Intimkveld med gode spill

Macao
Macao

Midtukespilling har alltid vært et populært fenomen i PG. Man Som regel samler man lett noen spillere, men med Midwinter foran døren måtte noen prioritere familien og helsen. Black Ant og Hollender skulle duellere i to godt likte spill. Første kom Macao, på bordet. Luksus å kunne starte uten regelforklaring. Med to spillere blior det mer plass i byen og lettere å samle like varer. Likevel skal man få ut kortene og sanke poeng. Hollender var startspiller og satset på lin som litt senere kunne brukes med et dobelltpoeng for levering av lin-kortet. Black Ant hadde studert bykartet nøye og så muligheter for en lang kjede i byen med felles varer. Terningene ble kastet og Hollender kastet enten 1-ere eler 6-ere. Altså vanskelig med tanke på å få ut kort etterhvert. Heldigvis kom det noen billige kort i spillet og begge spillere valgte noen standardkort. Rundene gikk utrolig fort og Black Ant hadde overtatt ledelsen og fikk mange gull for ulike kort. Dette var imidlertid før

Puzling med brikker!
Puzling med brikker!

Hollender skulle levere sine varer. Med doble poeng og ett poeng per levert vare passerte han Black Ant de siste rundene. Kjøp av prestisjepoeng var billig de siste rundene, slik Black Ant bare kunne seile noen ekstra felt for alle sine penger. I byen hadde ingen noe stort sammenhengende område (6 poeng hver), mens Hollender hadde 7 poeng for kortene sine. Dermed vant Hollender litt overlegent, men uten de store poengsummen. 1. Hollender 75 2. Black Ant 54

God plass til begge på byggeplassene!
God plass til begge på byggeplassene!

Så kom Egizia! Både Black Ant og Hollender liker dette spillet veldig godt. Black Ant startet som vanlig med å samle kort med permanent virkning. Så fikk han i løpet av den første runden både +2 sfinxkort og 1 ekstra byggetropp hver r

Hollenders matmangel. Ørken ble ikke vannet lenger.....
Hollenders matmangel. Ørken ble ikke vannet lenger…..

unde. Hollender klarte derimot å få både mange stein og byggetropper. I tillegg klarte han å få det kortet hvor man kan sette ut et skip på et opptatt rundt felt, slik at Black Ant ikke kunne en knallhard matstrategi. Men med mange byggetropper hos Hollender, klarte Black Ant å samle både alle grønne og halvørken-plantasjer. Dermed begynte Hollender som ellers hadde en stor byggeaktivitet å slite med matmangel likevel. Dette kostet ham henholdsvis 4, 5, 6 og hele 11 poeng. Slik klarte Black Ant å kompensere for manglende gruver og få byggestyrker. Det hele ble en jevn affære hvor den femte runden ble en ekte klimaks. De første fire kortene som kom var så attarktive at begge ville ha dem alle. I tillegg lå sfinxplassen på samme vei. Det hittil meget

Klimaks!
Klimaks!

kjappe spillet tok plutselig en lengre pause for dette vanskelige valget måtte studeres og beregnes. Black Ant måtte ta noen harde valg i forhold hva han ville ha og hvordan han kunne stoppe Hollender i få mange poeng for steiner på byggeplasser. Black Ant klarte å styre unna stor skade og likevel stikke av med kostbare kort (beholde 2 kort ved sfinxen). Hollenders byggemaskin hadde ikke stoppet og så ble det spennende helt til de siste poengene var telt. Hollender ledet med knapp margin, slik at Black Ants poeng ble først

Byggeaktiviteten etter noen runder
Byggeaktiviteten etter noen runder

vurdert. Han endte på 137 poeng. Hollender kom staidg nærmere da hans kort og gravepoeng ble vurdert. På målstreken klarte han å passere Black Ant og endte på 147. Egizia scorer bra med alle antall spillere (2, 3 og 4)!

Kveldens vinner.
Kveldens vinner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: