Goa

 Endelig var det noen i PG som tok initiativ til spillkveld på en fredag. Merkelig nok var det ikke så mange som kunne, men som så ofte hos Kate var flertallet kvinner. Kate, Wenche, Siri og Hollender startet kvelden med en glemt perle, nemlig Goa. Wenche hadde ikke spilt det førog fikk en rask innføring. Handlingene er oversiktlige ogi auksjonsfasen kan man få fine fordeler i form av plantasjer, kolonister og skip. Hvis man ikke får noe kan man alltid auksjonere bort noe verdifult slik at du har penger igjen til neste runde. De første rundene var det forsiktige bud, men i løpet av spillet fikk man ikke noe billig lenger. Kate og Siri hadde som regel flagget som gir en ekstra handling.  Etter to runder hadde Wenche også skjønt spillet og hun måtte telle pengene flere ganger budrundene
Alle satset på jevn framgang slik at man får ekstra handlinger. De siste rundene var det ikke oversikt hvem som lå an til å vinne, for alle hadde både kolonier og fin utvikling på brettet. Siri og Wenche slåss om 3 poeng for mest penger. Wenche fikk disse med god margin og så mistet Siri tre viktige poeng. Hollender hadde 9 poeng for utviklingskort, men Kate hadde også 8 poeng og beholdt så en liten ledelse som ikke kom i fare. Men fintelling viste dessverre for Kate en liten endring! Men trenger altså ikke være startspiller for å vinne Goa

1.Hollender 49 2.Kate 47 3.Siri 44 4.Wenche 41   

 Etter mye konsentrasjon med Goa var det tid for noe mer luftig! Kate hadde skaffet seg en av PGs påskeanbefalinger i år, nemlig partyspillet Ryktet Går. her ble det mange morsomme øyeblikk med både uforståelige tegninger og rare gjettinger.   Vi spilte tre runder hvor Siri vant med 1 poeng forspang. Men i Ryktet Går er alle vinnere for dette er et morsomt spill!
  

2 kommentarer til «Goa»

  1. Dere brukte faktisk poeng i Ryktet Går. Det har jeg aldri sett… poenget med.

  2. Strengt tatt trenger man ikke poeng i dette spillet/denne leken. Men brettspillklubber har ofte behov for konkurransetriggere, særlig de klubbene som ikke er stor tilhenger av samarbeidsspill. Bruk av poeng stimulerer tegninger som skal være tydelige men heller ikke for lett. Med eler uten poeng blir Ryktet Går en morsom opplevelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: