Kongelig demokratisk aften i PG!

Vet ikke hvor mange der ute som har prøvd å lese seg opp på regler, og venter til spenningen skal utløses, blir dette spillet en suksess. Slik ble det iallefall denne gangen i Preikestolen gamers. Solkongen av Håvika, Robert (håper sola har kommet til Håvika nå i mai) fikk lurt meg til å kjøpe Louis XIV. Spillet ble fremstilt som et utrolig bra spill, som spesielt egnet seg for 3 personer. Tok en utskrift av reglene på Boardgamegeek, og fikk ut 19 sider. NITTEN sider med regler. Jeg kunne like godt lest ei bok av Ari Behn mye enklere og raskere, for mye lengre enn 19 sider er som regel ikke bøkene til Ari. Når det gjelder regler prøves alltid naturmetoden først. En leser reglene, for så prøve å forstå spillet før en puncher det ut. Noen ganger går det temmelig lett, men denne gangen med få illustrasjoner i regelheftet ble det som å finne morderen i Agatha Christies ti små neger barn. En skjønner det ikke før lenge etter at boka er ferdig, uansett hvor nøye den blir lest underveis. Slik ble det også med Louis XIV. Jeg hadde håpet at få møtte opp denne gangen i PG, slik at jeg kunne få testet ut spillet ikke lenge etter at reglene ble prøvd å forstått sist gang. Mulig det var fornemmelsen av sommer, hagearbeid eller annet, men kun 3 stk. møtte opp denne gangen, og alt lå til rette for en god runde Louis XIV. Brikkene ble punchet ut av boksen, brettet satt opp, og med regelheftet i handa var jeg klar for premiere. Ville det bli suksess eller fiasko. Tom Nordli eller Tom Nordli. Alt var uvisst… Gikk igjennom fasene, og alt så lovende ut, fikk til og med forklart de brikkene jeg ikke visste om, som ble punchet ut av boksen. Helt til vi kom til Mission-kortene, som var som gresk for Black ant og Peter. Men etter en runde i regelheftet så ble alt mer forståelig. Men hva betydde kort 6 og 8? En panisk telefon til Robert, som selvfølgelig ikke svarte, gjorde det hele litt usikkert, men vi fikk hoppe i det. Det ble gjort noen tabber til å begynne med fra alle, men Black ant misforsto mest, og fikk slite med det resten av spillet. Hvis en spiller prøvde å rette opp en tabbe, ble han alltid nedstemt, og hvis to hadde fått en gode som den andre ikke fikk, mot reglene ble det hele stemt for. Det hele ble en meget demokratisk brettspillkveld, med stort sett en avsteming eller 3 i hver av de 4 fasene i de 4 rundene. Vi fikk 2 harde runder hvor nesten alle brikkene måtte ha en vinner (1), og 2 lette hvor det nøyde seg med penger for å få goder. Ikke nok alltid å ha gode forbindelser på hoffet til Solkongen, en bør også ha noen intrigekort. Dette ga spillet et (for noen) et morsomt tilsnitt. Vi kom oss i mål til slutt etter 2 harde timer. Til og med i siste trekket klarte Black ant å misforstå reglene, så dette er nok typen spill som krever revansje. Hvis du lurer på om han fikk omgjøre sitt dårlige trekk, ble det nedstemt med 2 mot 1, og falt. Sveinmain taper sjelden i spill 1. gangen når han har lest reglene. Merkelig, han som alltid forklarer reglene utrolig gjennomgående, uten å komme på noe etterhvert. Slik ble det også denne gangen, og spenningen ble hvem som ville ta 2. plassen.

1. Sveinmain 62 poeng,
2. Peter 44 poeng,
3. Black ant 41 poeng.
http://www.youtube.com/get_player
Louis XIV besto testen! Derfor blir det mulighet til revansje neste mandag, eller kanskje en runde Rail, som Peter har liggende i skapet. Hvem vet, uansett kun en uke til neste spillkveld. Aldri en mandag uten!!?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: