Hospitering på Røyneberg

Det var kraftig storm på fredag. Taksteiner blåste av, biler ble låst fast langs motorveien og folk flest holdt seg innendørs. Jeg sendte ut invitasjon, men de fleste ville holde seg inne denne dagen og slappe av etter en lang natt. Men over fjorden så ble det svart på invitasjonen, helt bort til Røyneberrg. Jeg tok ta turen over for å se hvordan de gjorde det her borte, og ta med meg kunnskapen tilbake. 4 spillelystne spillere + en kone, og Escape var klar for å prøves. Jeg tok lett oppgaven å lære bort spillet til disse spilleklare fire, og vi tok en kjapp runde med basisreglene. Andreas var kveldens vert, og lå på en fin 2. plass på Name The Game 2012 denne dagen. I tillegg ble det ekstrabesøk av Stig og Steinar, en vennegjeng som samles så ofte de kan, og går gjennom kvalitetsspill som gjerne tar litt tid. Escape ble en fin oppvarmer, og vi tok en runde #2 etterpå med bare 4 spillere, men med forbannelser i tillegg. Denne gangen var det vanskeligere, men vi hadde seieren i øyet. Alle var fokusert på å levere bare én til krystall, og så hører vi «Escape» fra soundtracket. Vi hadde gått glipp av den siste nedtellingen og spilt videre, så neste spor hadde begynt igjen! Det var rimelig spesielt. Husk å spille med høy nok lyd neste gang 🙂 Jeg tror alle likte det for hva det var, og ekstra giret på å komme igang med noe skikkelig etterpå.

Galaksens erobrere er klare
Galaksens erobrere er klare

Jeg hadde med meg noen ordentlige gode spill, og Tzolk’in fristet husverten, men ikke de andre to. Mage Knight var fristende for dem, men Andreas ville helst ta noe som alle kunne fra før. Da var det godt jeg hadde med Eclipse også. Ingen debatt mot det, og det var fort opp med eska, komponentene og en meget kjapp oppfriskning av rasene. Jeg ble planterasen, og fant fort ut at mine skip aldeles ikke var å skryte av. Jeg var derfor rask med oppgradering og utforskning, og fikk meg de første kampene med bonusbrikker – og ikke minst ryktepoeng verdi 4, 4, 3, som jeg ikke byttet ut resten av spillet.

Eclipse
Eliminasjonen av den grønne fargen
Andreas inntok midten i nest siste runde
Andreas inntok midten i nest siste runde
Steinar gir alt han har
Steinar gir alt han har

Stig satset på teknologi, og kunne forske på to ting samtidig. Det ble mye forskning, og han fikk selvsagt tilgang til mange rosa planeter tidlig. Han fikk opp sine skip utrolig fort i teknologi, og var en stor trussel. Men heldigvis hadde han en grusom produksjon på 3 poeng hver runde. Steinar hadde stålkontroll på spillet, og kjente til alle rasene, deres styrker og svakheter, og hadde spilt dette langt oftere enn meg. Det skulle han ikke sagt, da både Andreas og Stig gikk mot ham, som aldri tilbød allianser da anledningen bød seg, og var litt for selvsikker fra starten. Steinar fikk sterk motstand, mens jeg kunne holde meg for meg selv, og utforske mer og mer uten problem. Eneste punktet inn til meg var via «GCDF», og det ville jeg ikke åpne for, selv om det var for å stoppe Stig. Andreas holdt seg godt i skinnet, og motsto Steinar med sine svare romstasjoner. Det var mange spennende kamper. Jeg lå godt an med mine områder. og hadde god inntekt i penger og produksjon. Teknologi var så som så, men jeg klarte meg godt med det jeg hadde.

Stigs research
Stigs research
Mine tech
Min begrensede research

Mot slutten gjorde jeg det utenkelige, og ofret 27 poeng i form av penger og produksjon, for å kjøpe meg Wormhole Generator. Det skapte store reaksjoner fra bordet. Plutselig hadde jeg tilgang til både Andreas og Stigs bakgård, og helt uten motstand. Mine skip kunne i tillegg flytte 4 felt som takk for noe jeg utforsket. Stig var rask til å ofre sin teknologi på å bygge skumle romstasjoner i forsvar. Andreas var usikker, men Takras inngikk allianse med ham veldig fort. Jeg anså ham som den skumleste fienden poengmessig, men det var Stig som kunne utslette meg om han ønsket. Derfor var det viktig for meg å få den generatoren før ham. De andre hadde ikke råd. Det ble mange kriger og bytter av territorier denne runden. Steinar ble eliminert i runde 8, og kjøpte seg i runde 9 en teknologi som ga han 1 poeng i sluttelling, og passet resten av spillet. Andreas følte seg ikke trygg på meg, spesielt ikke etter at han hadde gått inn og tatt «GCDF» i midten. Men jeg var bare føre var, og hadde planlagt å gå mot Stig nok en gang. Jeg turte ikke ta Traitor-kortet som ga meg -2 poeng, ikke at det har hatt så mye å si de andre gangene jeg har spilt.

Awww yeaaaah!
Awww yeaaaah!

Stig knuste mine små skip, siden jeg bommet på alle terningene mine, selv med missiler. Og så ble det sluttelling. Vi gikk gjennom listen punkt for punkt. Andreas lå et godt stykke foran meg som jeg forventet. Men det var min racial condition som reddet meg, og jeg vant med smålige 2 poeng over Andreas.

1. Takras 45, 2. Andreas 43, 3. Stig 35, 4. Steinar 14

En kjempefin runde med Eclipse, og endelig så klarte jeg å vinne!!! Steinar tok nederlaget med strålende ro, og det skal han ha mye ros for. Jeg tror vi koste oss hele gjengen, og det var mange interessante konflikter underveis. Det tok ca. 1 time per spiller, og det var akkurat passe for et spill av dette kaliberet.

Crokinole

20121216-170804.jpgAvslutningsvis ble det Crokinole. Andreas hadde et kjempefint bord med gode brikker og strøken overflate. Stig og jeg mot de andre to. Steinar fikk en kjapp innføring av spillet, mens vi andre hadde spilt det før. Det var ingen tvil at Steinar hadde spilt det før. Han hadde god kontroll på sine brikker, og bommet bare sjeldent. Men Stig og jeg var et godt team, og holdt de andre nede så godt vi kunne, og vant over dem. Omkamp! Og denne gangen var det større konkurranse. I siste runde hadde de allerede senket en 20-poenger, og om de klarte å holde flest på brettet så hadde de flest poeng totalmessig. Men presset ble for stort for Andreas, som kastet bort sin siste brikke på ingenting. Steinar klarte ikke levere han heller, og jeg to bare bort en ubetydelig brikke for å sikre seieren.
Takk for en hyggelig kveld, karer! Og dere må gjerne besøke oss på Jørpeland en gang i blant.

2 kommentarer til «Hospitering på Røyneberg»

  1. «Stig ble eliminert i runde 8, og kjøpte seg i runde 9 en teknologi…»
    Jeg overlevde…. Steinar ble spist og fordøyd i runde 8…
    Veldig kjekt med besøk fra nord en lørdagskveld! Gjentas gjerne!

  2. Oops, en liten glipp der. Var helt riktig ellers 🙂 Ser frem til å se hva utvidelsen har å tilby.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: