Spillkveld 26. oktober 04

Byen Carcassonne skulle bygges, og denne gang skulle vi for første gang spille spillet riktig når deg gjaldt bondebrikkene, 4 poeng til den som hadde størst bondeinnflytelse rundt hver by. Vi var 4 mann som skulle dele på byggejobben.

Sveinmain satte to bondebrikker på den ene siden av elva, og før 3 runder hadde gått lå det 2 katedralbrikker og ødela mesteparten av bondeinnflytelsesdrømmen hans. Ingen ville være med å bygge katedralby uten uttelling. Det gjorde at alle bortsett fra Sveinmain begynte å bygge byer kun en ene siden av elva(hva er da poenget med elva?). Tore Tenke Lahnstein slet voldsomt med å plassere de gode brikkene, og Sven Sponheim satset på bondeutvikling. Sveinmain satset på ferdigstillelse av byer, og for å hindre kupp ofret han storbonden for å sikre seg utbetalinger av byer. SveinT. tok invitasjonen og han og Sveinmain ble gode kompanjonger, og klarte å ferdigstille 2 18 poengs byer, samt en 26 poengs vei ganske tidlig i spillet, og vips hadde de begge tatt igjen Sven og Tore med en runde (50 poeng). SveinT. begynte også å satse på bondeyrket, og småby bygging. Enga på den ene siden av elva ble bare større og større, og ingen veier brøt den av. Sven Sponheim hadde kun storbonden igjen enda det var mange runder igjen, og begynte da og satse på kortsiktige 2 poengere. SveinT. fikk plassert inn en storbonde på gigaenga på slutten, og vips så tilfalt hele enga han med 6 bondeinnflytelsesbrikker. Sveinmain fikk inn 2 byer, og Tore cashet inn 3. Sven Sponheim som virkelig hadde satset på god uttelling til bøndene sine, ble avspist med ett landbruksoppgjør i EU målestokk. Dvs. ingen utbetaling for noen av hans 4 bønder på gigaenga. Tore Lahnstein måtte også se sine 3 gårder bli nedlagt. Som i god EU-driv hvor de store ble størst innkasserte SveinT. 36 poeng, og vant da spillet med 136 poeng foran Sveinmains 106. Tore fikk 61 og Sven fattige 47. Tore Lahnstein smilte som kun Lahnstein kan etter at spillet var over, og klagde på dårlig landbrukskvoteringer. Han skulle klekke ut noen nye fordelingsmodeller til neste spill, med krav om at de store skal bli mindre. Sven Sponheim klagde på at alle dro til Harrylandsida av elva for å bygge byer, uten å komme på at han selv var også en slik Harry en. I neste spill er det kun Senterpartiet som skal styre bygdeutviklingen, hvor hver eng som grenser opp mot en by skal arealbegrenses. EU gutta Sveinmain og SveinT. venter spent på utspillet.
Det blir vel som utspillet til Høybråten ovenfor EU og alkoholavgifter. Hele EU skjelver av skrekk……..

For å avslutte en god kveld for Sven, så tok vi en runde Bluff. Etter 4 trillinger med terningene satt han der slukøret, og tenkte på sist spillkveld når han tok storeslem. Sveinmain fulgte raskt etter, etter å ha ofret seg med en gigabluff for å tappe SveinT. for terninger. SveinT. gikk ikke på bluffen så der forsvant alle Sveinmains terninger. Så var det bare Tores 3 terninger mot SveinT. 6. Tore spilte klokt og fikk SveinT. ned i 3 terninger, men så røk han, og SveinT. kunne smiiiillle og sove godt etter en god kveld på jobben. Vi andre måtte hjem og vri oss i senga til neste gang, mens SveinT. kan gå med hode hevet i allefall i 14 dager før han får bena på jorda. Vi møtes da….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: