13.des 2005

Innkalling på max 7 timers varsel som vanlig. Som som en spillkveld verdig lot 6 spillesugne juleforberedelser være juleforberedelser, og stilte klar for en spillkveld i Norges største spillklubb, sett ut i fra innbyggertallet.

Vi startet med Maggelan, men Idar valgte å mønstre litt sent på, og gikk inn som sjøfartsinspektør på Sveinmain sine ekspidisjoner, som heldigvis ikke gikk til vernesonen rundt Svalbard, men til mer eksotiske strøk.

Etter 1. runde med auksjoner, hadde Sveinmain 4 skip på vannet. Sven hadde 5, Tore 3, Black ant 3, og Hollender 3. Det ble da utbetalt utbytte, og Tore fikk smertelig erfare at han ikke hadde satset på noen ekspidisjoner som gav pengeutbytte, kun poeng utbytte. Sveinmain og Sven håvet inn med penger, mens Hollender og Black ant fikk kun ett par kort. Etter fase to hadde Sveinmain sine 4 ekspedisjoner videre, Sven hadde de samme 4, Joan hadde 1, Black ant hadde 2 og Tore hadde 1. Utbytterikt ble det for Sven og Sveinmain igjen som begge fikk 10 kort hver med penger, mens Tore kun fikk 2. Ulempen var at de begge hadde satset på de samme ekspidisjonene, og måtte gå i de samme duellene. Det ble noen meget kostbare ekspedisjoner, som de delte likt mellom seg. Sveinmain tok ……, og Vasco da gama, Sven tok Marco polo og en til. Hollender vant Pizarro som gav 30 poeng og Black ant vant maggelan som gav 27. Tore ble stående uten vinnende ekspedisjon. Stillingen til slutt etter opptelte penger ble at Sven vant med 39 poeng, Sveinmain fikk 37, Hollender 33, Black ant 32 og Tore fikk 23.

Etter dette tok vi en tur til Trans America for litt jernbanebygging. For første gang ett jernbanespill som falt Idar i smak. Han kunne bygge hvor han ville, og alle hadde kun en type skinner. Det tok oss 4 runder å kåre en vinner. Sveinmain klarte å få banen ferdig bygd i siste runde, Hollender kunne også klart det, så begge endte på felt 7. Sven klarte med ett nødskrik å stoppe på felt 1. Mens Tore, Black ant og Idar kjørte togene inn i stasjonen.

For å leve opp til navnet, måtte vi selvfølgelig spille en runde Bluff til slutt. Verdens 27 beste spill!
Hollender mistet raskt noen terninger før han fattet reglene. (skal sende deg ett eksemplar på Nederlandsk), men Black ant fulgte hakk i hel, men det tok ikke lange stunden før Black ant var tom for terninger, Joan fulgte kjapt på, så jevnet det seg litt ut. Sven satset stort, etter stor suksess mot Hollender og Black ant, men Tore loppet han raskt for terningene. Idar røk ut så hadde Tore 2 og Sveinmain 3. Tore satset med en bløff på to firere. Sveinmain hadde ingen firere, og det hadde heller ikke Tore, så dermed var eventyret ute, og Sveinmain kunne heve koppen, som dagens Bluffer.

Dagens sitat: Trenger du ett tips, Hollender til Idar når han hadde røket ut i Bluff, og vi resterende satt der med 5 terninger hver.

Dagens trekk: Idar, som var godt kjent i USA, bygde jernbane til Houston. Sjekket en runde senere kortene, og så at det var Atlanta han skulle til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: