Thunder i PG?

Har puzzling i Ubongo. God oppvarming!!!
Intens puzzling i Ubongo. God oppvarming!!!

PGs samlet seg denne mandagen på frivilligsentralen for å garantere seg mot kulde hvis ikke spillene varmet. For å få opp temeraturen skikkelig kom Tone innom, og sammen med Sveinmain og Vegard ble hun med på en runde Ubongo. Vegard som var ekspert på Ubongo Extreme klaget raskt på den korte tiden en hadde til rådighet i orginalutgaven av spillet. Tone slet med å finne løsningene, mens Sveinmain seilte avgårde i tet. Etter 9 runder hadde Tone og Vegard like mange diamanter i den med flest i og de delte dermed 2. plassen denne gangen.

Ubongo er et raskt og kjekt spill, og orinalen liker jeg ekstra godt med diamantplukking fra et brett istedet for fru fortuna fra en pose.

Har konsentrasjon i Bison
Høy konsentrasjon i Bison

Tone gikk hjem igjen og temperaturen sank igjen da Pift tok hennes plass. Hva skulle så spilles? Utvalget er litt dårligere på frivilligsentralen enn i Grotten, da kun medbrakte spill er tilstede. Og da hele Grotten ikke har plass i bilen til Sveinmain sto valget mellom Bison og Ludvig XIV. Pift fikk æren av å velge og dermed ble det Bison, med undertittelen Thunder on the praire. Men ville spillet gi oss opplevelsen av Thunder? Vi kom i allefall godt i gang selv med rustne regler og Vegard fikk en knapp ledelse. Men i Bison har en ikke ledelsen særlig lenge og en får ikke beholde bisonene, fiskene og kalkunene sine i fred som en skal prøve å få innflytelse over. En blir fort plaget, men i motsetning til andre 3 mannsspill så er ikke Bison et typisk 2 mot en spill. Det er 5 runder i et 3 manns-Bison og med Pift og Vegard går rundene relativt fort. En skal prøve å ha flest indianere i områdene på brettet og etter hver runde får en nye ressurser en kan kjøpe nye indianere for i neste runde og bruke ressurser til å flytte dem rundt. Ble nesten som en boksekamp, hvor Vegard vant 1. runde, Pift 2. mens Sveinmain vant 3. og 4. runde. I 5. og siste runde mot slutten måtte han gi fra seg en del kalkun og bison og selv om han var favoritt til seieren var ikke det en selvfølge. Det hele ble veldig jevnt: 1. Sveinmain 27, 2. Vegard 25, 3. Pift 24.

Prærien vokser seg større og større
Prærien vokser seg større og større

Bison var et kjekt gjensyn og et av de bedre Kramer og Kieslingspill som finnes der ute.

Trenger ikke flott cover når spillet er bra, og ikke minst mekanismen foran brettet!!!
Trenger ikke flott cover når spillet er bra, og ikke minst mekanismen foran brettet!!!

Pift ble etterpå forelsket i coveret på Samara, så hvorfor ikke? Samara har en egen tidslinje som er unikt alle andre spill jeg har spilt. En skal kjøpe brikker og at etter hvor langt ned på linja en kjøper, jo lengre tid tar det før det er din tur igjen. Du kan også føde barn, og flytte brikken helt sist på tidslinja. Pift fikk en gunstig start med at han fødte når året var kortest hele 2 ganger. Vegard avsto fra å kjøpe mye utstyr, mens Pift hadde vertøykassen full. Utstyr trenger en for å kjøpe enkelte brikker, og brikker gir igjen poeng, alt fra 1 til 5. Spillet åpner litt tregt, men så går det kjappere og kjappere unna, og plutselig var alle de 30 brikkene kjøpt og det var telling. Sveinmain klarte igjen å trekke det lengste strået med 34 poeng. Tror Vegard fikk 2. plassen og Pift siste med ca. 25 poeng.

Samara ble overraskende godt likt av gutta, og tar ca. 45 minutter å spille. Kjekt spill og ikke minst morsom mekanikk.

Diversity - en kjekk variant av et godt spill!!!
Diversity – en kjekk variant av et godt spill!!!

Som en avslutter hadde Pift kjøpt inn Timeline diversity, et nytt tilskudd til timelinefamilien. Diversity er på godt norsk – litt av hvert, og Vegard var den som taklet litt av hvertkategorien best i første runde. Tror Pift vant runde 2? Sveinmain tapte begge rundene i allefall. Det var sikkert!

Timeline er et morsomt og lærerikt konsept som bør prøves og eies hvis du ennå ikke har det.

En kjekk kveld var over. Om det ble en Thunderkveld er heller uvisst, men kvelden gav i allefall en god opplevelse med spill som falt i smak. Satser på ny PG samling neste mandag, samme tid, samme sted, samme kanal…Bison

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: