Dagen derpå….

Splendor har blitt en PG-favoritt
Splendor har blitt en PG-favoritt

SpillOrama var over søndag, hvor mange orket da å spille igjen på mandag? I PG var det ingen problem, da majoriteten ennå ikke har fått invitasjon til denne begivenheten. Derfor møtte Pift, Vegard og Peter opp i Grotten til Sveinmain for spilling og moro.

Splendor var første spill ut denne gangen. Her gjelder det å få i gang en god motor, som en igjen kan bruke for å få poeng. I tillegg må en tenke – skal jeg trekke en jokerbrikke og det kortet jeg trenger som gir poeng, eller skal jeg ta 3 valgfrie brikker og håpe kortet jeg trenger ligger der til neste runde? Mange harde valg, og den som sitter foran deg kan lett ødelegge din gode plan. Pift fikk i gang et godt maskineri, mens Sveinmain hang seg på. Peter satset på de store dyre 5 poengskortene, og fikk til 2 av disse, før Pift avsluttet det hele. 1. Pift 16, 2. Sveinmain 14, 3. Peter 12, 4. Vegard 8.

Hvem blir beste byggmester?
Hvem blir beste byggmester?

Splendor er godt likt, mye takket være disse pokerchipsene som følger med spillet. Tror ikke det hadde vært det samme uten…

Sveinmain hadde Porta nigra, en nyhet til PG-gutta fra Kramer og Kiesling. Her skal byen Trier bygges av romerske arkitekter, og spesielt hovedporten, den visst så kjente Porta Nigra. Spillet er en poengsalat, hvor en får poeng for alt en bygger, og poeng for majoritet der en bygger ved spillets slutt. Innimellom er det krydret med byggebonuskort og spesialkort som kan gi fordeler. Skal en bygge må en på markedet, og kjøpe byggesteiner i riktig farge. Alle lå relativt likt etter første runde, men i 2. runde kjørte Vegard i fra da han fikk et godt forsprang. Pift kom litt på etterskudd og da spillet var over og majoriteten fordelt, så hadde Peter med en

Stående spilling - denne gangen var det Pift som måtte få fugleperspektiv på byggingen
Stående spilling – denne gangen var det Pift som måtte få fugleperspektiv på byggingen

fantastisk sisterunde tatt igjen Vegard for delt seier. 1. Peter og Vegard 150, 3. Sveinmain 141, 4. Pift 88.

Porta Nigra ble godt mottatt, det eneste som trakk ned var spilletiden på ca. 2,5 timer med regelforklaring – litt i overkant for hva du får igjen.

1. dissikering av menneske skjedde i 1315!
1. dissikering av menneske skjedde i 1315!

Da var forretten og hovedretten spist og spilt. Da gjensto bare desserten, og Pift valgte Timeline discoveries. Mulig han angret litt på valget etterpå, for hver gang han spilte et kort bommet han med 2-3 år i feil retning. Vegard vant det hele et hårfint kort foran Peter denne gangen. 1. Vegard, 2. Peter, 3. Sveinmain, 4. Pift.

Timeline gikk meget kjapt og er et lærerikt spill med god underholdingsverdi. Da var det bare å slukke og lukke – neste mandag blir det spilling i Madlaleieren, da PG skal innta forsvaret og angripe med brettspill i hånda. Vi gleder oss!!!

Byen er nesten ferdig utbygd, med markedet i midten.
Byen er nesten ferdig utbygd, med markedet i midten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: