Trang til å spille Krang

Det som var igjen av byen var enkelt å bekjempe.
Det som var igjen av byen var enkelt å bekjempe.

Volkare nærmet seg byen
Volkare nærmet seg byen

Jeg gledet meg ikke til å møte Volkare
Jeg gledet meg ikke til å møte Volkare

Og slik ble mitt første møte med Volkare. Meget hardt.
Og slik ble mitt første møte med Volkare. Meget hardt.

Ett av PGs topp 24 i 2013 var Mage Knight godt representert. Spesielt med utvidelsen er det enda bedre, og kjempe mot nesten Voldemort selv. Så neste utvidelse ga ingenting nytt til spillet, kun en ny karakter med helt nye egenskaper og en ukjent spillemetode for å komme seg til seier. Krang! Jeg hadde veldig lyst til å prøve dette, men siden spillet tar så lang tid og det er så mange andre flotte titler å prøve samtidig, så er det ikke alltid like enkelt. Heldigvis finnes det regler for å ta utfordringen alene.

Krang vs. Volkare
Krang vs. Volkare

Mage Knight

Begynnelsen her er stort sett grei. Bare å kjempe seg fremover så fort det går for å holde avstanden fra generalen og samtidig gå opp i level. Men oppgaven til General Volkare er å bekjempe byen. Så han bør ikke finne den først. Jeg må finne den først, bekjempe den, og så gå tilbake mot generalen med mine nye styrker. Oppdraget er enkelt, men det skal bli spennende å se hvordan karakteren Krang kan spilles.

Det er tydelig at han skal kunne overtale folk til å bli med ham på tokt, med kort som gir hele 6 innflytelse med bruk av mana, men gir dårlig rykte. Så det er fint i begynnelsen, men det kan fort bli kinkig underveis om ryktet går ned. Så kort som øker ryktet var et must å få tak i, i tillegg til å ta grønne marauders rundt omkring. Hans egenskaper var ganske varierte, men mange av dem gir bonus til kamp på helt nye måter.

Eksempelvis kan han – etter å ha bekjempet et monster – konvertere monsteret til sin egen sak og få det til å kjempe for seg i én kamp, eller blokkere. Finfin skill som kan brukes flere ganger i løpet av en runde. En annen sak er å kunne bruke forskjellige egenskaper, slik som blokkering, angrep, innflytelse og annet på samme kort, men det må brukes i rekkefølge. Så litt planlegging er viktig.

Etter hvert som scenariet går vil generalen få til seg flere allierte dersom terningen trilles akkurat feil for min del. Generalen fikk hele 3 nye rekrutter til å kjempe for seg, samtidig som veldig gode kort forsvant fra mine kjøpsvalg. Jeg ble en gang desperat nok til å tvinge meg selv til å ta 3 wounds på helten i tillegg til å såre en av mine enheter. Jeg hadde healing et sted i trekkbunken min så den sjansen måtte jeg ta. Sjansen min fungerte positivt, så jeg hadde mulighet til å heale alle wounds fra hånda. Og så måtte jeg møte Volkare idet han entret byen.

Jeg hadde ikke sjanse til å ødelegge ham, jeg måtte bare gjøre nok motstand. Men, med så mange enheter og spesialegenskaper de hadde var det ikke lett. Og her kom virkelig puslespillelementet i Mage Knight meget klart frem, positivt eller negativt, det er opp til dem som spiller. Det må prøves og feiles en del før puslespillet sitter og den beste taktikken er gjort. Jeg måtte til slutt bestemme meg for å unngå å blokkere fiendene og heller ta imot skaden, for så å kunne slå tilbake, selv om jeg hadde en spell der alle motstanderne jeg blokkerte ville få redusert armor til 1. Men jeg hadde ikke sjanse til å blokkere alt, spesielt ikke med to summoned creatures som alene ga 4 angrep. Hardt valg, men wounds måtte komme på hånd.

Jeg fikk to runder med pusterom før Volkare prøvde seg på byen igjen. Denne gangen kunne jeg ikke tape, da ville scenariet være tapt. I tillegg var det aller siste sjanse før natt 3 var ferdig og jeg var tom for kort. Men hans siste enheter var ingen match for meg, og jeg tok alt bort med ranged attack. Avanserte kort fra Lost Legion-utvidelsen har virkelig gjort spillet mye mer dynamisk og variert, så den anbefales sterkt. Når det gjelder Krang, er det mange muligheter og mye som må prøves ut, men foreløpig inntrykk er at den føles som en helt unik karakter og en velkommen figur til brettspillet.

2 kommentarer til «Trang til å spille Krang»

  1. Flott referat Takras! Ut av nysgjerrighet – hvor lang tid tro du at du brukte?

  2. Oisann det er ikke lett å vite. Har gjerne mange pauser og sånt, så det kan ha vært alt fra 2-4 timer. Fullt scenario.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: