Burdagsspilling!

God stemning i 1655 habemus papam
God stemning i 1655 habemus papam

Tradisjonen tro var det bursdagsspilling hos Hollender denne fredagen. Gode

Opplevelse 10 Farge 10 Bryggekvalitet 10 Drikkeglede 10
Opplevelse 10 Farge 10 Bryggekvalitet 10 Drikkeglede 10

venner hadde møtt opp til en underholdende kveld. I tillegg hadde comebackmannen Sven meldt sin tilstedeværelse. Kvartetten med PG-veteraner begynte med 1655; habemus papam. I dette auksjonsspillet skal man utøve innflytelse i vatikanet for å samle flest stemmer til pavevalget. Tematisk rett ble det en del intriger, bestikkelser og skittkasting mellom spillerne som om de hadde levd i vatikanet. Særlig Sveinmain spilte regelmessig aksjonskort som gikk hardt utover andre. Peter hadde flere menn som kunne kjøpe billige stemmer, mens Sveinmain satset hardt på Louis XIVs stemmer. Black Ant bygde opp sin stemmerike rolig opp, mens Hollender som regelleser ble hardt rammet i starten og mistet to kardinaler. Mot spillets slutt ble Peter angrepet av Sveinmain, men denne parerte det godt med en annen aksjonskort. Ingen visste hvem som hadde vunnet, selv om Sveinmain korrekt påekte at Peter og Black Ant var veldig sterke. Etter en spennende teling ble Black Ant kåret til PGs nye pave. 1655 er et luftig og morsomt auksjonsspill hvor tematikken kommer godt til rette. DSCF1132

PGs nye pave!
PGs nye pave!

1.BA 18 2.Peter 15 3.Main 14 4.Hollender 13

Så serverte Hollender wraps og Black Ant hadde tatt med seg egne brygge varer. Den kulinære faktoren i PG blir bedre og bedre.

Hollender kom med Domaine og Cuba. Peter og Main sluttet allerede allianse, slik at Hollender som bursdagsbarn heller valgte Cuba. Cuba hadde lenge ikke entret bordet, men Hollender hadde tidligere i uken spilt det med guttene sine og var klar for en ny runde. Etter en kort regelgjennonmgang var vi i gang. Alle startet med å samle varer og det ble heretter mange like handlinger. Hollender ble

Det vakre Cuba!
Det vakre Cuba!

startspiller runden etter og kunne så levere 3 varer til et 3-poengsskip. Sveinmain kjøpte Hollenders yndlingsbyg, nemlig begge handelshus som gir svært gode muligheter til å lever varer ved hjelp av formannen. Særlig etter at alle kunne få poeng for sine stemmer. Hollender måtte omstille sine planer og satset heller på bygg som gav ham faste poeng hver runde. Peter og Black Ant hadde startet hver sin tobakkproduksjon. I tillegg hadde Peter fast inntekt, slik at han kunne velge nye lovverk i parlementet hver runde. Synd for Peter var at han ikke klarte å få der mest poeng alene. Sveinmain ventet forgjeves på å kunne bli startspiller, men istedenfor å spille borgermesteren som fjerde kort håpte han at formannen ville holde. Det gjorde det ikke og siden Hollender og Black Ant hadde spilt ut sin borgermester tidligere og sikret så en del gode poeng. Timing er viktig i Cuba. Spillet gikk mot slutten, mens Hollenders forsprang gradvis ble bygget ut. Det ble dermed hard kamp om den andre plassen, som Black Ant klarte

Hjemmeseier!
Hjemmeseier!

å ta og slå Peter på mest penger. Sveinmain endte to poeng bak disse og vil se at han ventet litt for lenge på mulighetene han hadde underveis. Black Ant utnyttet mulighetene sine noe bedre og hadde en sterk sluttspurt.

1. Hollender 84 2.BA 74 3.Peter 74 4.Main 72

Så ble det dessert og en fin sang komponert av PGs desidert beste sanger Peter, før den faste Vett+Vedding-bursdagsvarianten kom på bordet. De tilstedeværende skulle gjette og vedde på tema som hadde med Hollender å gjøre. Den alltid kreative Sveinmain hadde laget mange interessante oppgaver til Hollender, blant annet hvor mange ganger Hollender kunne holde en ganske myk ball i luften ved kun bruke

Kveldens morsomste høydepunkt.
Kveldens morsomste høydepunkt.

føttene, hvor mange push-ups han ville klare etter en god mengde av Black Ants gode

Sveinmain slår til igjen med sin egen V+V variant.
Sveinmain slår til igjen med sin egen V+V variant.

smaksprøver og til slutt hvor mange sekunder han ville bruke for åpne tre bh-er med venstre hånd. Det siste startet fortfarende for Hollender helt til han møtte Peter som hadde liten bh rundt kroppen på en slik stram måte han Peter ble svensk blå i ansiktet og Hollender fikk blå fingre. Morsomt og svært bra Vett+Vedding igjen! Sveinmain slo Peter og Black Ant.

Kveldens objekt og en vinner!
Kveldens objekt og en vinner!

Til slutt kom Niagara med utvidelse på bordet. Denne utvidelse gir spillet noe ekstra muligheter og nye

Niagara+utvidelsen
Niagara+utvidelsen

utfordringer. Etter 15 minutter kom Hollender i mål med 4 like diamanter. Sveinmain klarte det samme og dermed ble det en delt seier.

Gode padlere vinner lett.........

5 kommentarer til «Burdagsspilling!»

  1. Kjempeflott referat, skulle ønske jeg kunne være med den kvelden. 15 minutters Niagara? Kjapp spilletid, må jeg si. Men hva er det jeg ser? Det Røde Rommet-utvidelsen? Rydd banen, nå skal det spilles!

  2. Hehehe dokk har kost dokk skikkelig:) Dumt jeg ikke fikk blitt med.

  3. Spillseanse OG undertøysshow! Ai,ai,ai! PG-kveldene begynner vrikelig å ta seg opp! 😉

  4. Dere skulle vært der!!! Ser til og med at noen bilder rett og slett har blitt sensurert! Hvor ble det av Pave-bildet?!?

  5. Det lønner seg stadig mindre å ikke komme….): Bra observert, Main. PGs egen pave er nå inkludert i referatet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: