Preikestolen Gamers er i gang igjen

Etter flere måneder uten organisert spilling i Preikestolen Gamers ble det endelig en brettspillkveld igjen. Egentlig var det nyinnflyttede Afro som hadde etterspurt spillaktivitet og det førte til at PG mandag ble startet opp igjen. Knut, Afro og Hollender begynte med Coimbra. Ett spill med mange måter å sanke poeng på. Underveis er det vanskelige valg mellom hva man vil ha (personkort og reiser) og hva man vil betale for det i form av soldater og gull. Ved hjelp av terninger som man plasserer i flotte tårnbrikker i forskjellige bydeler oppstår det en slags budrunde. Høyeste terning velger først, men må også betale terningens tall i soldater eller gull. Fargen på de tre terninger som man har valgt hver runde gir inntekt som soldater, gull, poeng eller pilgrimreise. Hvor mye man får er avhengig av utviklingen din i de forskjellige kategoriene. Her gis det også poeng i sluttregnskapet for den beste og nest beste utviklingen. I tillegg kan man investere i reiser til oversjøiske kolonier som også gir poeng på slutten av spillet. Coimbra spilles i fire runder. Afro ledet lenge med poeng han hadde sanket, særlig ved hjelp av poengkort. Knut satset på oransje og lilla kort for å få mest mulig framgang i korresponderende utviklingsporene. I siste runde måtte Knut satse mye på ett kort som ville gi ham mye skade siden han hadde mange lilla kort. Men med mange soldater og gull tilgjengelig hadde han god kontroll. Hollender slet med inntekt og han måtte satse på enkelte kort og kunne heller ikke hver runde investere i en koloni. Han fikk etter hvert majoritet på poengsporet og soldatsporet. 

Etter fire runder som spiltes lett og i et godt tempo var spillet over. Hollender hadde tross en treg start begynt å samle poeng og ledet før sluttskåren med noen få poeng. Men så fikk først Afro mange poeng for sine investeringer. Knut og Hollender hadde mest poeng på utviklingsporet. Diplomene gav poeng til alle men Hollender dominerte der med 14 poeng. Til slutt var det kun de grønne kort for sluttpoeng igjen. Afro hadde 10 poeng og gikk forbi Knut. Hollender hadde 15 poeng og kunne kopiere ett kort som igjen genererte 10 poeng. Dette kortet ble raskt omdøpt i kopikortet. Hollender seiret ett godt stykke foran Afro som hadde 2 poeng ledelse på Knut. Coimbra falt godt i smak og vil sikkert komme på bordet igjen.

1.Hollender 135 2.Afro 103 3. Knut 101

Sveinmain hadde kommet med mottoet «bedre sent enn aldri» når det endelig ble spilt igjen. Neste spill var Isle of Skye. Knut fikk med en gang feriefeber da han egentlig skulle reist til Hebridene denne sommeren. I Isle of Skye skal man bygge et eget rike med brikker som man samler hver runde. På disse brikkene er det landskap med bygg og dyr som kan gi poeng. For å få disse brikkene er det ett interessant auksjonssystem hvor pengene blir i omløp. Hollender fikk mest poeng for sitt rike, men også liten inntekt de første rundene. Afro var med smarte salg rikest, men slet med å få gode brikker som passet. Til slutt satset han høyt på egne brikker som ikke alltid var like poenggivende. Sveinmain fulgte Hollender med små marginer. Knut hadde ikke så mange poeng i løpet av spillet, men så slo han kraftig til i sluttoppgjøret. Med doble poeng (ganger 2) for skip og fyr vant han Isle of Skye og så ble en kansellert sommerferie reddet litt.

1.Knut 72 2.Hollender 67 3. Sveinmain 57 4.Afro 41

Sveinmain går ikke hjem før han har vunnet ett spill, så det ble en runde med Kingdomino. Laura hadde tatt Knuts plass. Det ble en hard kamp om de beste brikkene og 3 spillere klarte ikke å plassere den siste brikken. Hollenmder fikk 2 poeng den siste runden og berget dermed en knepen seier.

1.Hollender 49 2.Laura 47 3.Sveinmain 47 4.Afro 28

Den første kvelden etter nedstengingen var koselig og vellykket. Satser nå på mange PG-kvelder framover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: