Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

6. klasse nynorsk, en gjeng brettspillelskere!

Posted by preikestolengamers den 22. september 2009

5. klasse Nynorsk klarte det kunststykket å bli beste innslag i 17. mai-toget på Jørpeland. På foreldremøte for disse nå 6. klassingene så tok en av de 3 klasseforstanderne Wenche opp hva de 1000 kroner premien var skulle brukes til. Etter at forslag som en is og en brus til hver ble forkastet foreslo Wenche at pengene skulle brukes til brettspill, noe alle foreldre syntes hørtes fint ut. Sveinmain og Black ant som var tilstede tok kontakt med Wenche og foreslo at vi i PG skulle prøve å skaffe spillene. Vi tok kontakt med Smarte Gaver, v/Knut Strømfors og spurte hvor mye en kunne få for 1000 kroner. Etter en ukes tid ankom et lass med spill i PGs postboks. For å skape litt blest om brettspill og at Smarte Gaver ga disse barna såpass med brettspill, så tok vi kontakt med Aftenbladet for å prøve å selge inn ideen. Journalister biter som sagt ikke over kroken sånn helt uten videre, men PG fikk hjelp fra høyere brettspillmakter da Aftenbladet nå på lørdag kjørte en repotasje om at Data og dataspill var en viktig del av den kulturelle skolesekken, anbefalt for barn fra 3 år og oppover. Vi mente data var bra, men brettspill enda bedre, og Journalisten tok agnet, og dukket opp under utdelingen i dag til 1. time. 56 unger fikk store øyne da læreren overrakte 1000 kroner til oss i PG, og det ene brettspillet etter det andre dukket opp fra pappeksene de lå godt gjemt i. Tror det ble en 14-15 til sammen. Sveinmain tok den pedagogiske jobben med å vise spill for spill i plenum, i allefall de enkleste. Vett og vedding, Tablecurl, Ubongo, Qwirkle, 10 days in Asia, Zack Pack, Helihopper med flere ble vist frem og enkelt forklart. Ubongo ble dratt kjensel på av flere, mens Vett og Vedding var gutta og Journalistens favoritt. Morsomme spørsmål dukket opp som om det var ekte diamanter i Ubongo, andre lurte på om Philipinene var på 10 days i Asia-kartet. Main svarte så godt han kunne. Barna satt med store øyne og ville ha flere forklaringer, men da hadde det allerede gått en skoletime og det var på tide å begynne å spille. 56 unger satte seg ned i forskjellige klasserom og den ene lærerens RLE opplegg om Jødedommen måtte legges kjapt til side. Her var det spilling som gjaldt. Det ble så en svett stund for Ant og Main. Main var rimelig svett fra før, etter å ha holdt foredrag med Aftenbladet som sensor. (her gjaldt det å selge varene:-) Keltis, Qwirkle, Ninja vs. Ninja, Vett og Vedding, Tablecurl, ZackPack, Helihopper og Ubongo m.fl. var alle i bruk fra første stund, og det var mange hender i været som lurte på ting underveis. Men vi gjorde så godt vi kunne selv om Main måtte stikke etter en halv time men da begynte ting å sitte sånn passe. Barna var kjempefornøyd, Lærerne var kjempefornøyd og det var selvfølgelig oss i PG også. Da gjenstår det å lese Aftenbladet i morgen, onsdag, og finne ut om Jounalisten også var fornøyd:-) Time will show!

PG beklager at det ikke ble noen bilder fra alle barna som spilte, for vi hadde mer enn nok med å svare på spørsmål om brettspill og slikt:-)

Reklamer

Én kommentar to “6. klasse nynorsk, en gjeng brettspillelskere!”

  1. Knut said

    Fortsetter dere slik må jeg tegne abonnement på Aftenbladet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: