Mousegeflippt, Lost Valley, Clans, HurryCup og Guillotine

Spillabstinensene var til å ta og føle på da PGfolket(alle 3 denne kvelden)-benket seg i kø utenfor Spill-loftet i påvente av at Black ant skulle finne frem nøkkelen. Endelig skulle det spilles, og det var heldigvis varmere inne enn ute og da skulle det bli godt. Sveinmain hadde forberedt seg godt inn i det nye året, og stilte med hele 4 nyheter for PG-folket. Først ute var Mouse-geflippt, et reaksjonsspill ikke ulikt Hands Up, som har kommet på hatlista til enkelte i PG. Men fordommer ble trosset, og musene entret bordet, så var det bare å finne kleskort som musene hadde på før de andre rakk å reagere. Det ble mye kjapp legging, og det hele var meget jevnt bortsett fra Sveinmain som slet med det høye tempoet på bortebane. Spillet er mye enklere hjemme – med barn! Black ant klarte å dra det lengste strået, etter at både Peter og Vegard hadde fått straffepoeng.
1. Black ant 9 mus
2. Vegard 5 mus
3. Peter og Sveinmain 3 mus

Så var det duket for kveldens tyngste spill, dog ikke så tungt og langt men med mange parametere, Lost Valley. Et spill det tar litt tid å få kontroll på. Her var vi alle gullgravere som skulle grave ut gull, og for å få det til trengte en mat og utstyr, og dette måtte fiskes/fanges eller kjøpes på handelsstasjonen. Den hemmelige dalen ble utforsket litt etter litt som gullgraverne tok seg frem langs elva som dannet livsnerven i spillet. Sveinmain prøvde å bevege seg langt unna elva, med det resultatet at han gikk seg bort og måtte bruke flere runder på å forflytte seg. Dette var noe Peter utnyttet og han kapret Sveinmain sine gruver og hentet det som var i dem. Vegard jobbet i fred og ro, men slet med lang vei til Handelsstasjonen, det samme gjorde Black ant. Så da Peter snudde tilbake til handelsstasjonen med sine 10 skjerper med gull var det klart for slutt-telling.
1. Peter 22 gull
2. Vegard 17 gull
3. Sveinmain og Black ant 12 gull hver.

Så hadde vi kommet til spillet Sveinmain hadde gledet seg til, nemlig julegaven fra Robert: Clans. Spillet ser ikke så veldig spennende ut, men da reglene var lest så trigget spillet en voldsom lyst til å få det spilt så raskt som mulig for dette var raskt, dette var spennende og dette skulle bli morsomt, og det ble det:-) 60 brikker spres rundt på et brett, med like mange i hver farge. Så føres disse Clanene sammen og når de står samlet uten folk rundt seg danner de en by, og det blir poengtelling. Slik går spillet 12 poengtellinger til ende. Og de clanene som er representert i byen får poeng + evt tilleggspoeng hvis de står på rett underlag. Når en i tillegg ikke vet hvilken farge motspillerne dine innehar blir det ekstra spennende for det avsløres til slutt. Etter 1. runde så vant Peter med 52 poeng foran Sveinmain 42, Black ant 39 og Vegard 31. Black ant mente at vi likegodt kunne spille en runde til for han hadde gjort en del feil til å begynne med, men NÅ kunne han det og da skulle det gå så meget bedre. En runde senere så resultatet slik ut:
1. Peter 53(opp 1)
2. Sveinmain 42(som før)
3. Black ant 37(ned 2)
4. Vegard 33(opp 2)
Altså, det hjalp lite å spille en ekstra runde, men kjekt, det var det!!! Så en takk til Robban for flott julegave:-)

Siste nykommer ut denne kvelden var HurryCup, et annerledes racingspill som er en sammenligning mellom Mousegeflippt og Formula De. Enkelt fortalt så skal farten bestemmes av terninger som blir avslørt på likt. Så skal alle kaste seg over bordet og fange den fargen de vil ha ved å velge stav i samme farge som den terningen en vil ha. Det ble tilløp til håndgemeng og stavene fløy rundt på bordet mens folk prøvde å fange den de ville. Dette var stenmingsskapende i spillet. Deretter skulle en kaste en akselrasjonsterning, og var en heldig kunne en kjøre langt og uheldig(dårlig til å beregne) så ble en stoppet av fartsgrensene på spilleplanet. Så en del kalkulasjon måtte til, samt en del hell med på veien. Bonusbrikker kunne fanges og alle hadde 3 superbrikker hver de kunne fordele i løpet av spillet. Det ble mye lott og løye som det heter på Jørpeland, og Vegard klarte brasene best og kjørte i mål et par kilometer før oss andre. Peter fikk motorstopp i innspurten og havnet sist.
1. Vegard
2. Black ant Med skinnlue!!!
3. Sveinmain
4. Peter

Til slutt tok vi en runde Guillotine vi klarte rett å slett ikke å la være. Sveinmain ble kjapt hektet av lasset da han plutselig satt uten actionkort etter mye stjeling fra de andre. Peter så lenge sterk ut, og selv om Sveinmain prøvde å ødelegge for han det han klarte så dro han seieren knepent i land til slutt. Guillotine blir vi visst aldri lei av!
1. Peter 24
2. Black ant 23
3. Vegard 22
4. Sveinmain 6

Godt å være i gang i det nye året. Håper det blir et knakende godt brettspill år! Godt nyttår forresten…..
Her er 3 videoer som oppsummerer kvelden!

Lost Valley oppsumering tagning 1:
http://www.youtube.com/get_player

Lost Valley oppsummering tagning 2:
http://www.youtube.com/get_player

Her er kveldens oppsummering:
http://www.youtube.com/get_player

En kommentar til «Mousegeflippt, Lost Valley, Clans, HurryCup og Guillotine»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: