Luke nr. 8 – Ready… steady… Goa!

Skillz anbefaler Goa
Skillz anbefaler Goa
Oversiktlige handlinger
Oversiktlige handlinger
Pent utført brett
Pent utført brett

Hva passer vel bedre i adventen enn i hive seg i kast med et kvalitetsspill rundt handel av juleaktuelle krydder som nellikspiker og kanel? I dag skal vi ta for oss nok en PG-favoritt, nemlig: Goa! Spillet finner sted på 1600-tallet når handelshus kjempet med nebb og klør om de lukrative krydderrutene. Så er også tilfelle i Goa hvor spillerne kappes om å sende ut kolonister for å underlegge seg lukrative krydderplantasjer for så å sende krydderet tilbake til Europa. Det overordnede målet i Goa er å forvalte handlingene sine på en best mulig måte samtidig som man gjennomfører alle auksjonsrundene med kløkt.

Spillet foregår over et gitt antall runder og hver spiller har i utgangspunktet samme mengder handlinger hver runde. Man har også tilgang til de samme handlingene: trekke kort som kan gi spesielle fordeler, hente inn penger, anskaffe seg plantasjer med kolonister, høste krydder eller levere krydder hjem til Europa for å kunne oppgradere effekten av handlingene sine som belønning! Hver runde starter med en auksjonsfase hvor spillerne i tur velger hvilken fordel som skal bys på. Og her ligger en stor del av spillet! Spilleren som har lagt ut en ting til auksjon får nemlig by sist og får dermed valgt om han vil ta pengene fra auksjonen eller by høyest og dermed få fordelen selv. Spillet raser forbi siden man kun gjør en handling hver om gangen slik at det blir lite dødtid. I tillegg gir de begrensede handlingene en klar følelse at man alltid skulle hatt bare EN handling til! Hvert spill blir også veldig forskjellig pga de uforutsigbare auksjonene hvor man verken vet hvilke fordeler som velges å bli lagt ut av de forskjellige spillerne eller hvor tøffe aksjonene blir.

Dette er et spill som gang etter gang kommer på bordet i PG og er helt klart en av de store klassikerne grunnet sin rimelig raske spilletid på ca 90 minutter og reglene som er lette å komme inn i. Anbefales på det varmeste!!!

Kan forøvrig skaffes I Norge på Spillsjefen.no.

I morgen: Soldater eller varer? Krig eller handel? Du bestemmer. Litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: