Ny mandag hos Pift 

Moderne tider i PG

Sist mandag (eller mandagen før det) var det spilling hos Pift. PG gjengen bryr seg som vanlig lite om OL virksomheter så brettspill kommer også på bordet disse ukene. Likevel var bakgrunnsmusikken en håndballkommentator i en av Norges overkjøring eller enveiskjøring i Rio. Hvis ikke det var nok avledning hadde flere PG-ere blitt tatt av pokemonviruset slik at det var hottere enn OL. Men spilling blir det alltid på mandager.

Concordia ble ansett som et solid spill for 5 spillere. Alle unntatt Mark hadde spilt det før. Vegard gikk hardt ut med billig bygging og tvang andre til å betale mer eller reise lenger. Peter begynte tidlig å satse på saturnuskort og bygget i flere provinser. Mark og Pift bygget ulike hus, brukte flittig sine prefekter og ventet på nye handlingskort senere i spillet. Hollender samlet brune Mercuriuskort og satset så på flere byer med ulike varer. Penger var som så ofte en mangelvare. Pift fikk ut mange kolonister og skaffet seg flere marskort som gir poeng for nettopp disse. Concordia gir egentlig lite innblikk i hvem som ligger godt an hvis man ikke følger nøye med hvilke kort den enkelte samler. Men eget arbeid krever såpass mye fokus at det ikke er lett å huske hva andre gjør. Et kort som ble ganske nyttig ut i spillet var diplomat som spillerne brukte til å kopiere både konsul, arkitekt og kjøpmann. Pift avsluttet spillet og fikk så 7 poeng. Hollender fikk stort sett bare poeng for mercurius og venuskort, men når man har mange av en sort kan det ble mange poeng. Peter hadde sine provinskort og noen minervakort. Vegard scoret godt med minervakort, men hadde ellers lite. Pift hadde mange poeng for sine marskort, men også ellers ikke så mye. Mark hadde litt av hvert. Concordia ble godt likt også denne gangen.

  1. Hollender 2.Peter 3. Vegard 4. Pift 5.Mark
Vegard vant Isle of Skye
Peter: «dette er intet min favoritt».

Isle of Skye har fått noen internasjonale priser. Mange i PG har likt dette spillet, bare Peter var skeptisk til det han mener et totalt uforutsigbart spill. Alle startet en gang som ikke nødvendigvis er en fordel. Når man kjøper en brikke av en annen går penge til ham, slik at han har mulighet til å kjøpe noe denne runden eller neste runde. Med de kjøpte brikkene bygger man et rike hvor man kan sanke poeng på forskjellige måter. Vegard vant med noen poeng forsprang på Hollender og Peter. Alle unntatt Peter likte spillet og kan spille det igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: