6 spillere – hva ellers?!?

Sveinmain hadde forberedt Colloseum denne mandagen da 5 spiller så ut til å ta turen til Grotten, men så kom Kjell Henrik og vi ble 6 spillere i dag også gitt! Som oppvarming fikk Rune og Daniel et møte med en kjærkommen starter – Battle Sheep. Saulius og Sveinmain skulle gi gutta litt motstand, og Saulius gjorde alt for å ødelegge for Sveinmain. Han klarte det, samtidig som han sikret seg et stort område på brettet samtidig. En enkel Seier til Saulius denne gangen. 1. Saulius 16, 2. Daniel 14, 3. Rune 13, 4. Sveinamain 12.

image
Daniel og Rune koste seg med seierssauebræææket til Saulius

Battlesheep gikk unna på 12 minutter med regelforklaring – absolutt godkjent!

6 spillere – og Between two cities spratt ut fra hylla. Reglene ble forklart, men så til det morsomste med hele spillet – seat randomnizerkortene. Disse bestemmer hvem som skal sitte i hvilken rekkefølge rundt brettet. Så var vi i gang. Her skulle vi altså være med å bygge 2 byer hver, en til høyre og en til venstre for der du sitter. Den dårligste byen av de to du sitter ved siden av er din score. Er denne scoren likt er det den som har høyest by som by nr. 2 som avgjør ved uagjort. Brikkene sendes rundt bordet i 7 wondersstil. Etter 3 runder med brikker så er 16 brikker lagt ned og poengtellingen begynner. Så og så mye for butikker, parker, kontorer, utesteder, fabrikker og hus. Sveinmain ble beste ordfører og vant det hele. 1. Sveinmain 57, 2. Kjell Henrik 53, 3. Daniel 53, 4. Robert 52, 5.  Saulius 43, 6. Rune 43.

image
Seiersbyen på hele 57 poeng – shanghai!

Between var såpass kjapt og kjekt at vi likegodt tok en runde til. Men først en ny randomnizer. Denne gangen var det høyden på spillerne som bestemte bordplasseringen. Det ble stokket på plassene så alle fikk nye naboer. Litt kjegling ble det også da naboen beskyldte hverandre for å ødelegge byen de hadde sammen, men ikke værre enn at vi kom oss i mål også denne gangen. Kjell Henrik tok seieren denne gangen. 1. Kjell Henrik 56, 2. Rune 55, 3. Robert 54, 4. Sveinmain 54, 5. Daniel 50, 6. Saulius 50.

image
Kjell Henrik – tydeligvis fornøyd med seieren i runde 2!

Between two cities fikk 4×9 opplevelsespoeng og 2×8 av spillerne i spillopplevelse. Og det sier at spillet ble godt mottatt av samtlige spillere. Et veldig godt spill med 5+ spillere!

Kvelden var enda ung, og Robert fant For Sale i spillhylla – jippi, et spill som takler 6 spillere! Reglene som er feiloversatt på norsk, ble lest på svensk og dermed var vi fort i gang. Med 6 spillere blir det kjapt, da det blir kun 5 runder x2. Først skal alle kjøpe bygninger gjennom å by penger . Den som byr mest får det beste bygget. Byggene er skalert fra 1-30, fra papphus til romstasjon. Etterpå skal disse selges og alle får litt penger for disse. Den med mest penger vinner selvsagt. Morsomme kort og god stemning. Men etter mange harde auksjoner var det Kjell Henrik som vant det hele et lite hav foran oss andre. Revansje ble det da det gikk kjapt, og nok en gang vant Kjell Henrik. 1. Kjell Henrik 51, 2. Daniel 44, 3. Saulius 44, 4. Sveinmain 43, 5. Rune41, 6. Robert 38.

image
Ikke de beste husene og anbefale – komlokket og pappeska!

For Sale var veldig bra med 6 spillere. Da er det færre omganger og auksjonene blir tøffere. 2×10, 1×9 og 3×8 i spillopplevelse fra alle 6 spillerne lover godt for flere runder senere.

image
God uttelling for rekker og kvadrater på denne bygginga!

Kjell Henrik gikk hjem og Robert ville trene på Isle of sky, før turnering i dette på Mid Winter til helga. Daniel og Rune var førstereisgutter, og Rune fikk æren å være startspiller. Når alle hadde gjort klar auksjonene sine i spillet hadde Rune ikke penger til å gi bud for. Han fikk derfor gjøre om litt så han kunne få kjøpt seg en bygning. Sveinmain kom godt  igang og fikk hele 3 brikker i første runde. Slik gikk det også i runde 2, og når det var mål som krevde mange brikker føyk Sveinmain i fra på poengskalaen. Robert satte inn støtet for å ta igjen og var en periode a poeng med Sveinmain. Men da sluttsignalet gikk hadde Sveinmain blitt kongen av Isle of skye også denne gangen. 1. Sveinmain 67p, 2. Robert 62 p, 3. Saulius 54 p, 4. Daniel 49 p, 5. Rune – 35 poeng.

image
Endelig en seier og en selfie på Sveinmain, med Robert ikke helt fornøyd med 2. plass…

9 av 10 fra samtlige på spillopplevelse vitner om et kjekt og godt spill.

Alle spillene ble godt likt, og det når en fryktet at en ikke har flere gode 6 mannsspill og trekke frem fra hylla. En meget hyggelig kveld var over. 5 PGere gleder seg til MidWinter til helga. Så får vi se om det er krefter igjen til ny samling i Grotten neste mandag…

image
Peking var oppe på hele 63 poeng, men kun nest beste by en har teller som for Sveinmain var St. Louis på 57…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: