Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

4 flotte spill! til 5 flotte fyrer?

Posted by preikestolengamers den 17. november 2009

Det var på forhånd meldt mannefall før dagens PG-samling i Grotten, men likevel møtte 5 spillelystne opp for å få en injeksjon med Brettspill-vaksine, som hjelper mot det meste og holder i cirka en uke. Hollender hadde allerede delt ut til 1. spill når de siste ankom. Tiki Topple var en nykommer for alle, og et kjapt og engasjerende spill. Her er det en trestamme med 9 forskjellige farger og hver spiller skal prøve å få sine farger på toppen av stammen. De nederste har en stor sjanse for å bli svidd av, og noen opplevde det mer enn andre. Herman hadde trestammene på sin side og vant det hele, mens Sveinmain/Idar klarte å komme fra 2 runder Tiki Topple med hele 0 poeng. Men artig læll 🙂

Neste spill ut var også en nykommer, Bandu, eller Bausack som det også heter. Et meget vakkert spill hvor det gjelder å stable klosser oppå hverandre. Spillet kan spilles på minst 4 ulike måter, og vi valgte det sterkeste ledd, hvor en skal legge 10 valgfrie brikker(ledd) foran seg, og så kan en velge fra hverandre ett ledd av gangen. Noen satset Solid, Sveinmain og Hollender, mens de andre sjanset litt mer. Det skulle vise seg at etter 9 runder så sto fortsatt alle tårnene rundt bordet, og de tårnene som sto etter runde 10 så ville det høyeste tårnet vinne. Herman klarte med kirurgisk presisjon å balansere sitt tårn på bristepunktet, mens Vegard satset og tapte, mens Idar hadde en umulig oppgave med sin brikke. Dermed sikret Hollender en 3. plass med sin båt.
1. Herman
2. Sveinmain
3. Hollender
4. Vegard og Idar.
Her er sluttproduktene av en runde Bandu:
Så til en ny nykommer. Powerboats. Et racingspill på sjøen. Vi kjørte 2 baner med doble poeng på bane 2. Powerboats ble en annerledes racingopplevelse. For 1. gang skulle de som kjørte velge spor selv bare de rundet de 3 bøyene på riktig side. Det ble mange trasevalg, og ofte når en fant det raskeste sporet hev andre seg på. Terningvalget var også finurlig da en hadde gode muligheter til å justere farten underveis. Det ble 2 gode løp, og også noen sightseeing turer spesielt på Herman på 1. banen, som flere ganger måtte svinge unna for å unngå krasj. Vegard leverte 2 gode løp, og dro i land seieren totalt.
1. Vegard
2. Sveinmain
3. Hollender
4. Herman
5. Idar
Til slutt på kvelden tok vi en runde til Dice Town. Her gjelder det å ha den beste pokerhånden, og samle gull og penger i tillegg til poeng. Det ble mye risting og kjemping om de forskjellige handlingene en kunne vinne. Mange terningtrillingrunder senere så skal det hele avgjøres i siste runde. Idar blir Sheriff, og med det kaprer han de 5 poengene han trengte for å vinne det hele.
1. Idar 30
2. Sveinmain 28
3. Hollender 27
4. Vegard 19
5. Herman 17
Grotten holder fortsatt til tross for at kalenderen viser desember. 4 flotte spill! En utmerket forrett i Tiki Topple, beste byggespill noensinne i Bandu, beste racingspill til nå i Powerboats, og et litt for langt terningspill på slutten i Dice Town. Vi vil nok prøve å redusere gull eller skjøtekort for å gjøre det kjappere neste gang.

Vegard prøver å vinne Bandu:-)
http://www.youtube.com/get_player

En oppsummering av powerboats:
http://www.youtube.com/get_player

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: