Sveinmains MidWinter 2016

Venting istedet for spilling...
Venting istedet for spilling…

MidWinter IX– den årlige brettspillfestivalen i Haugasund gikk av stabelen i helga, og mange PGere skulle dit, deriblant Robert og meg, Sveinmain – min 8. gang av 9 mulige, og Roberts første! Vi satset på kompiskjøring oppover, men glemte å ta både Norled og Fjord 1 med på kompis-laget. Fergetrøbbel både i Tausambandet og Boknafjordsambandet gjorde det hele til en laaaang tur. Over boknafjorden rakk vi en runde 8 minutes empire. Tror det tar litt mer enn 8 minutter, men vi rakk å spille igjennom med regelforklaring på under 25 minutter som overfarten tar. 7/10

Båtspilling anbefales!!! Endelig kom vi oss over fjorden...
Båtspilling anbefales!!! Endelig kom vi oss over fjorden…

FREDAG:

Vakkert spill og mye å sette seg inn i!
Vakkert spill og mye å sette seg inn i!

Vi ankom ca. kl. 19 og var klare for spill og moro. To lokale Haugesundshelter, Terje og Torgeir, ville også på festival og vi plukket de opp på veien. Første spill ut for de alle var Mombasa. Jeg var regelforklarer og de andre prøvde å forstå reglene. Spillet ligger i det tyngre sjiktet regelmessig men med mye repetisjon underveis gikk det over all forventning. Her skulle Afrika koloniseres med handelsstasjoner, diamantgruver skulle utforskes, og plantasjer dyrkes. Og ikke minst skulle det hele holdes orden på gjennom godt gammeldags bokholderi. Det tok vel godt over 3 timer før vi var igjennom de 7 rundene spillet varte. Robert fikk sin første seier, men for meg var spillet en vinner. 10/10 på skalaen.

Var dette et spill? Vi prøver igjen!!!
Var dette et spill? Vi prøver igjen!!!

Etter en hot Classic Kebab, og med maver og hjerner på kokepunktet etter Mombasa, var det på tide med noe lett. Pift ble også med og jeg fant frem Abluxxen, eller Linko som det også heter. Spillet har en noe spesiell vri enn andre vanlige kortspill, og etter en runde var alle fortsatt usikker på om det var et godt spill eller ikke. Derfor ble det ennå en runde og dene gangen fikk folket litt mer dreisen på det. Og spør du meg, så er spillet kjekt. 8/10

Isle of Skye – det nye og bedre Carcassonne skulle få en god test. Var det bedre? Jeg forklarte reglene og seilte i fra fra start. Han fikk kombinasjoner ingen andre var i nærheten av og spenningen ble deretter. Vet ikke om det var det som drepte spillet for de andre, men skryt fikk det ikke. Jeg liker det og synes det er OK og spille. 7/10

Det desidert dårligst likte spillet på MidWinter av de rundt bordet!!!
Det desidert dårligst likte spillet på MidWinter av de rundt bordet! Men jeg liker det:-)

LØRDAG:

Bag building - enda en ny spillmekanisme jeg ikke hadde sett før!!!
Bag building – enda en ny spillmekanisme jeg ikke hadde sett før!!!

Etter en bedre frokost og en tur innom MidWinter sponsor Hillesland, entret vi lokalet ca. 11.30. Som tittelforsvarer hadde jeg allerede gått glipp av Pitchcarturneringen som kun var for morgenfugler denne gangen. Robert hadde forberedt Orleans og heldigvis fant vi spillet i det rikholdige spillbordet som var tilgjengelig på MidWinter. Peter og Pift ble med og vi tok ca. 2,5 timer med Bag-building, en fiffig mekanisme spillet hadde. En kjøper brikker, putter dem i en pose og trekker nye som bestemmer handlingene en igjen kan gjøre og kjøpe nye brikker for. Likte både mekanisme og spill godt. Eneste spilletiden som trakk litt ned, men slik er det ofte med førstegangsspilling. 9/10

Black ant innkalte til et hastig årsmøte i PG, og det foregikk i år på Jennifers pytt i panne i Haraldsgata, den beste og billigste restauranten i Haugesund. Aldri har jeg fått så mye mat og dessert til under 100 lappen! 10/10

Jennifers pytt i panne - bedre og billigere mat finner du ikke i Haugesund
Jennifers pytt i panne – bedre og billigere mat finner du ikke i Haugesund
Lasse sjekker taktikk på BGG!
Lasse sjekker taktikk på BGG!

På årsmøte ble det bestemt at PG kommer tilbake til MidWinter så lenge festivalen eller PG består.

Når vi kom tilbake var det Auksjon. Under auksjonen som føyk avgårde i et imponerende tempo fikk jeg og Lars Morten spilt en runde Patchwork. Vi måtte spille uten å snakke og spillopplevelsen ble vel litt preget av det. Men godt spill, det var det. 6/10.

 

 

Verdens beste 2 manns-spill - Kvalitet vs. spilletid!?!
Verdens beste 2 manns-spill – Kvalitet vs. spilletid!?!

Terje ankom Slakthuset, og jeg trakk meg unna auksjonen og inn i naborommet for en runde 7 wonders duel. Liker 2 mannsutgaven mye bedre enn orginalen. Den har mye likt, men har har en mer kontroll, og mindre kaos. Terje var som vanlig en slugger i dette spillet og vant som han bruker. 9/10.

Istanbul fristet da auksjonen var over. Både Terje og Saulius ville prøve dette og Lars Morten heiv seg på. Her var det førstemann til 5 diamanter og trangt i byen. Det ble mange harde dueller, men til slutt var det Lars Morten som avsluttet det hele med Saulius hakk i hel. 7/10

Rett etterpå tok vi en runde Splendor(glemte å ta bilde), hvor Lars Morten som var vant med å spille 2 player oppdaget at spillet er annerledes med 4, (eller med PG). Jeg klarte å avslutte med 15 poeng, rett foran nesa på Saulius. 8/10.

3 nye fans av Istanbul tok av seg turbanen for spillet denne kvelden.
3 nye fans av Istanbul tok av seg turbanen for spillet denne kvelden.
Ikke akkurat halelujastemning av poengsalaten Porta Nigra
Ikke akkurat halelujastemning av poengsalaten Porta Nigra

Saulius stakk på pokerturnering og Karina Hjelmevik tok plassen hennes. Jeg fant frem Porta Nigra. Har skal vi bygge tårn i en poengsalat hvor en kan få innflytelsespoeng overalt i tillegg til byggepoeng. Men det er knapphet på penger og en må se hva de andre bygger for å få innflytelsespoeng de retter plassene. Vant en liten skotupp foran Karina, men Porta Nigra har fortsatt til gode å imponere. 6/10.

 

 

Alltid godt stemning med Ave Ceasar -så også denne gangen!!!
Alltid godt stemning med Ave Ceasar -så også denne gangen!!!

Terje, Lasse og Karina stakk hjem og PG-gutta v/Pift, Peter og Robert hadde akkurat avsluttet et 5 timers Nations og ville ha noe lett. Ave Ceasar er kjekt og lett, spesielt med egne PG-regler. Vi spilte 2 ganger og koste oss begge gangene. Det ble selvsagt mange harde dueller og hester som aldri kom til mål. 7/10.

Vi var trøtte og ville gi oss, men Karl Thomas ville det annerledes. Diabolo dukket opp av boksen og et hjernetrimreaksjonsspill kl. 02 på natta hørtes ut som en dårlig ide. Men spillet var bra og stemningen var på topp. Meg, Robert og Terje Vedaa ble med.  I tillegg gikk spillet raskt unna. Et morsomt spill som vi spilte 3 runder. 7/10.

Jarle forklarer kaosspillet over alle kaosspill -Spacetime
Jarle forklarer kaosspillet over alle kaosspill -Spacetime

Så kom Jarle W med sitt favorittspill for helga. Spacetime. Jeg hadde hørt og sett Jarle spillet det tidligere på MidWinter, med masse roping og hoiing. Så litt skeptisk ble jeg med. Men med et morsomt tema og god regelforklaring ble det kjekk opplevelse. Vet ikke hvor mange ganger jeg vil spille et slikt spill igjen? 3/10, men ser på spillet som en happening gir jeg happeningen 10/10 – begge rundene vi spilte. Klokken var nå 03.00. Kanskje på tide å ta kveld?!?

 

 

Rask reaksjon og tenkeevne i Diabolo - ikke akkurat det en har inne kl. 0230 på natta...
Rask reaksjon og tenkeevne i Diabolo – ikke akkurat det en har inne kl. 0230 på natta…

SØNDAG:

Eva gav oss gutta en god vikingekamp i Vikings.
Eva gav oss gutta en god vikingekamp i Vikings.

Den mest avslappende dagen på MidWinter, så også i år. Sen ankomst(11.30) Litt småprating, så finne et spill som varer ca en time, før premieutdeling og ovasjoner til de som fortjener det. Terje hadde lyst til å spille Vikings, og Jeg og Robert joinet. Eva dukket opp(Dominionturneringsvinner fra MidWinter 2, eller var det 3), og ville utfordre oss unggutta. PG har egne husregler i dette spillet, men etter en stund begynte vi faktisk og lure på om orginalreglene var bedre?!? Vikings satt i allefall godt, og Robert sutret og klaget hele veien på at han ikke fikk brikker, ikke hadde penger og måtte legge folk døde da han manglet krigere til å beskytte seg fra vikingeskipene. Hørt om den taktikken før, og hvis du skjønner tegninga, vet du også hvem som vant. Sutre og klagestrategien virket selvsagt og Robert vant med en halv runde på oss andre. 8/10

Full sal under avslutningssermonien!
Full sal under avslutningssermonien!

Vi ble akkurat ferdige til sermonien. Salen måtte bygges ut i år i bredden for å få plass til alle i MidWinter komiteen. Hvor finner HBK alle ildsjelene hen? Jeg må nok hjem og skuffe kona, gjøre forholdet vårt slutt, og si takk for meg. For jeg har blitt forelsket i dette arrangementet MidWinter, et arrangement som igjen går knirkefritt og er fylt med positive mennesker. Takk til en fantastisk gjeng som står på pinne for at vi andre skal ha det så bra som mulig. Ovasjoner og honnør til alle, og da mener jeg alle inkl. Einar Hansen;-) 11/10

takk, Takk, TAKK til MidWinterkomiteen.
takk, Takk, TAKK til MidWinterkomiteen!!!! – og selvsagt de 2 på første rad som stjal fokusen på bildet…
Sluttscore brettet - ikke vakkert men funksjonabelt spill!
Sluttscore brettet på 8 minutes empire – ikke vakkert, men funksjonabelt spill!

Premieutdelingen går som vanlig. Noen får mer, andre ingenting. Selv var jeg meget heldig med trekningen og fikk med meg en kopi av Mysterium. Når applausen hadde lagt seg satt fortsatt folk og spilte, mens vi måtte sette kursen hjemover mot PG hovedstaden Jørpeland, trøtte med glade etter 3 dager med spilling. Men våre behov var ikke helt mettet. På Boknafjorden fikk vi virkelig testet om 8 minutes Empire holder det den lover, å vare i bare åtte minutter? I løpet av overfarten på 25 minutter klarte vi å spille igjennom 2 ganger, med oppsett, og i tillegg klare å være i bilen før båten la til kai. Panikken tok oss på slutten, og vi tok bilder av brett og kort og skuflet alt i eska og kåret vinneren når vi kom i bilen. Intenst men morsomt.

Takk til alle jeg snakket med og hilste på, takk til alle dere andre også som laget rammen rundt. Håper vi sees igjen til neste år, for jeg kommer – GARANTERT!

2 runder med rigging og rydding på under 25 minutter
Takk for oss! Sees igjen på MidWinter 10 i 2017.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: