Sveinmains Spel 15

Fredag 11.9.15:

Det hotteste spillet på Spel15!
Det hotteste spillet på Spel15!

Spel 15 – en nystartet brettspillhappening av ildsjeler i Alea Jacta Est(Sola Brettspillklubb) gikk av stabelen 11-13 september i Thon Hotell i Sandnes. Preikestolen Gamers skulle stille med 3 til 5 spillere denne helgen og jeg var en av de. Sandnes ligger såpass langt unna Jørpeland(45 minutter) at vi hadde felles avreise fra Jørpeland fredag kl. 15.30. Meg, Saulius og Robert ankom et fantastisk spill-lokale og hev oss ned øyeblikkelig i det som ble det nærmeste vi kom Essen og ferske spill i år, nemlig Codenames.

Takras ble med som deltaker og lærer, og det var

Eget Codenames bord med tape i riktig farger på bordet - imponerende
Eget Codenames bord med tape i riktige farger på bordet – imponerende

Sveinmain og Robert mot Saulius og Takras. Codenames var et godt partyspill som skapte god stemning og nervøsitet blant deltakerne som med hjelp av sikkord skal prøve å gjette seg frem til riktig ord på bordet. Det er lov å håpe på en norsk utgave før eller siden, og selv om Sveinmain måtte stresse Takras med timeglasset som fulgte med var spilletiden relativt kort. 8/10

 

 

 

 

Otis herjet i Camp Grizzly selv om vi kjempet hardt!
Otis herjet i Camp Grizzly selv om vi kjempet hardt!

Vi traff Eker, som foreslo Camp Grizzly, og ikke lenge etter var vi PGerne, og han med ryggen til på bildet, i gang med dette splatterspillet. Alle satt fredelig rundt leirbålet en mørk kveld da plutselig et monsterlignende vesen «Otis» dukket opp. Alle flyktet i ulike retninger og måtte finne hjelpemidler for å komme seg vekk fra campen, som kjapt fikk navnet Utøya. Otis ble sterkere og raskere og vi som sprang rundt svakere og svakere selv om vi kjempet imot det vi kunne. Det gikk som det måtte gå – alle døde og Otis kunne regjere campen alene.

Coveret sier sitt om handlingen i spillet!
Coveret sier sitt om handlingen i spillet!

Camp Grizzly var et godt samarbeidsspill – mye bedre enn Dead of winter som alle skryter av. Mye bedre story,kortere spilletid, fantastisk tema, samt at en ikke trenger å samarbeide, og kan prøve å stikke av alene og la de andre kose med Otis. 9/10.

 

 

 

 

Perfekt pizzaspill - spill med høyre spis med venstre!
Perfekt pizzaspill – spill med høyre spis med venstre!

Så var det på tide med litt mat! Spel hadde spesialavtale med pizzabakeren vegg i vegg, og hvilket spill passer vel bedre å spille når en spiser enn Las Vegas? Kaste med en hånd og spise med den andre. Vi klarte å holde høyt tempo på spillet og det gir en god spillopplevelse. Saulius sanket mye penger, mens andre slet med både terninger og plassering. Likevel – Las Vegas var kjekt så lenge det er kjapt, og det var det denne gangen. 8/10

 

 

 

Kvelden var ennå ung, og jeg og Robert hadde oppdaget Thunder Alley på premiebordet. Vi lurte på om Eker hadde spillet liggende, men han tilbød noe enda bedre, nemlig Race! Formula 90. Hvorfor ikke? Her

Monzabanen skulle skille hvem som var mann og hvem som var mus!
Monzabanen skulle skille hvem som var mann og hvem som var mus!

var det kappløp med oss 4 bilkjørerne Robert, Eker, Saulius og meg i tillegg til 4 robotbiler som hadde en lei tendens til å legge seg i veien for oss levende vesener. Det var mange jevne runder rundt brettet og realiteten i spillet var stor. Men kl. 23.45 etter nesten 3 timers spill måtte vi ta pause med 4 små runder igjen. Dagen var omme for oss som måtte rekke ferja hjem igjen.

 

 

 

Eker hadde luksusutgaven med håndmalte biler - en fryd å spille med!
Eker hadde luksusutgaven med håndmalte biler – en fryd å spille med!

Lørdag 12.9.15:

Vakkert brett med gondoler!
Vakkert brett med gondoler!

Vekkerklokka på 8.40, så litt enkel frokost før Robert og meg satte kursen for Sandnes igjen. Vel fremme kl. 10 var det ingen Saulius å se, og derfor fant vi Sigvald fra HBK, og Eker som alle var klar for litt spilling. Sveinmain foreslo Murano,

Kjekt spill - kjekke spillere!
Kjekt spill – kjekke spillere!

av Villagefolket Inka og Markus Brand. Her skulle vi seile gondoler rundt og score poeng og bygge fabrikker og butikker og passe på at vi hele tiden hadde nok penger. Murano gikk unna på en drøy time og  det hele ble veldig jevnt. Et godt og behagelig spill, såpass at jeg likesågodt kjøpte spillet av Takras etter gjennomspillingen. 9/10!

 

 

 

Tett avslutning etter over 3 timers spilling...
Tett avslutning etter over 3 timers spilling…

Saulius dukket opp og vi kunne avslutte Race! Formula 90. Det ble 4 svette runder da alle hadde tynnslitte biler og Sveinmain i tet kjørte saktere og saktere med en hissig Robert i hekken. Ingenting var avgjort før siste kort i siste runde og Sveinmain vant med et nødskrik. Race! var et godt og autentisk spill, men spilletiden var litt i lengste laget og det trekker litt ned, desverre, for spillet var veldig bra! 6/10.

 

 

Saulius skulle hjem å feire bursdag, men rakk et spill på 15 minutter. Da var valget enkelt: Battle Sheep! Ikke ulikt Packeis am pol, men likevel forskjellig skal vi prøve å erobre en eng med sauer som våpen. Det hele ble en tett batalje hvor Robert ble trengt inn i et hjørne, men fant åpningen og vant hele greia. Vi rakk det hele på 10 minutter og fikk en god spillopplevelse med på kjøpet. Kjekt spill! 8/10.

10 minutters moro - og det midt på dagen...
10 minutters moro – og det midt på dagen…
Poengopptelling - fotografen ble så revet med at han glemte å ta bilde under spillet!
Poengopptelling – fotografen ble så revet med at han glemte å ta bilde under spillet!

PGs hotteste par, Black ant og Tone dukket overraskende opp. Dermed måtte vi finne et spill som kunne teste forholdet deres. Sveinmain hadde lenge ville prøve Sheriffen av Nottingham. Takras ville lære oss spillet og vi takket varmt for tilbudet. Ant var negativ til spillet etter opplæringen og lurte egentlig på om det var et spill? Men etter Robert startet jobben som sherriff så kom latteren og smilet blant spillerne rundt bordet. Et spill annerledes en de fleste andre, men likevel et spill – godt og ikke alt for langt. Positiv opplevelse! 7/10

Takras skrøt også av det nye Carcassonne, eller det Carcassonne skulle vært – nemlig Isle of Skye. Spillet lignet litt, men var likevel helt forskjellig. Ant, Tone, Robert og meg prøvde det ut, og ble positivt overrasket. Her var ingen bondemakt som «ødela» spillet, eller rare utvidelser som gjør spille lengre. Spilletiden var på under en time, og ble ytterligere forkortet da jeg og Robert måtte gi oss 17.45 for å rekke båten tilbake til Jørpeland. Siste runde ble dermed hoppet over, uten at det ødela spillopplevelsen nevneverdig. Isle of Skye var et kjekt og raskt spill! 7/10.

Et av de bedre brikkeleggingsspillene der ute!
Isle of Skye – et av de bedre brikkeleggingsspillene der ute!

Det ble med 25 timer på Spel15 for meg denne gangen, men likevel 25 kjekke timer kun avbrutt av transport og kort soving. Vil gi honnør til den proffe gjennomføringen av arrangementet! Geir Harald, Andreas, Sunnivas kafe og alle andre som hadde stått på og laget et godt og knirkefritt arrangement. Vil også gi honnør for flotte lyse lokaler, men gode parkerings og spisemuligheter i umiddelbar nærhet. Et godt arrangement åpent for alle! Veldig bra – såpass bra at jeg håper Spel har kommet for å bli. For jeg kommer gjerne igjen – og har ingen ting å påpeke til arrangementskomiteen: 10/10!

Gleder meg til SPEL16!!!

 

En kommentar til «Sveinmains Spel 15»

  1. Utrolig kjapt levert, Sveinmain! Kjekt lesestoff med gode spilltips. Flott med arrangement hvor man kan ta barn med seg. Der scorer Alea tradisjonelt godt.

    Interessant å lese at Black Ant etter snart 50 år endelig har seg fått en partner som ikke bare friluftslivet men også brettspill! Gratulerer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: