Full pott i PG

Full pupp med spillere denne mandagen, til tross for intens helgespilling i PG både fredag og lørdag. 5 stk kom tidlig, og vi tok en runde Sahne som oppvarming. Her skal en dele en pai i 11 deler på antall spillere og den som deler kaken får selvsagt velge sist. Første pai gikk raskt unna, så ble det vanskeligere og vanskeligere å dele, da kun den som har mest av hver paisort får poeng. Sveinmain var sulten på seier og vant det hele foran Ottar, Saulius, Roger og Kjell Henrik.

Dessertgenerasjonen på plass i Grotten
Litt tåkelagt dessertgenerasjon på plass i Grotten

Sahne er kjapt, moro og lager god stemning!

Nam-nam!
Nam-nam!

Mens vi ventet på Peter og Black ant som likevel dukket opp, tok vi en runde Timeline Discoveries. Her skal en plassere oppdagelser på en tidslinje, og en må få riktig årstall mellom riktige kort for oppdagelsen. Noen var flinkere og heldigere enn andre i dette spillet og etterhvert ble det Peter, Ottar og Black ant som hadde mulighetene til å vinne. Oss andre hadde minst 2 kort igjen som vi ikke hadde klart å plassere. Både Peter og Black ant misset på matchballen sin og det ble Ottar som tok seieren denne gangen.

Enkelt spill, men likevel så vanskelig – spesielt med 7 spillere blir det vanskelig å treffe blink – men kjekt!Timeline discoveries

Peter og Black ant hadde også ankommet og dermed var vi 7 spillere. Stemningen rundt bordet var god, og gode 7 mannsspill ble etterspurt. Sveinmain fant frem Between two cities og godt hjulpet av Kjell Henrik satt reglene godt. Saulius likte ikke sammensetningen så et randomizerkort måtte bestemme rekkefølgen rundt bordet. Spillet ligner litt på 7 wonders, men bare litt. I two cities skal en bygge 7 byer og hver spiller skal bygge på 2 byer med hver sin sidemann. Hver by scorer etter 3 runder og den som har høyest poengsum på den lavest scorede by en selv har vært med på å bygge vinner. Tok du an? Det gjorde i allefall spillerne og det hele ble veldig jevnt. Peter anklaget Sveinmain for forræderi da deres felles by ble den dårligste. Black ant vant det hele denne runden, og alle var såpass fornøyde at vi likegodt tok en runde til!

Fullt rundt bordet - lenge siden sist!!!
Fullt rundt bordet – lenge siden sist!!!

Nye brikker og nye muligheter, men først måtte vi selvsagt ta et nytt rekkefølgekort og fødselsdato fra januar og utover ble det stol-lek rundt bordet før start. Igjen ble Between two cities en suksess, og spillet skinte godt med 7 spillere og spilletiden var under 45 minutter. Ant gikk fra seier til sisteplass og det var Ottar som vant denne gangen.

Between two cities overrasket meget positivt og var mye bedre med 7 enn 3 spillere. Hvordan det fungerer med 4,5 og 6 vil tiden vise…

Spaceutgaven - men skal også bli en 4x4 brikkers by når den er ferdig!
Spaceutgaven – men skal også bli en 4×4 brikkers by når den er ferdig!

3 stykker forlot så Grotten, og dermed var det kun Sveinmain, Peter, Saulius og Ottar som var igjen. Valget av spill falt på Vikings denne gangen, og Saulius hadde reglene friskt i minnet, men ville kjøre uten utvidelse, men det ble nedstemt. Peter åpnet skarpt og vant første auksjon og dermed sikret seg en gul mann som gir penger. Det samme gjorde Saulius, mens vi andre to sto uten penger, og det tok noen runder før gule menn dukket opp rundt brettet. Peter utnyttet brettet sitt godt og ble nok startspiller litt for lenge. Han ledet med en langside på oss andre, men prøvde å fokusere på at Sveinmain var farlig! Litt farlig var han på sluttscore, men ikke værre enn at Peter vant komfortabelt. Saulius ble nr. 3 og Ottar sikret sisteplassen denne gangen.

Ekte vikinger spiller Vikings!
Ekte vikinger spiller Vikings!

Vikings er alltid kjekt, og denne gangen satt heldigvis reglene godt da regelheftet er litt krøkkete.

En flott og varm kveld i Grotten var over. Kjekt hele 7 spillere tok turen – og at de 2 nykommerne Roger og Ottar igjen tok turen. Lover godt!!!

Vakkert øysamfunn ferdig bygd.
Vakkert øysamfunn ferdig bygd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: