Marog is back

Det var i sommer da noen PG-ere ønsket en annen brettspilldag i uken. En av forkjemperne var Marog. Nesten hele høsten har det blitt spilt på ett bord på onsdager. Likevel har det vært innom 13 spillere. Denne onsdagen hadde Marog altså åpnet sitt hjem og da trenger folk ikke ta med seg spill. Det var en høy innvandrerandel i kveld. Kun Vegard representerte litt av urbefolkningen. Kvelden startet med en fellestur til kjelleren hvor spill ble valgt og vraket.

 

Lenge siden sist, både Marog (i midten) og Lancaster.
Lenge siden sist, både Marog (i midten) og Lancaster.

Første spill ble Lancaster. Marog måtte sette seg inn i reglene, men fikk hjelp av sin kjære som pleier å huske det meste. Kaoleena ville ikke spille i kveld. Både tretthet og frykt for å bare spile mot mannen sin, holdt henne fra bordet. Men hun gjorde en fin innsats med å presentere de nye lovene om det var et rollespill.

Vakkert eller stygt? Lancaster setter i gang varme diskusjoner.
Vakkert eller stygt? Lancaster setter i gang varme diskusjoner.

Saulius startet best og sanket seg noen poeng tidlig i spillet. Vegard lanserte fort ”hit the leader” og så stoppet det opp for Saulius. Marog samlet seg hvite knekter, noe som Vegard og Hollender hadde fått med seg. Disse knektene kan brukes til å kuppe attraktive steder. Marog bygget på slottet sitt og samlet karakterer. Vegard og Hollender fikk en del poeng for støtten i krigene. Det ble en stadig hardere kamp om å få lovene vedtatt. Saulius hadde flest stemmebrikker, slik at han utøvde et slags monopol her. Men i Lancaster finnes de flere måter å score poeng på. Hollender ble jaget av Marog flere ganger og måtte så søke sin tilflukt i krig. Mot slutten klarte Hollender med hjelp av Saulius å vedta en lov som gir poeng for sett av hvite knekter, mynter og stemmebrikker. Så fikk han hele 15 poeng. Marog som har sjeldent tapt i Lancaster begynte å svette, for også Vegard (som altid spiller sterkt i spill med mye interaksjon) hadde mange poeng på slutten. Det ble en meget spennende telling hvor det viste seg at Marog nok en gang vant men med bare 1 poeng foran

Knepen seier til Marog.
Knepen seier til Marog.

Hollender og Vegard. Saulius hadde kommet på etterskudd og hadde lite poeng på slutten.

Lancaster ble erfart som ett flott spill, selv om noen fortsatt ikke kan verdsette spillets utseende….

Saulius hadde lyst til å vinne og fant Kingdoms i bagen sin. Alle hadde spilt

Kingdoms
Kingdoms

Beowulf, men ikke Kingdoms. Det var ikke mange regler å forklare, men det var noen færre elementer enn i beowulf. Etter litt fram og tilbake var vi i gang. Det ble mye sabotasje hvor særlig Vegard og Hollender fikk mye motstand. Marog og Saulius hadde mest kontroll og var heldige med brikkene sine. Den siste av tre runder var

Supersabotør Marog ødelegger poengsankingen for alle andre med ett mesterlig trekk. Likevel vant Saulius.
Supersabotør Marog ødelegger poengsankingen for alle andre med ett mesterlig trekk. Likevel vant Saulius.

mest spennende. Marog klarte å ødelegge verdien av de største slottene til alle sine motstanderer. Også her ble tellingen spennende, men kun for Marog og Saulius som hadde samlet mange poeng. Saulius kunne kjøre hjem med et stort smil da han hadde 10 poeng mer enn Marog. Hollender endte på tredje plass, før Vegard på jumboplassen.

Hollender 210 Marog 279 Vegard 169 Saulius 289

Enda en kjekk kveld!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: