PG2

Holland`s store (les lange) sønn inviterte et celebert utvalg gjester til førjulsspill. Det var kolonisering som sto på programmet, med innlagt spisepause. Menyen besto av sprøstekt makrell, ovverrislet med søt chilisaus. Det hele inntatt med flamsk bokøl med bouket av søt jul. Med slike kulinariske attåtfristelser heiv Sveinmain og undertegnede oss på syklene for nok en gang å utøve vennskaplig kappestrid på bordet til Hollender.

Hollender hadde spilt Puerto Rico en hel del ganger, mens vi andre to hadde spilt et par ganger – for lenge siden. Alle kom nokså likt ut. Sveinmain satset stort på handel, helt til han fant ut regelen om at en bare kunne selge en tønne av gangen – uansett. Da gikk luften ut av han. Joan satset på tidlig produksjon og utskiping av varer, noe som genererte mange seierspoeng jevnt og trutt. Jeg satset på steinbrudd og plantasjer, og kunne kjøpe billige hus og fikk mange plantasjer.

Det utviklet seg utrolig jevnt, men brått og brutalt (og meget uventet for Sveinmain og meg) tok det hele slutt da Hollender koloniserte rett etter at alle hadde kjøpt en bråte bygninger og kolonistene gikk tomme.

Ved opptelling ble det som følger :
Hollender : 32 p
Sveinmain : 31 p
Black ant : 30 p

Denne gangen var Puerto Rico morsomt å spille !!!

Kvelden ble avsluttet med Kardinal und kønig (et spill jeg totalt mangler ambisjon og fasinasjon for)

Siri (kona til hollender) ble med. Hun var en dreven spiller etter utallige runder med Hollender og slektninger. Som vanlig gikk det ”ræva” da jeg aldri har fattet pointet med dette spillet og enden på visa ble som følger :

Sveinmain 61
Hollender & Siri 50 (hver)
Black ant 34 (ny rekord)

Spillet gikk på dunken, men maten og ølet – det var godt !!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: