Effektiv aften på loftet

Sjeldent det lønner seg å komme for sent på en Brettspillsamling, dog kun den normale 5 minutter forsent, men dog, gutta var allerede i gang med å spille en runde Ave Cecar. Kunne de ikke planlagt PGs bidrag til folketoget på Jørpeland 17. mai istedet. Hvem som skulle bære fanen etc. Jeg så kjapt at Morten virkelig igjen var ute å kjøre, og gikk inn i tospann med han for å hindre katastrofe. Vi ledet sammen faktisk i noen skjønne øyeblikk, men så kom det som OL-mester Vebjørn Rodal sa i sin tid: Det kom en svarting og sprang for bi mæ. Og slik ble det.

1. Black ant
2. Morten/Sveinmain
3. Hollender
4. Arild (motorstopp på målstreken).

Black ant triumferte gjennom en serie av trofebilder denne kvelden (Se over! Håper leserne liker dem).

5 stk. var det ideelle antall så hvorfor ikke prøve oss på Australia, kåret som årets spill i 2006 av Gamers Magazine. Spillet er elsket av noen, og hatet av Morten som spilte det sist i dunkel belysning etter kl. 01.00 på ei koie lang inn i granskauen. Det ble ingen suksess….

Arild gikk tidlig i en solid ledelse, men så tok Hollender over som hadde spillet friskest i minnet, og da trodde nok de fleste at løpet var kjørt. Men det ble et merkelig rykk og napp løp mot seier. Den ene etter den andre ledet klart. Morten lå en langside etter de andre, men kjørte seg opp i tet. Så var det Sveinmains tur til å bli mobbet, også han klarte å kjøre seg opp i ledelse. Men denne gangen tok ingen over. Selv om alle andre til og med fikk en ekstra tur til å plukke poeng mer enn han. Dermed var det klart for dagens trofebilde nr. 2(se over), og Sveinmain kunne juble inn i kamera!

http://www.youtube.com/get_player

Arild var meget gira på en runde BANG!, men siden vi kun var 5 falt valget på Diamant istedet. Hollender som i utgangspunktet hater flaksespill har virkelig fått øynene opp for dette spillet. Og som sist fikk han en tidlig ledelse, som han klarte å holde på. Black ant og Arild fikk alle til å trekke seg, og var meget fornøyde da de skulle prøve å innkassere litt overskudd. Det endte selvfølgelig med ras, og en ekte Jan Teigen på de begge.

1. Hollender 29 poeng (ble så henrykt at han ikke klarte å få med seg hva som var opp og ned på Diamanteska….)

2. Morten 21
2. Sveinmain 21
5. Arild og Black ant 0.

Slik bør det ikke se ut etter 5 gruver med masse flotte diamanter! Hvem hadde svart (black)?

Arlid måtte hjem, og kvelden var oppsiktsvekkende ung, så hvorfor ikke ta enda ett spill i klassen Hovedmeny. Thebes hadde vi alle friskt i minnet, så hvorfor ikke ta en runde til mens spillet «sitter». Det ble litt kniving om de gode kortene i begynnelsen, før en startet på en del elendige utgravningsforsøk. Black ant hadde nok mest hell med seg(skulle bare mangle etter 21 bom på rad sist gang). Grunnen til dette var at han hadde 2 ekstra spadetak i hver utgravning, noe han profiterte på i allefall av og til. Thebes er et av spillene hvor det er mulig å legge inn dopauser uten å stoppe spillet, og noen måtte teste dette flere ganger, og det gikk godt. Når spillet var slutt var det uvisst hvem som hadde vunnet, men etter en kjapp opptelling stakk Hollender av med seieren.

1. Hollender 53 poeng(33 utgravning, 4 utstilling, 10 majoritet og 6 konferanse)
2. Black ant 51 (41 utgravning, 4 utstilling, 5 majoritet og 1 konferanse)
3. Sveinmain 42 (29 utgravning, 4 utstilling, 3 majoritet og 6 konferanse)
4. Morten 39 (26 utgravning, 4 utstilling, 8 majoritet og 1 konferanse)

Og som vanlig ble det litt stenming og analyse etter spillet var slutt:
http://www.youtube.com/get_player

Sveinmain prøvde å dra igang en runde Pecunia non olet, men Morten kastet inn håndkleet, så derfor får vi ha det tilgode til neste mandag. En meget effektiv og innholdsrik kveld var slutt. Så gled eder til neste mandag, 20.15 hos Sveinmain….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: