Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Posted by preikestolengamers den 20. januar 2009

Etter bybesøket sist mandag, hadde Preikestolen Gamers denne mandagen tilpasset spilletiden sin, for at den bedre skulle passe med ivrige Stavangerfolk som evt. skulle komme i hopetall med Tauferga. Oppstart var satt til kl. 20.00. Ingen kom med Tauferga, men etter hvert dukket det opp akkurat nok spillere til å fylle bordet på spillet Sveinmain hadde forberedt til kvelden: Blue Moon City. Spillet var Secret Garbage-gave fra Melin i Stavanger. Så spillet ble høytidelig åpnet med å spise de 4 konfektbitene han hadde lagt med eska(de falt i smak), og spillet var i gang. Vi skulle gjennoppbygge Blue Moon City etter at byen hadde blitt forlatt av onde makter. Sveinmain syntes spillet minnet om Mesopotamia, mens Hollender fikk lite gehør for likeheten med Mykerinos… Fantasy-temaet var nok litt påklistret, men spillmekanikken var innbydende og det ble hard kjemping om de beste byene å bygge opp som gav diamanter og gull. Disse kunne igjen ofres til Oblixen, og den som ofter først den 4. gangen hadde vunnet. Det ble ett skikkelig kappløp, hvor Black ant og Hollender klarte melke diamanter ut av noen eksklusive bygg. Sveinmain hang også godt med lenge, men måtte nok innrømme at han denne gangen hadde forklart reglene litt for bra, og fikk ingen fordel i så henseende. Pift slet med å få de rette kortene på hånda, og da spillet var ferdig, da satt han med de mest fantastiske kombinasjoner, men for sent. For sen var også Black ant, som ledet helt til oppløpssiden. Hollender snek seg foran og fikk in den 4. ofringen. En runde til rundt bodet og Black ant hadde vært vinneren. Close, but no sigar, eller Steinsprang unna som det heter på Norstone.
1. Hollender
2. Black ant(nok men ikke i mål)
3. Sveinmain(manglet 6 diamanter)
4. Pift (manglet diamanter, ja)

Hollender skulle gå tidlig, så vi tok en runde til Key Largo, for å dykke litt etter skatter. Her gjelder det å utstyre sine dykkere til å dykke på dypt vann, selge det de har funnet, kjøpe flere dykkere, eller ta turister rundt i delfinbukta for å tjene til livets opphold. Den beste dykkebåteieren vinner. Pift satset på en dykker som kunne gå dypt, mens Hollender hadde mange som gikk grunt. Hvis noen lurer på det, så er det alltid mest skatter i de båtene som ligger dypest. Det er logisk! Bare tenk på Titanic…. Sveinmain kjørte 3 dykkere, men tyver bestukket av fienden kom ofte på besøk hos han og skattene forsvant mellom fingrene hans. Spesielt på slutten da han satt med 3 kort verd 500, og endte opp med et lusent ett verd 20! Men slik var livet i Key Largo på slutten av 1800 tallet, hardt og brutalt. Black ant kjøpte alltid når det var som dyrest, og fikk aldri fart på økonomien, men han som snek seg mest upåaktet hen i denne harde verden ble Hollender, etterfulgt av Pift som fikk en fantastisk innspurt.
1. Hollender 1730
2. Pift 1510
3. Sveinmain 970
4. Black ant 900

Som en kuriositet, og et påskudd for å prøve det neste gang også, så fant vi ut at vi hadde spilt spillet feil også denne gangen. Dykkerutstyret mistes hvis en ikke klarer å drepe et monster, men blir skremt av det. Så neste gang blir det nok mye mer hamstring av utstyr, og harpuner.

Her er oppsummeringen av Blue Moon City:
http://www.youtube.com/get_player
Kun en uke til neste mandag. Kommer det noen med ferge, så starter vi kl. 20.00! Sees!!!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: