!? Likeså å kjøpe en av de 3 doble privilegiebrikkene tidlig. Bedre middag skal du lete lenge etter!
Clans – En spill som det er lett å like. Kjapt, enkelt men likevel så vanskelig. En god lunch!
HekkMekk – Finnes det en mer perfekt dessert???

Da var det bare å ta med Hubalubaen sin å gå ut i vinterkulden etter en lun trivlig kveld i Grotten, plassen som fyller energi i skrotten:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: