Roberts Rønne

En av PGs skygger (betalende medlem som sjeldent dukker opp), Robert,  det siste året hadde invitert hele PG hjem til seg for en tradisjonell bursdagsfeiring. Robert stilte med god servering og både spillgjengen satte mye pris på både pizza og kake. Bursdager i PG feires ofte med spilling, så det tok bare kort tid for kveldens første spill kom på bordet. Trans Europa er en ekte PG klassiker, selv om det var første gang for Knut og Bård. Det hele ble en ganske jevn affære, hvor den siste runden ble avgjørende.  Sveinmain stod ved avgrunnen, men klarte å forbinde sine byer lenge før alle andre.  Alle raste av sporet og Sveinmain luktet en spektakulær seier, men Knut klarte å begrense skaden og sikret så kveldens første seier.
  Broom Service var bestilt til denne happening og Hollender fikk med seg Sveinmain, Bård og debutant Solveig. Reglene er enkle og spillet baserer seg på satsing, tipping og håp. Hvis noen spiller et kort må man velge mellom brave og coward. Velger man brave kan man miste handlingen når andre gjør det samme. Så skal man planlegge egne handlinger samtidig som man skal følge med hav som gagner andre. Spillet er således uforutsigbart, men det spilles lett og uforutsigbarheten medfører noe spenning og mange morsomme øyeblikk. Debutant Solveig klarte seg bra med sitt første spill i PG sammenheng. Bård viste god innsikt i spillet og fikk mange såkalte brave-handlinger og dermed mange poeng. Etter sju runder er spillet ferdigog Bård tok en overlegen seier og var aldri truet. Sveinmain tok sølvplassen med bare ett poeng foran Hollender. Spillet ble erfart som positivt og vil nok komme oftere på bordet i hvert fall hvis man ikke liker å planlegge  alle detaljer.
   Robert hadde brukt mye tid å forberede Terra Mystica. Selve regelforklaringen tok en liten halvtime og særlig Knut slet med den lange spilletiden. Peter og Robert mente derimot at det gikk ganske kjapt. Fra nabobordet så det ut som om Peter og Robert hadde mye kontroll, men det var Knut som stakk av med seieren denne gangen med de andre to på en delt annen plass. Terra Mystica vil bli spilt mer på kort sikt for å bli mer kjent med spillet!
  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: