Sahara winn og bluff treff 28. november 05

Forsands store sønn Kjetil hadde tatt veien over fjorden (Lyse) og helt til Tau for å ta del i brettspillenes forunderlige verden. Vi var 6 stk. som var samlet, og vi innledet med en runde Diamant.

Det ble 5 gruver som alle var meget porøse, og som datt fort. Kjetil kjørte 1. mann ut taktikken, det samme gjorde Sveinmain og Ole Andre, mens tøffingene Black ant, Sven og Tore skulle ikke gi seg så lett. Det endte med at de gang på gang fikk gruva i hode, med ett unisont, ÅÅÅ NEEEIIIII. Tore la om taktikken litt etter hvert, og trakk seg tidlig han også. Det gav han en 2. plass med 11 diamanter. Kjetil vant med 16 diamanter. Sveinmain fikk 10 mens Ole andre fikk 4? Og med tøffingene Sven og Black ant går som 5 møll på motorveien nattestid. Splat, splat, splat, splat og splat….. Game Over. Hørte jeg mil etter mil, med Jan Teigen.

Så var det avstemning om hvilket spill som skulle åpnes for kvelden. Tore stemte for Elfenland, og fikk massiv støtte, selv om det kun er Tore som har vunnet i dette spillet noen sinne. Kjetil fikk en rask innføring, så satte vi i gang. Vi spilte med varianten med å trekke avslutningsby, for å spre troppene litt etter hvert. Alle hadde en sterk 1. runde bortsett fra sukk, stønn og tenke lenge Sven og Kjetil som brukte litt tid på å bli varm i trøya. Etter runde 2. var Black ant farlig og hadde 13 byer, Sveinmain, Tore og Ole Andre hadde 12, Kjetil hadde 11 mens sukk, stønn og tenke lenge hadde 10. Rotveltene lot vente på seg. Etter 3. runde jevnet det hele seg. Sveinmain, Ole André, Black Ant og Kjetil hadde 17. Tore hadde samling på sine tropper men gjorde en brøler på slutten av sin runde hvor han hadde spart på å legge ut en brikke slik at han ble hindret i å nå en by med en karavane, og hadde derfor kun 16. Mens Sven hadde 14. Så kom rotveltrunden. Alle hadde ruget på kosebrikken sin. Og alle kunne i teorien nå 20 byer. Så al caida kunne ikke rette angrepene sine kun mot ett mål, så alle ble meget hardt rammet. I tillegg hadde Ole André insett at han kun kunne og ville få 18 poeng, og gikk derfor tidlig ut og spredte onde skyer over skog og eng der det absolutt for oss andre ikke passet. For Sveinmain ble målet lengre og lengre unna, men Black ant øynet ett lite håp om full pott, før Sveinmain la ut sin siste rotvelt. Kjetil nøt godt over at han hadde best samling på brikkene sine i siste runde og endte opp med 19 poeng. Sven hadde en samling av byer som lignet på landsskytterstevnet for blinde før han skulle ut på sin siste støveldans. Han endte opp deretter også med 16 usle poeng. Sveinmain traff ikke byen takker være mange rotvelt, og endte opp med kun en by i siste runde og 17 poeng totalt, mens Ole André, Black ant og regjerende verdensmester og olympisk mester Tore måtte innse at 18 poeng var det de fikk. Tore måtte dermed gi fra seg tronen til førstereisgutten Kjetil, som etter endt spill kunne reise lykkelig hjem og han syntes at Elfenland var ett utrolig bra spill. I tillegg til Diamant, som han også vant, selvfølgelig……

Dagens spørsmål: Hvorfor er det de som tenker lengst som gjør det dårligst????

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: