En kveld med innoverende spill….?!

Bare tre spillere fant veien til Fjelde denne mandagen. Normalt når Hollender kommer 20.30 er det mye aktivitet, men nå ventet Peter og verten Black Ant på startskuddet. Peter, som har vært kjapp og formsterk de siste ukene, hadde forberedt kortspillet Innovation. I dette kortspillet skal man spille ut kort, oppradere disse, ta majoritet og utføre handlinger. I tillegg er det mye plaging og sabotasje. Så det hørtes ut ett ekte Takras-spill. Peter forklarte essensen og alle mulige handlinger. Hollender falt av lasset da Peter forklarte de ulike fergene (hvor var disse skipene da!), men Kong(sberg)-Svein oppklarte dette raskt og spurte mer om de såkalte fargene (färjer)) til kortene. Etter en lang forklaring og fortsatt like mye uklarhet (for regelleseren hadde heller ikke spilt det før) var vi i gang. Mens Peter og Black Ant utvidet handlingsmulighetene sine, samlet Hollender mange poeng. Hermed tok han en solid ledelse, men det skal man ikke gjøre i dette «hit-the-leader»-spill. Peter angrep både Holender og Black Ant og begge var etter mange runder tilbake ved start. Så fikk Peter enda ett kort som gikk svært hardt utover motstanderne. Dermed fikk Peter store mengder med poeng, mens Hollender og Black Ant gledet seg mest til å få slutt på spillet. Spillet varte imidlertid en stund til og det ble en slags felles jubel for spillets slutt. Peter (eller det ene kortet) hadde selsvagt mest poeng. Black Ant lovet å aldri spille dette spillet igjen, mens Hollender anbefalte Peter å spille dette heller med Takras og Skilz. Forresten ble spilletiden begrenset til 105 minuter denne gangen L. Spillet krever et godt arbeidsminne siden det er mye tekst på kortene. Kort som kan skyves opp og ned og fra venstre til høyre og motsatt igjen, gir spillet mye variasjon. Samtidig blir det vanskelig å holde kortene på en meningsfull måte i hånden. Mange utfordringer altså. 

Den mest innoverende spiller i PG
Den mest innoverende spiller i PG
Nefertiti (lånt fra BGG)

Med en klokke som hadde passert 22.15 var det ikke så mange alternativer igjen. Derfor tok Hollender Nefertiti på bordet. I dette auksjonsspillet skal spillerne samle varer i ulike auksjoner/markeder. Når markedets krav er innfridd kan kjøpefesten starte for de som er tilstede. Enten ta kort med forskjellige verdifulle gjenstander på eller ta halvparten av pengene på markedet. Den som har satt sin tjener på det høyeste budfeltet kan få en ekstra fordel i form av en mynt som gir mulighet til å aktivere en hjelper senere. Auksjonene skjedde i et høyt tempo og hjelperne ble tatt i bruk i løpet av spillet. Man får flere poeng når det er færre spillere som eier en viss gjenstand når spillet er slutt. Peter klarte å utnytte hjelpernes funksjon optimalt da han byttet gjenstander med både Hollender og Black Ant. Spillet gikk ganske kjapt og hadde lite dødtid. Når gjenstander auksjoneres er ofte alle involvert, slik at det skjer noe hele veien. Når en med det høyeste budet ikke kan betale, vil han miste en gjenstand. Slik er det mye interaksjon og plagefaktor. Spillet ble opplevd som helt greit auksjonsspill som sikkert er noe for PGs egen auksjonsmester Sveinmain.

1.Peter 95 2.Black Ant 78 3.Hollender 76 

Det ble en kveld med to nye spill. Om begge to var innoverende nok til at de kommer mer på bordet vil tiden vise.

En kommentar til «En kveld med innoverende spill….?!»

  1. Så Black Ant gikk tilbake på løftet sitt for seg selv og ofret seg for en ny sesjon påfølgende onsdag. Det var godt at spillet var spilt før og Black Ant kunne briljere med en systematisk regelforklaring. Spillet var helt greit, syns jeg. Ingen Glory to Rome, og med et forferdelig kort som snudde hele balansen og avgjorde spillet allerede i alder 7.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: