Yarrrrr, Waterdeep!

Villa Kaoleena er en ny arena og har ønske om aktivitet. Det ble invitert på kort varsel, og bare Takras kom denne kvelden. Han ønsket å prøve Lords of Waterdeep. Og slik ble det.

Oversikt per spiller

Litt knoting å sette opp spillet. Men reglene trengte ikke å bli forklart, bare selve flyten i spillet. Takras er vant med worker placement-spill, og dette er veldig basis av den sorten, bare med et fantasy-tema for de som liker rollespill og slikt. Ellers er det bare å sette ut en arbeider og motta belønning deretter.

Finalen er nær

I d&d-stil skal du ut på masse eventyr med en gjeng bestående av trollmenn, krigere, tyver og prester. Eventyrene krever en spesiell sammensetting av eventyrere, og så kan de ut og løse oppgaven. Dette er altså kort med noen krav, og kravene er kuber i sort, orange, lilla og hvit farge. Og av og til penger. Veldig abstrakt, egentlig, og gir ingen følelse av fantasy i det hele tatt.

Takras
Den beste herren

Lords of Waterdeep er meget simpelt, og det finnes mange bedre worker placemet-spill der ute. Men det er et kjapt spill, og veldig enkelt å lære. Temaet (dog overfladisk), kan friste mange ikke-spillere til å prøve dette, og de vil ikke bli skuffet.

Spillebrett og handlingsterninger

Så over til en liten filler, nemlig Pirate Dice. Dette er et spill med bakgrunn i RoboRally, som inspirerte til gratisspillet (print and play) RoboRally Express, og publisert som Pirate Dice til slutt med et eget tema. Reglene er ganske enkle å forstå, og spillet later til å ville vare en liten halvtime. Men så feil kan man ta.

På vei mot skatten

Spillet går ganske kjapt. Alle triller terninger skjult, og må legge til sammen fire ordre på brettet sitt. Hver gang de trilles, må minst én terning lagres på felt 1-4, og trille videre. Når alle er ferdige, skal ordrene utføres i rekkefølge, avhengig av tallet som står på terningene. Det er ganske lett, men det er veldig lett å bli sabotert, ta feil av høyre/venstre, og rett og slett bli skutt sønder og sammen. Vi endte opp med å sitte fast i et hjørne mye av tiden, og stange mot fjell og hverandre. Kaoleena var først til å få tak i skatten, som skal bringes tilbake til start. Men hun var også den første som ble senket. Vi satt fast der og skjøt på hverandre, senket hverandre og kom ingen vei.

Marog
Ble ikke senket en eneste gang

Artig spill, men det tok altfor lang tid for hva det var. Vi brukte 60 minutt, men 30 hadde vært nok og overkommelig for dette. Og vi sluttet av kvelden med det, og kalte det en fin oppvarmer til mandagen etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: