Maus geflippt

Alle venter mens kortet blir snudd. Rød jakke, roper Oscar. Brune sko, roper Alfred på 5 år. Begge har rett, og har valgt riktig kort, men den raskeste, i dette tilfellet storebror, fanger musen. Mens jeg koser med å studere barnas innsats og spillglede, kommer neste kort. Relativt raskt brøler Alfred «Maus geflippt», mens Oscar var på vei til legge riktig kort på musen. Når man ikke har et kort som matcher kan man bruke alle sju kleskort til å slå musen med. Vi ser om dette stemmer. Ja, Alfred får muskortet og smiler stolt. Sånn går det fram og tilbake, for mestringsfølelsen er stor i dette morsomme spillet. Morsomt blir det også når noen er for raskt ute med kleskort og ikke ser at musen er beskyttet. Da blir det minuspoeng. Den første gangen blir det litt arbeid med å sortere kort, holde dem godt på hånd (eller legge dem på bordet) og prøve å unngå ostebrikkene, men etterhvert går tempoet opp og dermed også spenningen.

Å fange mus er et tema som kommer ofte tilbake i spill. Selv om Maus geflippt kan spilles med alle aldersklasser er det særlig barn som vil oppleve mye glede av dette raske spillet. Spillets kjerne å fange mus ved å spille et av de sju kort man har på hånden. Klesstykket på dette kortet skal matche med et klesplagg musen har på seg. Noen mus har bare en grønn kjole på seg, mens andre har blå sko, grønne briller, og rød jakke på seg. I tillegg har den også en brun koffert. Da blir det mange mulige kleskort å «slå» musen med. Den raskeste får kortet, men hvis du tar feil får du straffepoeng. Dessuten er noen mus beskyttet av ostsorter. Hvis man slår til da, får man ostebrikken som gir to straffepoeng. Etter maksimalt 20 minutter er alle 32 musene fanget og kan man telle (og trekkke fra straffepoeng).

Denne helgen har vi kost oss med mange runder musejakt. Spillet fungerer godt med 2, 3 og 4 spillere (og kanskje også med 5 og 6 spillere). En liten praktisk ekse gir mange timer spillglede til både store og små, og fortrinnsvis sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: