PG-Retro

 

Den tykke, mannen og damen på jakt etter skatter...
Den tykke, mannen og damen på jakt etter skatter…

Dette skulle bli en skikkelig Retrokveld i PG. Men for at ikke bare gamle helter skulle dukke opp på bordet, så fikk Sveinmain presentert en nykommer innledningsvis: Artefakt. Her skal en styre 3 menn i en sirkel på jakt etter skatter. Står en alene på området skattene deles ut, så kan en ta alt, er det likt går en tomhendt. I tillegg kunne en plassere seg på tie-breaker plassen får å få fordel der det var uavgjort og bytte brikker på ett og sjele brikker på et annet område. Dermed var jakten i gang og Sveinmain tok ledelsen i 1. runde. I runde to tenkte Sveinmain og Peter helt likt og begge fikk ingenting og dermed var det Saulius som profiterte og ledet. Men målet er å få 4 forskjellige brikker i en farge av 2 doble sett på 4.

Hvilket artefakt?!?
Hvilket artefakt?!?

Det er lettere sagt en gjort i allefall når alle samler på alt. Det ble mye nesten og da Sveinmain skiftet farge og gikk fra brunt til gult, klarte han å samle 4 forskjellige gule til en Artefakt og vant det hele, mens Peter og Saulius pustet lettet ut og var glade det hele var over:-)

Grotten hadde fyltes med folk og byassene var meget sugen på en runde Funkenschlag. Saulius reddet det hele med 2 esker og Peter var ikke vanskelig å be. Det ble et langt spill med mye harde dueller. 3 spillere endte på 17 byer, med Kim som den lykkeligste som vant på flere elektron enn motspilleren. 1. Kim 17, 2. Skillz 17, 3. Saulius 17, 4. Peter 16.

Et perfekt bygd vinnerbrett!!!
Et perfekt bygd vinnerbrett!!!

På det andre bordet dukket Hollender, Sekretøsen og Pift opp og sammen med Sveinmain tok de en runde Vikings. Veldig lenge siden forrige runde med Vikings og reglene var meget rustne. Men vi fikk stavret oss avgårde og bygd øyer med vikinger på. Ikke alle da da Sekretøsen plasserte de fleste på land. Enda mer regelforvirring og enda flere vikinger og litt hjelp av Saulius til å huske alt gjorde at vi kom oss avgårde og spillet rullet

Vikingene kom fra Holland denne kvelden
Vikingene kom fra Holland denne kvelden

bokstavlig talt. Sveinmain tok en ledelse, men Hollender gjorde det han kunne for å bygge penest mulig. Og det var jevnt i tet før slutt-tellingen. 2 poeng skilte 1og 2. plassen og 3. og 4. plassen. Så jevnt både i topp og bunn. 1. Hollender, 2. Sveinmain, 3. Pift, 4. Sekretøsen.

Vikings var et hyggelig gjensyn, men må spilles oftere så reglene huskes ennå bedre:-)

For å gå ennå lengre tilbake i spillsamlingen fant Hollender frem Goldbrau. Her skal vi alle til en ølfestival og utvide sjenkeområdene, eie pubbene og ikke minst ha eierforhold i bryggeriene som leverer til pøbben da inntektene deles likt mellom pub og bryggeri. 3 år siden spillet sist så bordet i PG, så på tide med et gjensyn. Og et hyggelig et ble det. Pift satset hardt på bryggeriene, mens Hollender fikk monopol i en av pøbbene og utvidet sjenkeområdet maksimalt med dertil inntekt. Sveinmain jobbet hardt med å få sine gode pøbber til å levere øl fra sitt bryggeri og dertil få både i pose og sekk. Pengene er hemmelige og det var vanskelig å se hvem som til slutt skulle vinne det hele. Pift og Hollender hadde begge betalt dyrt for eierandeler i pøbbene siste uka, mens Sveinmain hadde utvidet godt og sendt bomsen som gi

Har kamp om de beste pøbbene, plassene og bossene
Har kamp om de beste pøbbene, plassene og bossene

r 12 minuspoeng over til Hollender. Pift hadde sikret seg søte Barbara som gir 20 penger + i kassen. Dermed var det telling. Sveinmain hadde drukket for lite i det siste og kom desidert sist, mens det ble jevnt mellom Hollender og Pift hvor Pift var den beste grunderen denne gangen. 1. Pift 135, 2. Hollender 117, 3. Sveinmain 79.

På nabobordet tok de frem nok en gammel kjenning: Bluff. Skillz vant 1. runde og revansjestemningen rallet  over bordet. Skillz vant runde 2. Ny runde – ny Skillz seier.

Kveldens tørsteste!
Kveldens tørsteste!

Enda en runde og Skillz vant den også, og tilslutt tok han jammenmeg sin 5. strake Bluff-seier. Intet annet enn IMPONERENDE!!!!

Til slutt lot vi retro være retro og tok frem the City. Kortspillet hvor vi skal bygge opp byen og kortene er penger. Førstemann til50 seierspoeng hadde vunnet. Peter fikk i gang en fantastisk pengemaskin som han igjen overførte til poeng. Han vant overlegent foran oss andre som så vidt var i gang. 1. Peter 70, 2. Hollender 49, 3. Pift 29, 4. Sveinmain 21.

Goldbrau, Vikings, Bluff og også Funkenschlag. Gamle spill som alle passet i en retrokveld i Grotten. Hvem trenger nye spill når det fortsatt finnes gamle perler som samler støv:-)

7 kommentarer til «PG-Retro»

  1. Flott tittel denne gangen. Viktig å ikke glemme at det finnes mange gode spill som blir spilt alt for lite! Fin omgang med Goldbrau som fløt godt. Goldbrau kommer garantert på bordet når PG skal feire sin egen oktoberfest!

  2. Alltid flott med en runde Vikings! Jeg får ta det med meg til Sola-gjengen og se hvordan det slår an der 🙂

  3. Eller du kan sitte på med polarsiddis og den andre siddismakrellen? Da kan du spille Vikings i PG og/eller på fergen. Nykommer Linn likte det også svært godt.

  4. Vi spillte sentraleuropa. Enig at Takraskan slå følge på ferga….det må da være MYE kjekkere….

  5. Takras! PG WANT YOU!!!
    Ellers en veldig hyggelig mandag, såpass at en glemte å ta bilder fra det 2. bordet. Men 5 vinnerbilder av Skillz ville nok vært skadelig for han. Kan godt gå han til hode, og kanskje han også ville blitt en «homesitter»…

  6. Hahaha, vel, jeg foreslo jo beskjedent at i stedet for et seiersbilde, så kunne man heller lage en seiersbildeSERIE…;) «Cockiness» lenge leve! ;P Må ellers si meg enig at Takras definitivt burde bli med på ferja, men mulig han ble litt «skremt» forrige gang da meg og Kim mer eller mindre spilte for ham i St. Petersburg for å få opp tempoet…;) Det store spørsmålet blir like fullt: kommer «homsetitterne» på neste samling?!?!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: