Samurai, Princess of Florence og Tiki Topple

Dagens innkalling til PG fra Holland House var følgende: Ingen parkeringsplasser i blåklokkevegen. Kun enveiskjøring! Parkeringsplasser i Førlandsringen! Bruk heller ski eller truger.. Tidenes snøfall hadde rammet Jørpeland i løpet av helga, og snøen gikk en opp til skrittet. Derfor valgte Sveinmain og Black ant å ta Hollender på ordet. Skiene med fjorårs-smurningen ble tatt frem, Black ant tok ingen sjanser og stilte med stålkanter. Mobil var med i tilfelle en måtte ringe Norsk Folkehjelp, livreddende drikke var med i sekken. Alt lå til rette i tilfelle målet ikke skulle bli nådd. Men svette en halv time senere var de på plass i Holland-house. Der var også Peter som kom til fots. Og med 4 spillere 3 dager til jul lå alt til rette for en fantastisk kveld.

Første spill ut var Samurai. Peter som fikk forklart reglene 2 ganger startet det hele med å legge ut feil brikke, og stemningen var satt. Her skulle det kjempes om innflytelse i Ris, Religion og Status. Den som omriget disse med mest innflytelse fikk brikkene, og i kjent Knizia stil må den som vinner ha flest av et slag, og da teller en poeng for antall av det slaget en ikke hadde mest av. Tok du an?
Alle hadde de samme brikkene tilgjengelig, men kun 5 på hånden om gangen, så det ble et tett spill som gikk relativt kjapt unna. Det ble mye kjemping om områder, og det gjalt og optimalisere trekkene sine. Alle brikker en hadde vunnet var skjult for de andre spillerene så ingen visste noe om hvem som ville vinne før spillet var ferdig. Da viste det seg at Sveinmain og Hollender hadde like mye innflytelse i ris, mens Peter hadde mest status og Black ant mest Religion.
1. Black ant med 6 innflytelsesbrikker i tillegg til religion
2. Peter med 3 innflytelsesbrikker i tillegg til status
3. Sveinmain med 6 inflytelsesbrikker i tillegg til Ris som ikke ble tellende
4. Hollender med 3 innfytelsesbrikker i tillegg til Ris som ikke ble tellende

Samurai kommer nok på bordet igjen, et kjekt kjapt spill, som heller ikke må spilles for ofte…

Black ant foreslo at når vi kun var 4 hardbarka gamers måtte det komme noe skikkelig på bordet. Hollender fant fram den Nederlandske utgaven av Princes of Florence, verdens 17. beste spill. Her var det mange parametre og forholde seg til, men Hollender forklarte de fleste, så satte vi i gang. her gjaldt det å utsmykke parken sin med kunstnere som kunne bygge visse bygg som igjen gav innflytelse. Ikke lett og forklare men Sveinmain fikk i allefall dreis på byggingen og når en kunstner flyttet inn i bygget så kunne en enten få penger eller poeng. Dette var det mye usikkerhet rundt i begynnelsen, da Penger er en knapphetsgode. Sveinmain kjørte litt hardt på poeng, og hadde en solid ledelse halveis i spillet, men så stoppet det hele opp litt for han og de andre halte innpå. Kravene for å få kunstnere inn i husene sine hardnet til, og det var også knapphet på goder for å lokke de rette kunstnerne til seg. Det ble etterhvert hard kjemping om auksjonsmulighetene, og en hadde kun 3 handlinger pr. runde, selv om en helst ville hatt minst 5! Hollender hadde spilt før og klarte å trylle seg forbi Sveinmain mot slutten, Peter som lå desidert sist fikk inn to kunstnere i siste runde og føk forbi, mens Black ant kapret 2. plassen med klokt spill?!? som kan betraktes som en seier, da alle regnet med at Hollender ville vinne. Spillet var slutt, mens Peter og Black ant ventet på en slutt-tellining ala Kramer, som ikke kom:-)
1. Hollender 56
2. Black ant 55
3. Peter 53
4. Sveinmain 50

Til slutt tok vi en skikkelig dessert med Tiki-Topple. Et meget kjekt og underholdende spill. Reglene ble kjapt forklart og etter 3 trekk var Tiki-burn-regelen forklart godt til både Black ant og ikke minst Peter som hadde 2 av sine 3 brikker ute allerede. Her gjelder det å få sine 3 fargede brikker øverst på brettet når spillet slutter, helst i riktig rekkefølge. Klarer en det kan en tjene optimalt 16 poeng, men de andre vil samle på sine fargekombinasjoner og svi av de an ikke ønsker. Alle har like kort og det gir alle like stor uforutsigbarhet i dette spillet. Vi spilte 4 runder og Peter slet voldsomt med å i det hele tatt få poeng. Etter 4 runder kom han desidert sist, mens seieren ble delt mellom Sveinmain og Black ant.
1. Sveinmain & Black ant 30 poeng
3. Hollender
4. Peter, en solid sisteplass

En meget hyggelig førjulskveld var over. Alle hadde kost seg med 3 meget gode brettspill, så da var det bare å spenne på seg skiene og nyte den hvite vakre førjulsnatten. God jul til dere alle fra oss i PG:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: