På jakt etter drager og presidenter

Food Chain - igjen som forrett!
Food Chain – igjen som forrett!

Frivillighetssentralen er en varm god og lys løsning på kalde vinterdager på Jørpeland, så også denne mandagen. 4 spillelystne(Vegard, Peter, Black ant og Sveinmain) hadde tatt turen og mens vi ventet på flere tok vi en runde med Food Chain. Vegard fikk en kjapp opplæring og så var vi i gang med å jakte på de som var lavere i næringskjeden. Her gjelder det å spise de laveste i næringskjeden, men det er fort gjort å bli jaktet på selv før en får spist det en ønsket. Desto laver i kjeden, desto mer poeng og desto vanskeligere å få byttet i havn. Vegard satt før sluttspillet kun igjen med blader og bær og ble akterutseilt, mens Black ant tok seieren. 1. Black ant, 22. 2. Sveinmain 19, 3. Peter 15, 4. Vegard 12.

Hollender var rett rundt hjørnet og nå når Vegard endelig hadde skjønt det, tok vi likegodt en runde til. Denne gangen spilte vi litt annerledes etter finlesning av reglene, og spillet ble enda mer taktisk en før. Sveinmain gikk tom for innflytelsesmarkører og måtte spise før han fikk spille ut kort igjen. Ikke alltid like lett da han ble gnagd på av de andre spillerne. Vegard hadde skjønt mer denne gangen og byttet til seg både rev og ulv, mens Peter og Black ant fikk kontroll på bi-svermen som jager bort og jegeren som kan jakte på alt. Det hele ble en meget jevn affære, i alle fall for de 3 første og kun 2 poeng skilte vinneren fra taperen, også denne gangen med Black ant som seierherre. 1. Black ant 31, 2. Peter 30, 3. Vegard 29, 4. Sveinmain 11.

Food Chain er et fornøyelig kort kortspill, nå også med dybde…

Sluttstilling - 4 av 5 gikk på bøker i siste runde...
Sluttstilling – 4 av 5 gikk for bøker i siste runde…

Hollender hadde ankommet og med 5 spillere rundt bordet var valget enkelt. Alle ønsket seg et år i dragens tegn og det ble det. In the year of the dragon entret bordet og pest, kolera, tørke, ofring og krig samt et par nyttårsfeiringer lå å ventet på de utvalgte. Bokstrategien ble nevnt høyt før spillet, skulle den lykkes også denne gangen?  Dette skulle bli vanskelig, og det ble det. De 2 første månedene går lekende lett da det er fred og harmoni i provinsen, men så braker det løs. Sveinmain var først ute med klagingen og mistet sin første arbeider i palasset, runden etter en til og runden der igjen ennå en. 5 måneder på vei, og løpet virket kjørt mens de andre fylte opp husene sine. De andre fikk 4 og 5 seierspoeng hver runde mens han fikk 2. Peter dro skikkelig i fra i tet med Husstrategien. Han fikk 5,6,7 og helt opp i 9 seierspoeng hver runde da han bygde i bredden og ikke i høyden. Så kom hungersnøden, men Peter planla det godt og mistet kun et par arbeidere og ingen hus. Black ant som skrøt høyt av taktikken med å ligge sist ble etter hvert ganske taus, og alle pustet lettet ut da han valgte å tape krigen i stedet for å dele sisteplassen med samtlige bortsett fra Vegard. Så kom pengeinnkrevingen og Black ant mistet 3 sine menn. Peter kjørte videre i fra, mens Hollender tok 3-4 bokstrategipoeng i ny og ned,

Peters chinatown - ribbet tilbake uten menn og uten hus da de forfaller hvis de står tomme et år:-)
Peters chinatown – ribbet etter hungersnøden – uten menn og snart uten hus da de forfaller hvis de står tomme en måned:-)

mens Vegard vant fyrverkeri og krigsårene og hentet gode poeng. Så kom Sveinmain i siget med bokstrategien, men kom han for sent? 9 poeng på bøker hver runde var ikke å forakte, men Peter lå langt foran – helt til hungersnøden kom.

Sveinmain - ennå i sjokk etter en overraskende seier!!!
Sveinmain – ennå i sjokk etter en overraskende seier!!!

Vegard kom seg først i handlingsrekka kapret kornlageret, og Peter ble tatt på senga og manglet en Juan til å kjøpe korn. Dermed mistet han 6! mann, 3 hus og fikk en skikkelig bråtstopp. Sveinmain seg innpå og forbi, mens Vegard så rakettene for opp til himmelen og havnet likt med Peter da året var omme. Sveinmain kunne overraskende løfte eska og trodde ikke det var sant. 1. Sveinmain 90 2. Peter 81, 3. Vegard 81, 4. Hollender 79 5. Black ant 75.

Et fantastisk spill, med litt for mye å tenke på for de fleste, men alle syntes nok en gang at Dragens år er en opplevelse!!!

Nye superkast og fantastisk stemning!!!
Nye superkast og fantastisk stemning!!!

Klokken hadde ennå ikke blitt 23 og Black ant ble overtalt til en rask runde Junta – Viva el presidente. Black ant startet som president, og tittelen skulle rotere rundt bordet mange ganger i løpet av spillet. Her var det splitt og hersk og godt stemning på dårlige terningkast, noe det var mange av i løpet av spillet. Hollender hadde overraskende god flyt med terningene mens Peter slet i kjent stil. Alle bygde seg max opp på militia, slik at tiden drøyde før folk fikk bygd seg opp nok penger til å kjøpe basseng og helikopter til palasset sitt som igjen gir poeng.

Nok en delt seier i Junta. Må snart kjøpe ekstra solbriller som utvidelse...
Nok en delt seier i Junta!

Over midnatt klarte Peter og bygge sitt 4. bygg og dermed var vi inne i slutt-tellingen. Sveinmain klarte også sitt 4 bygg og da Sveinmain hadde yacht og Peter Super Car og ingen hadde penger måtte de dele seieren. 1. Peter og Sveinmain 6 poeng 3. Black ant, Hollender og Vegard alle 4 poeng.

Junta – Viva el Presidente var igjen et fornøyelig spill, selv om det tok litt lengre tid denne gangen med 5 spillere. Vi spilte igjen med basic-reglene og ikke ekspertregler som gjøre spillet ennå lengre. Altså – litt lang spilletid i forhold til dybde i spillet denne gangen. Men likevel var det en fest med mye latter og moro:-)

Da var det bare å kommer seg hjem, unngå militias, sykdom, hungersnød og gnagende bjørner – krype under dyna og prøve å få sove…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: