Concordia, La isla

Concordia
Concordia

Det er nesten ikke til å tro, men sist fredag hadde PG sin tredje spillkveld i løpet av 4 dager! Det er to personer som står bak dette intensive opplegget. Robert som kom transferfri over fra Heksagon trenger en kraftig medisin mot ensomhet. PGs formann Sveinmain hadde utnevnt seg selv som fadder og Plan Robert innebærer blant annet tre kvelder med brettspill i uken. Peter og Hollender er heller ikke vanskelig å overtale og dermed var det et ideelt tall på fire spillere.

Det skulle spilles mye i kveld, men kvelden begynte ikke før godt over ni og da blir det knapt med tid. Men gode spill skulle komme på brettet.

Vakre komponenter
Vakre komponenter

Hollender hadde tatt med Concordia og Robert har sin egen bucket-list hvor han skal spille alle BGG top100 i løpet av året. Reglene ble servert og handouts med norsk oversettelse fungerte godt nok en gang. Hollender startet og spilte en arkitekt. Alle fulgte denne oppskriften men valgte heller en diplomat som kopierte Hollenders handling. De første rundene var det mest fokus på bygging før Hollender viste hvordan man kan få flere og nye kort på hånd. Så begynte sankingen av flest mulig like kort. Sveinmain slet med å holde oversikt, men han satt mer enn godt i veien for Hollender både på brettet og ved kjøp av nye kort. Peter fikk ut mange kolonister og spredde seg godt på brettet. Robert som etter egne uttalelser alltid sliter i nye spill, klarte å henge godt med. Noe tenketid blir det her og der når tenkemestere har samlet seg, men likevel var det alltid kort tid før det var din tur igjen. Mot slutten av spillet var

Når man tenker, skal man stå. Festlige seanser i et ellers alvorlig spill.
Når man tenker, skal man stå. Festlige seanser i et ellers alvorlig spill.

Hollender nødt til å kjøpe et venus-kort for å unngå 12 alt for lette poeng til Peter. Sveinmain kunne avslutte spillet ved å kjøpe det siste kortet og fikk så 7 poeng i tillegg. Resten bygget noe hus den siste runden og så var det telling. Det skule vise seg at det var meget spennende til siste kort var scoret. Sveinmain som var den eneste som syntes at spillet var

1.Sveinmain 132 2.Hollender 128 3.Peter 126 4.Robert 102
1.Sveinmain 132 2.Hollender 128 3.Peter 126 4.Robert 102

meget tungt, viste å mestre dette godt likevel. Peter klaget på Hollender for å stoppet en sikker seier, vurderte spillet med en 10-er. Robert likte spillet også godt og vil komme sterkt tilbake neste gang.

Peter gikk og Hollender satte opp det raske spillet La Isla. Skjønt rakst? Introduksjonen ble erfart av meget forvirrende av både Sveinmain og

Planlegging hver runde. Lit forvirrende i starten, men etterpå bare øy!
Planlegging hver runde. Litt forvirrende i starten, men etterpå bare gøy!

Robert. Men etter noen få runder hadde de forstått spillet. Robert hadde spredt seg i mange retninger og slet dermed å fange dyr som Hollender og Sveinmain klarte mye bedre. Verdiene til dyrene gikk i et godt tempo og dermed varte La Isla ikke lenger enn tenkt. Sveinmain klarte seg godt nok en gang i ett nytt spill og reiser nå med storform til Haugesund. Robert som alltid spiller for priser, var fornøyd med den første medaljen (bronse) i kveld.

1.Sveinmain 2.Hollender 3.Robert

Npok en knepen seier til Sveinmain bare 2 poeng foran Hollender. Robert fikk bronse.
Nok en knepen seier til Sveinmain bare 2 poeng foran Hollender. Robert fikk bronse.

Trivelig med hele 3 kvelder PG denne uken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: