Påskespilling i Villa Kaoleena

Finca-roundellen for innhøsting av mat.
Finca-roundellen for innhøsting av mat.

Villa Kaoleena inviterte til påskespilling, og mens vi ventet på at folk skulle sige inn i herberget, så tok Marog, Kaoleena og Sveinmain en runde Finca. Her skal vi samle ulike grønnsaker og levere de på markedet. Flyttingen foregår i en roundell og desto flere som står på feltet du flytter til, desto flere grønnsaker får du. Etter hvert ble det mye taktisk flytting og varer levert til markedet. Marog og Kaoleena knivet om bonuspoengene, mens Sveinmain hadde nok med å forstå reglene uten dette. Dermed ble det et ekteskaplig kappløp, med Marog som stjal hjem seieren denne gangen. 1. Marog 2. Kaoleena, 4. Sveinmain(et godt stykke bak).

Finca, eller Mallorca som det også heter er et kjapt, og greit spill, som er lett og spille og lett og like når du forstår det…

Utforskningen av gruva er i gang!
Utforskningen av gruva er i gang!

Black ant og Peter hadde ankommet og vi tok oss en tur til the Cave, eller Jaskinia som det heter på polsk. Her skal vi alle gå inn i gruvegangen og ta bilder, komme oss gjennom trange passasjer, sette ut tau ned til nye dybder, uten å gå tom for mat og oksygen i dammene vi passerer. Alt dette på 5 trekk hver runde og alt gir seierspoeng tilslutt. Noen gikk for seg selv, mens andre satset på kompiskjøring uten at det hjalp nevneverdig. Telt ble satt opp, fylt med mat, tømt for mat og tatt ned igjen. Ingen glemte seg helt ut og måtte krype til basecamp, men nære var det for flere. Alle gjemte brikkene de erobret underveis og da bonus for flest passasjer, vann, tau og bilder skulle deles ut hadde ingen oversikt over resultatet. Men det ble Marog som trakk det lengste strået, hårfint foran Black ant. 1. Marog 2. Black ant, 3. Peter, 4. Sveinmain 5. Kaoleena.

The Cave fikk en 7er mottakelse bortsett fra hos Sveinmain som liker spillet meget godt pga. kombinasjonen utforskning, poeng og tema.

Sekken er godt pakket med utstyr!!!
Sekken er godt pakket med utstyr!!!

Black ant gikk hjem og Ubongo 3D kom på bordet. De største skeptikerne skiftet fokus i det de klarte å løse første oppgave og fikk friskt mot. Etter hvert snudde motet ikke minst når du var første mann ut og trakk feil diamant opp av posen som gav ett i stedet for 4 poeng. Blodig urettferdig, men lite å gjøre med. Marog og Kaoleena hadde tydeligvis spilt det før, og dro litt i fra, selv om både Peter og Sveinmain kjempet heroisk. 1. Marog, 2. Kaoleena, 3. Sveinmain 4. Peter.

Ubongo 3d er et av de bedre spillene i Ubongofamilien! Anbefales hvis du liker puzzling:-)

Som en avslutning på kvelden tok vi en runde PG-letter. Sveinmain hadde en lei tendens til å sitte med Saunaprinsessa, og hadde denne i 5 av 7 runder vi spilte og røyk ut på dette til stor stemning rundt bordet. Og de gangene han ikke hadde den klarte han å snuse henne opp på hånda til noen av de andre. Alle fikk vel 2 stikk hver i potten før Marog fikk sin 4. mynt for å ha vunnet og fikk total dominans ikke bare i PG-letter men for hele kvelden. Urettferdig, men vi andre må bare bøye oss i støvet og gå hjem og trene mere:-)

Marog var uovervinnelig på hjemmebane!!!
Marog var uovervinnelig på hjemmebane!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: