Luke nr. 12 – Glory to Rome

Glory to Rome - Ludo-utgaven eller den fine utgaven? Vurdert av Takras
Glory to Rome – Ludo-utgaven eller den fine utgaven? Vurdert av Takras
Asterix
Asterix
Stilistix
Stilistix

La bondegården hvile, nå skal vi inn i byen Roma! I år 64 så startet det en liten brann i Romas slumområder (ikke benekt det, de fantes) som spredde seg fort til byen, helt til palasset. Da keiser Nero Caesar fikk høre om dette, skyndte han seg tilbake til Roma for å sette opp ly for alle som hadde mistet sine hjem. Du står direkte ansvarlig ovenfor Nero for å bygge opp byen fra ruinene igjen. Men hvilket spill hadde det vært uten litt konkurranse? Du er ikke alene, så eneste måten å bevise deg god nok på er å gjøre det best!

Spillet består bare av kort, men ett eneste kort kan brukes på så mange måter. Valuta, handling, materiale, bygning, klientell og verdier. Problemet er: hva vil du bruke kortet til? Så snart du har brukt det, forsvinner det fra hånda, og du vil kanskje aldri se den muligheten igjen. Det er lite dødtid her, for når én person gjør en handling, kan alle følge etter og gjøre det samme. Og så går turen videre. Enormt bra tempo og mange veier til Rom. Du har alltid lyst å gjøre bare én ting til, og det er en egenskap som jeg liker i mange spill. Det gir et lite ekstra press, for det samme gjelder for alle de andre også. Det høres kanskje mye ut, men så snart gangen i spillet er forstått så får spillet en fantastisk fin flyt.

Glory to Rome: 2-5 spillere, tar ca 60 minutt og er best med 3-5 spillere.

Dette spillet finnes i to vidt forskjellige utgaver. Liker du Asterix-tegninger eller sparsommelige, stilistiske bilder?  Du kan (hvis du er heldig) få tak i spillet i Norge via Spillsjefen.no og Brettspill.no .

For i morgen: husk solfaktor!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: