Villa Kaoleena Åpningsfest

Ny spillarena skulle dukke opp i PG denne kvelden, det er blitt slutt på Marog’s Rike grunnet flytting men det nye stedet er vel så bra, Villa Kaoleena! Høres nesten ut som et brettspill ved samme navn og hele 10 spillere dukket opp for å teste herligheten. Av valget mellom 2 bord på 5 eller 3 bord på 3+3+4 falt valget på det siste. Og dermed var det bare å dele seg inn etter spill og smak. Noen ville til den gusjegrønne strømverdenen, mens andre kjempet mot orker og drager, det orket ikke Kaoleena og hun fikk med seg Sveinmain og Hollender på en runde Egizia et av PGs topp 24 i 2012!

I Egizia skal vi seile ned Nilen og samle ressurser, trekker sfinxkort eller bygge pyramider og oblixer. Seiler du først kan du garantert få de varene du vil, men seiler du sist kan du få alle varene de foran deg ikke tok. Mye timing i dette spillet og det gjelder å gjøre de rette valgene til rette tid. Hollender hadde gått opp ruta tidligere og ledet an og fikk tak i noen gode kort(oppstrøms-seiling) samt hadde ekstrem god timing. Såpass at han en to-tre ganger skape hungersnød(ja, mat er viktig også i dette spillet) hvor Kaoleena måtte ofre viktige poeng, mens Sveinmain klarte seg med noen murblokker. Spillet går over 4 runder så er det hele over, dvs en kort og grei spilletid med mye handling hele veien. Ikke uventet trakk Hollender det lengste strået, mens Sveinmain var strålende fornøyd med en 2. plass. 1.Hollender 109 2.Sveinmain 88 3.Kaoleena 7920121211-223948.jpg

I følge Sveinmain er Egizia et Just another Worker Placement game, mens Hollender har det på sin topp 5 av alle i universet…

20121211-224013.jpg
Santiago de Cuba

Kim emigrerte fra det andre bordet da Tzolk’in ankom i frykt for å ikke rekke båten hjem. Kaoleena hentet frem Santiago de Cuba, et spill de fleste hadde hørt om men ikke prøvd. Her skulle vi kjøre en bil og hente varer fra 10 forskjellige personer, men kunne kjøre kun en gratis frem for ville en lengre kostet det penger. Etterpå skulle disse varene leveres i havnen.  Det gjaldt derfor å alltid ha litt penger på hånd og prøve å stikke av med poeng hvis en klarte det. Å satse på at havnen ble innbringende var et sjansespill, da de fleste poengene ble godt fordelt der og ingen fikk særlig fordeler av det. Derfor gjaldt det også å satse på poeng underveis som en kunne få av enkelte bygninger. Hollender mestret dette best og samlet poeng jevnt og trutt. Kaoleena som startet godt med poeng stoppet helt opp på slutten og kom et stykke bak. 1.Hollender 33 2.Sveinmain 25 3.Kaoleena 21 4. Kim 2120121211-224018.jpg

Santiago var en behagelig brettspillopplevelse som jeg tror er ennå bedre med 3 spillere da en får litt mer kontroll på leveransene av varer til båtene som går. Men vet ikke hvor mange ganger det vil komme på bordet fremover da det manglet det lille ekstra.

Kun 45 minutter igjen til ferga og Dice Town kom på bordet. Lenge siden sist i dette texasspillet hvor det gjelder å ha den beste pokerhånden av terninger. 9,10,J,Q,K gav alle flest fordeler hvis en hadde flest i form av gull, bankranpenger osv. Alle måtte trille sine 5 teringer og beholde en hver runde, men var en misfornøyd med kastet eller ville beholde fler kunne en selvsagt betale for det! Og var en uheldig og ikke vant noe kunne en besøke Doc badluck og det var heller ikke så dumt. Vanskelig å ha en strategi i dette spillet bortsett fra å gå tom for penger, noe både Kim, Kaoleena og Sveinmain klarte i jakten på de riktige terningene. Likevel ble det hele ganske jenvt og uforutsigbart, men etter 45 minutters moro ble Hollender igjen vinneren i kveld og sheriff av Dicetown. 1.Hollender 35 2.Sveinmain 29 3.Kaoleena 26 4.Kim 24

Dicetown er en perfekt avslutter på en tung kveld. Passe langt og god stemning gjør dette spillet til en gjenganger på spillbordet.

20121211-224051.jpg
Incan Gold

Som en avslutter tok vi turen til Incan Gold eller Diamant som spillet het før. I Incan Gold gjelder det å kommer seg inn i en gruve og samle diamanter med de andre og forlate gruva på riktig tidsrom før den kollapser. I tillegg til Diamant var det også noen skattekort som en kunne få med seg om en forlot gruva alene som skulle gi spillet en ny dimensjon. Brikken en i Diamant skulle slippe var fjernet og erstattet med kort. og Takras stakk ut av gruva ved første mulighet. Alle syntes det var litt tidlig, også han selv da kortene for å forlate å bli var veldig like. Likevel kom vi oss igjennom 5 runder og Takras fikk 2 av skattekortene i en rømming og 10 poeng som avgjorde det hele! 1.Takras 57 2.Marog 49 3.Kaoleena 44 4.Sveinmain 32 5.Hollender 31

Incan Gold var hakket dårligere enn forløperen sin, desverre, selv om det nesten var helt likt. Kan du velge, spill Diamant, men har du ikke Diamant og ikke kan få tak i det så er Incan Gold en verdig erstatning, selv om den ikke var fullgod…

20121211-223923.jpg
Funkenslag(nicht)/(gut)
20121211-224043.jpg
Tzolkin

Tiden var kommet for at Ant skulle få math-trade spillet fra Kaoleena – Funkengut, og dermed ble dette tolket som et tegn fra oven og havnet rett på på bordet. Italia ble valgt og skulle ha få ressurser. Vi kuttet ut den nordøstlige regionen samt selvefoten på støvelen i sør. Kort fortalt. Ant kom godt i gang mens de andre spilte litt forsiktig. Store sentraler kom opp som Peter kuppet mens vi andre optimaliserte. Deretter kom «bare små pinglesentraler-spøkelset» som vanlig på banen og alt stoppet opp. Da endelig fase tre kom var det kun Peter som hadde bra kapasitet på sentralene og hadde sjanse til å vinne. For første gang i historien var alle plasseringene gitt før spillet var ferdig så vi konkluderte og avsluttet. 1 – Peter, 2 – Black Ant, 3 – Kim, 4 – Saulius. Men som alltid hadde alle det storartet og ga topp score !!! Gleder oss til Norges-kartet!

Nytt bra spill på bordet – Tzolk’in. Mayariket skal erobres og kun Black Ant hadde ikke spilt før. Takras hoppet litt fra Spartacus-bordet for å forklare noen regler, men dette er et spill selv Peter og Saulius klarer å forklare. Peter er en ringrev i å se muligheter for å skaffe seg gunst hos gudene og poeng underveis. Saulius hang godt med mens Ant betraktet det hele som en opplæringsrunde og vil komme sterkere tilbake. Utfallet ble derfor helt som forventet med rekkefølgen 1 – Peter, 2– Saulius, 3– Black Ant Flott spill med passe parametere å forholde seg til !20121211-224100.jpg

20121211-223953.jpg
Spartacus

På det andre bordet hadde Skillz, Takras og Marog benket seg rundt et nytt spill som Marog hadde fått: Nemlig Spartacus: A game of blood and treachery som er basert på TV-serien med nesten samme navn. I dette spillet tar du på deg rollen som Dominus av et av 4 hus i Capua i oldtidens romerriket, og ditt mål er å øke din innflytelse til nye høyder slik at du er det mekstigste huset i Capua. Hvordan du gjør dette er helt opp til deg selv, om du vil samarbeide med dine motstandere eller dolke de i ryggen for å oppnå det du vil ha. Spillet er delt opp i 4 faser, der første fase er upkeep der en snur kort som er brukt i forrige runder, helbreder gladiatorer eller slaver og  betaler de faste utgiftene dine.  Andre fase er intrigue fasen der man trekker 3 kort, og spiller disse eller andre du måtte ha på hånd. Disse kortene kan gi deg fordeler eller ødelegge for andre spillere, og for å få lov til å bruke kortet må du ha samlet nok innflytelse for å spille kortet. Hvis du ikke har nok innflytelse selv kan du inngå avtaler med dine motstandere som kan låne sin innflytelse for å utføre handlingen. Twisten her er at man ikke trenger å fortelle hva kortet gjør så det kan godt hende at den som hjelper deg er samtidig med på å ødelegge for seg selv, og en annen ting er når man har sagt ja til å hjelpe så kan denne ikke trekkes mens belønningen som er avtalt for at du hjelper kan trekkes. Så her kan det skapes en del intriger og konflikter men også allianser som kan vare spillet ut hvis man er ærlig. Fase 3 er markedsfasen, denne starter med at spillerne kan forhandle seg i mellom om å selge eller kjøpe eiendelene sin til hverandre. Når dette er gjort kommer varene som selges på markedet på bordet, og nå er det auksjon av  slaver, gladiatorer eller utstyr som gjelder, man byr med skjulte bud og fortsetter til det er en vinner, hvis ingen byr så går kortet ut. Til slutt så er det auksjon om hvem som skal være verten for neste gladiatorkamp i arenaen (startspiller). Og nå starter fase 4 som er selveste gladiatorkampen, og verten kan invitere hvem han vil til å stille med sine gladiatorer og lage et spektakkel for folket for heder og ære (og innflytelse) til sitt hus. På forhånd kan alle spillere vedde på utfallet av kampen og om kampen ender med alvorlig skade eller om noen får hogd av hodet, det eneste man ikke kan gjøre er å vedde mot sin egen gladiator. Når gladiatorene er klare for kamp så bruker man 3 sett med terninger (initiativ, angrep og forsvar) for å bestemme en vinner. Og når kampen er over så er det opp til verten å bestemme med det klassiske tommel opp eller ned tegnet om taperen for lov til å leve eller om den må dø, mens vinneren får mer innflytelse og gladiatoren vinner en favor token som vil gi gull i kassen neste gang han går i arenaen.

Siden vi ikke hadde spillt spillet før så valgte vi å kjøre en quick game der vi startet på 7 innflytelse (målet er 12) for å lære spillet. Mekanikken var enkel å forstå og snart var vi i gang, Marog fikk tidlig tilgang på en god slump med penger som han brukte godt til å vinnne de første auksjonene og kom derfor raskt i førersetet.20121211-224030.jpg

Og i den påfølgende gladiatorkampen så trippet gladiatorene til Marog og Takras rundt og rundt uten at noen var villige til å ta det første slaget. Så plutseligt barket de sammen og det viste seg fort at gladiatoren til Marog var et nummer for stor Takras sin som endte kampen med en grusom skade i magen,  men grunnet en god forestilling  fikk han tommelen opp av verten og beholdt livet. I neste runde fikk Skillz sin gladiator prøve seg mot selveste Crixus, men skittent spill gjorde at den beste gladiatoren hans ble skadet og han måtte sette inn en vesentlig dårligere gladiator som ikke hadde en nubbesjans mot Crixus. Marog var nå oppe i 11 innflytelse og manglet bare 1 til for å vinne, og plutselig ble det fart i sakene der avtaler ble forsøkt inngått mellom først Marog og Takras
Dette var et godt spill som inviterer til masse interaksjon mellom spillerne, men er nok ikke noe som passer alle og Takras var ikke helt sikker om han likte det. Men vi var enige om at med quickstart regler så har man litt for mye innflytelse fra starten av slik at man ikke fikk ut det fulle potensiale av spillet, så dette kommer helt sikkert på bordet igjen ved neste annledning. som nektet å være med på leken men Skillz var en villig Dominus som såg sitt snitt til å øke sin innflytelse. Men Marog hadde ikke fortalt at han selv også ville øke sin innflytelse i samme slengen, og Takras sendte sine vakter avgårde for å stoppe planene til Marog. Og til hans store fortvilelse så var vaktene veldig effektive i sin jobb og klarte å sette en stopper for Marog. Men i den påfølgende auksjonsfasen så trengte Marog kun å vinne auksjonen for å bli verten for de neste kampene for å få nok innflytelse, og Skillz hadde også innsett dette. Og når vi kom til auksjonen så viste det seg at Marog og Skillz hadde bydd like mye, og et terningkast måtte avgjøre utfallet da ingen hadde mer penger å by. Resultatet ble at Marog ble verten og dermed samlet nok innflytelse til å vinne spillet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: