PG-onsdag for 2. gang!

Alle finner Grotten!
Alle finner Grotten!

En nyhet i PG denne dagen var den andre onsdagsspillingen. Onsdag vill være den nye spilldagen fremover og spenningen var til å ta og føle på hvem som dukket opp. Sveinmain satt mutters alene da Hollender hadde tatt med seg Bård på en sjelden gjestevisit i PG. I påvente av at flere skulle dukke opp tok Sveinmain frem Can´t stop!IMG_2678

Can't stop engasjerer PGs unge og gamle spillere.
Can’t stop engasjerer PGs unge og gamle spillere.

Her i dette ”push your luck” spillet skal en trille 4 terninger som tar en oppover skalaen på et stop-skilt med valører fra 2-12. Førstemann til toppen på 3 av disse har vunnet. Main Jr. dukket også opp, og dermed var vi i gang. Hollender var den eneste som hadde klatret oppover brettet, etter de 2 første rundene. Men så jevnet det seg etter hvert. Publikum dukket opp i form av Peter og Pift, og dermed forandret Hollender vinnerkriteriene til best med 2 på toppen vinner. Mens han kaster klarer han å få opp 2 brikker og dermed vant han. 1. Hollender, 2. Peter jr., 3. Sveinmain, 4. Bård.

Can´t stop er et helt greit oppvarmingsspill, som du skal presse grensene og bare kaste en gang til, med dertil katastrofe.

Main Jr. tok kvelden, og dermed var vi 5 spillere. I og med vi hadde geistlige tilstede falt valget på Augsburg 1520, hvor mye av spillet går på å bygge katedral og kirke. Våre tanker gikk til Myrmes-gjengen fra fredags bønnestund, og det skulle prege resten av kvelden. Mens Sveinmain satte seg inn i reglene, kalte likegodt Bård prest PG-menigheten inn til samling i kirka neste onsdag, med brettspilling etterpå. Hollender prøvde å ro seg langt unna, og Pift svarte høflig avvisende på en frisk innbydelse. da Sveinmain startet regelforklaringen.

Augsburg var tilbake i Grotten. Ved siden av kirkebygging i spillet var det mye engasjement om å få flere PG-ere inn i religiøse grupper. Det var synd at Myrmes-byassene ikke var der!
Augsburg var tilbake i Grotten. Ved siden av kirkebygging i spillet var det mye engasjement om å få flere PG-ere inn i religiøse grupper. Det var synd at Myrmes-byassene ikke var der!

Alle havnet i Augsburg i 1520 hvor alle skulle være Jakob Fugger som den rikeste personen i det Romersk katolske riket kunne låne penger til kirken for å selv få fordeler i form av penger, prestisjepoeng, eller ennå flere muligheter og bestikke. Underveis hadde selvsagt Fugger forpliktet seg til å bygge første kirke, så dom. Spillet er litt pokerinspirert og det er 5 auksjoner pr. runde. Disse gir fordeler videre i spillet. Det ble mange gode tøffe auksjoner og Peter klarte det kunsstykket og få fullt brett underveis i spillet. Han ble selvsagt raskt frastjålet noen av disse, men var

Hollender var heldigst med riktig auksjon på riktig tidspunkt og med riktig bonus!
Hollender var heldigst med riktig auksjon på riktig tidspunkt og med riktig bonus!

sterk til siste slutt. Sveinmain bygde kirke først, før de ble billigere og billigere, mens Bård åpnet showet i siste runde da nesten alle sto stille på 45 poeng i påvente av bygging av Dom som får en videre fra 45 poeng og oppover. Bård bladde opp, mens de som ikke hadde så god råd måtte vente til de ble billigere. Hollender ble 2. mann, mens Sveinmain også fikk bygd sin. Peter vant den siste auksjonen og kunne også bygge sin dom, og dermed ble det meget jevnt. Hollender vant det hele og fikk av Bård i premie et gratis Alfakurs i kirka neste onsdag, og Pift fikk det samme som trøstegevinst. Han skulle samtidig få både dåp, konf og bryllup på kjøpet.

1. Hollender 64, 2. Bård 55, 3. Peter 55, 4. Sveinmain 53, 5. Pift 42.

Sluttscoren
Sluttscoren

Godt å få Augsburg 1520 på bordet igjen. Selv liker jeg spillet svært godt, og selv med en spilletid på 2 timer går det nesten i et uten dødtid, og med mye spenning med pokeraktig budgivning.

Som en avslutning på kvelden prøvde presten å lage litt hallelujastemning og verve medlemmer bort fra PGs onsdagsspilling. Om han lyktes neste onsdag vil tiden vise. Men moro var det!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: