Sjøslag i First sparks!

Tsunami og sjøslag!!!
Tsunami og sjøslag!!!

På tide å få PG tilbake på fast kurs igjen, etter mye lørdags og helligdagsspilling før og i jula. Derfor ble det endelig mandag, og mandag = PG! Frosten og minusgradene har inntatt Grotten og derfor blir Frivilligsentralen fast stoppested fremover om ikke andre arenaer dukket opp. Sveinmain, Robert og

Saulius møtte allerede kl. 18 for å holde PG-sjakken gående, og kl. 19.30 dukket Peter opp med sitt Funkenschlag – First sparks, en slående tittel nå på det nye året. Da vi akkurat hadde begynt kom Kjell Henrik syklende i kulde og is. Mulig han hadde trodd at det fortsatt var Whiskey igjen fra lørdagens nyttårsspilling? Han satset iallefall som en full sjømann i First sparks, og etter 2 runder klarte han det ingen til nå hadde klart, han fikk 3 mat i inntekt og måtte livnære 3 klaner som alle krevde en mat hver. Et dårlig regnestykke for utvikling og fremgang… Han fikk dermed lov mot alle regler til å slakte 2 av klanene sine så han kunne få lov å være med å leke videre. Ellers var det tett rundt bordet, men Sveinmain slet også med Kjell Henriksyndromet, men dog i en mildere utgave og klarte å få motoren i gang, såvidt. Så kampen ville dermed stå mellom Peter, Saulius og Robert.

Stort engasjement!
Stort engasjement!

Robert tok ledelsen før siste runde mens Saulius rutinert la seg som nr. 3 så han kunne få inntekt og utvide sine klaner før de andre. Kjell Henrik så at slaget var tapt, men prøvde til slutt et desperat forsøk på å dekke tapet. Han sendte likegodt vannglasset sitt over spillet for å slukke ilden og spillet for godt, men et desperat ildredningsarbeid fra Saulius, Robert og Peter klarte å få spillet til å flyte igjen. Heldigvis for Kjell Henrik hadde han ikke Whiskey i glasset, og traff bare ressursbrettet og noen forklaringskort, ellers ville nok de 3 nevnte funnet redskaper fra steinalderen og kastet mot han. Saulius kom seg til 15 klaner, mens Peter fikk det dyrere og klarte 14 uten mat igjen. Robert kapret 2. plassen også med 14 men med mer mat på hånd. 1. Saulius 15, 2. Robert 14, 3. Peter 14, 4. Sveinmain 11, 5. Kjell Henrik 9

Full panikk på brettet da tsunamien rammet!!!
Full panikk på brettet da tsunamien rammet!!!

First sparks var igjen et godt spill, ligner Funkenschlag, men mye bedre da en slipper de store budrundene, og spillet er også raskere.

Flott spill som alltid er godt likt i PG
Flott spill som alltid er godt likt i PG

Robert gav seg, og vi 4 som var igjen tok en runde Splendor. Peter kjørte igang poengsankestrategien. Han gikk utelukkende etter poengkortene, og sanket mye diamanter før han kunne bygge et kort. Vi andre sanket diamanter uten poeng, som er mye billigere, for å senere gjøre de om til poeng. Men Peter hadde et solid forsprang. Vi andre knep innpå, mens han nærmet seg 15 poeng. Sveinmain måtte snappe en 5 poenger som han lett kunne bygget, og klarte med det å hindre han såpass at han selv kom på 14 poeng, fikk en bonusbrikke på 3 og avgjorde spillet. Saulius hadde en god plan, mens Kjell Henrik fikk mange diamanter men lite poeng. 1. Sveinmain 17, 2. Peter 13, 3. Saulius 10, 4. Kjell Henrik 6.

Splendor var igjen et godt og kjapt spill, som er thight. Vanskelig å vinne, men kjekt å spille.

Vi avsluttet i rett tid denne mandagen, og håper på flere varme lune mandager på Frivilligsentralen nå i vinter fra 19.30(sjakk fra kl. 18). Sees!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: