Luke nr. 14 – Dominion

Dominion - godt likt av begge kjønn
Dominion – godt likt av begge kjønn

Snu opp 5 kort, spill et av kortene, kjøp et nytt kort eller et seierspoeng og er du heldig kan du også ta et pengekort før du legger alle 5 kortene i vrakbunken og trekker 5 nye. Nei, det er ikke kabal men det er noe mye bedre – Dominion, PGs 11 beste spill i 2013. Mekanikken var helt unik og nyskapende da den kom i 2008, men likevel har den ikke gått av moten 5 år etter. Flere og flere spill har prøvd å kopiere orginalen, nå sist Trains, men det blir som Jolly Cola kontra Coca Cola. Ingen slår orginalen, heller ikke her. Guttungen kalte spillet «butikkspillet» før han lærte seg navnet. For det fungerer nesten som i en butikk.

Trekk 5 kort og gjør det beste ut av de!!!
Trekk 5 kort og gjør det beste ut av de!!!

Du samler penger og kort for å kjøpe noe bedre. Dominion er så enkelt, genialt og såpass kjapt at det er helt unikt. Med orginalen følger det med 25 ulike korttyper og når du kan bruke 10 i hver runde er det mulig å lage en drøss forskjellige oppsett. For noen holder det, men for de som får dilla på spillet, og de er det en hel del av så har det kommet hele 7 utvidelser som hver på sin måte kan kombineres med grunnspillet. Fortsatt med kun 10 korttyper pr. spill gjør at du kan spille til du dør før du har prøvd alle kombinasjonene. Men start med vanlig Dominion, og når du vil ha noe mer vil jeg anbefale Dominion Prosperity hvis du vil krydre spillet med noe mer. Spillet er så enkelt at du kan spille med 8 åringen og 88 åringen, og alle vil ha det gøy sammen. For alle som kan spille kort kan også spille Dominion, bare at Dominion er en unik opplevelse, det er ikke «spar dam» og «Idioten».

2-4 spillere. 30 minutters spilletid. Like bra med 2, 3 og 4 spillere. Kan kjøpes i Norge på: Outland.no, Spillskrinet.no, brettspill.no, spillsjefen.no og i enkelte bokhandlere rundt omkring i Norges land:-)

En kommentar til «Luke nr. 14 – Dominion»

  1. Flott spill som kommer oftest på bordet hjemme hos oss. De to grunnspillene Dominion og Dominion Intrige finnes dessuten på norsk! Mens en del utvidelser foreløpig er ikke oversatt ennå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: