Hekkmekk, Convoy, Strada Romana, Relikt

5 spillesugne hadde møtt opp, og det etter at ungdommen hadde hatt spillkveld uten kamera på lørdag. 4 møtte tidlig og mens en ventet på etternølere så tok vi en runde Regenwormen, eller Hekk Mekk som det heter i den Nordiske utgaven. Som vanlig var det mye kamp om makkene, og som vanlig ble noen kritisert for å ha mer flaks med terningene enn andre. Hollender tok en knusende seier, mens Sveinmain som hadde levd et liv uten makker stort sett hele spillet, klarte i siste runde å kaste 23, noe som sikret han en velfortjent 2. plass med hele EN makk.
1. Hollender 12 makker
2. Sveinmain 1, men best tall.
3. Peter 1
4. Black ant 1, men dårligst tall.

Pift dukket opp, og kunne fortelle om stor stemning blant ungdommen på lørdag, hvor Guilliotine sto på menyen sammen med Lost Valley og HurryCup. Sveinmain hadde kjøpt gaver fra slumsøstrene og Convoy kom på bordet. Her gjelder det å frakte gods rundt omkring på kontinentet, og innkassere penger for det. Det var også sjansekort ala monopol med, samt auksjon om de beste rutene. Det ble var vanskelig å legge opp noen bestemt strategi, bortsett fra å by opp budene på de rutene du overhode ikke trengte. Det startet meget jevnt, men plsutselig så fullførte Hollender 2 godstransporter på en gang og føk i tet. Pift hev seg på og så Ant. Sveinmain fikk æren av å enten avslutte spillet å sikre 4. plassen eller å gi Peter en sjanse å unngå den. Valget var enkelt:-) Ellers var Sveinmain stolt av å ha laget sitt eget pengeark-system inspirert av poengberegningen i Maggelan. På den måten slapp en å telle penger, betale og styre med cash hele tiden. Kan anbefales for de som spiller spill hvor det er mye pengetelling involvert.
1. Hollender 14500
2. Pift 11600
3. Black ant 10600
4. Sveinmain 8900
5. Peter 4900

Så tok Hollender fram en nykommer, som har blitt skrytt av i enkelte kretser. Strada Romana. Forventningene var store til dette spillet, og vakkert var det da det entret bordet. Ikke noe slumsøstrefaktor denne gangen. Her gjaldt det å samle 2 forskjellige brikker i samme farge, og også i de 5 ulike fargene for å få maks poenguttelling. 5 karavaner startet fra venstre, 5 fra høyre, og det hele begynte meget behagelig. Sanke, flytte, sanke, flytte. Trekk-opitalisering hele tiden, helt til alle kom til midten. Der var det kun plass til få hester og det ble som rushtrafikken i Stavanger på en fredag – Kaos. Nå gjaldt det å holde hodet kaldt å gjøre de riktige trekkene, og ikke hjelpe motspilleren nevneverdig. Slik ble det. Black ant fant ut at det overhode ikke lønte seg å begynne, da alle de andre får mye mer penger enn han ved oppstart. Likevel var det han som til slutt klarte å trekke det lengste strået, i tillegg til poengtelling klarte han også å få et par hester til mål som også gav viktige poeng.
1. Black ant 18
2. Pift og Sveinmain 14
4. Peter 12
5. Hollender 11

Så var det endelig duket for årets Secret Garbage-the cardgame som Sveinmain fikk under treet til jul. Relikt, et Indianajones inspirert spill hvor spillerne skal på skattejakt i jungelen et sted. Alle har 7 like hendelseskort som forandrer på rekkefølgen, stjeler kort o.l. Sammenligning med MAD-spillet kom kjapt, men Relikt har nok heldigvis litt mer dybde enn som så. Det var vanskelig å tjene de store poengsummene i dette spillet, da aller voktet litt på alle, og det var stor kamp om å dra i land de store poengkortene, bortsett fra de som gav minus selvfølgelig. Men for 1. gang i PGs historie (med unntak av samarbeidsspill) ble det trippelseier denne gangen.
1. Peter/Sveinmain og Hollender 3 poeng
4. Pift -3 poeng
5. Black ant -4 poeng.

Alt i alt en meget gjennomsnittskveld uten de store skrellene i både den en og andre retningen. Her er en kjapp oppsummering:
http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: