PG på bøljan den blå

Katedralen snart ferdigbygget

Tauferga skulle blekne torsdagkveld da Sveinmain inviterte til test-kveld. Først ute var katedralbyggespillet Basilica, et duellspill for 2. Takras ankom passe tidlig til å få testet denne nykommeren fra Polen og Rebel.pl. Takras lurte etterhvert på hva temaet egentlig var, og kjente ikke at katedralbyggefølelsen var særlig tilstede. Men dueller det var det.

Mye kniving allerede i starten

Sveinmain prøvde å sikre seg gode områder, men Takras var nådeløs og fikk kuppet det ene området etter det andre i dette «area-kontroll-spillet». Han fikk såpass med poeng både i 1. og i 2. telling at Sveinmain til slutt kastet inn håndkledet og gav seg.

Basilica var et helt greit duellspill for 2. Ikke noe å spille med hårsåre, men med folk som tåler en trøkk i trynet, for i dette spillet snudde det fort, og var kanskje litt for vanskelig å kjempe seg tilbake. Må prøves igjen…

Publikum hadde også kommet og derfor ble det mye, mye mer fristende for Sveinmain å teste sitt nyervervede out of print spill Manila! Polens siste utgave av spillet skulle testes og med full besetning skulle 3 båter med diverse varer prøve å ankomme Manila. Hvem som kom frem var avhengig av Havnefogdens prioriteringer, da han har mye, veldig mye makt. Peter, Hollender, Takras, Black ant og Sveinmain skulle alle kappes om den tittelen, for den var ikke billig, bortsett fra i 1. runde da Ant fikk rollen til 6 dollars. 4 varer finnes i spillet,

Klar for Manila, hvis ikke Takras kommer å hiver dem på sjøen

men kun 3 av varene får plass på skipene, og med mulighet for å komme frem til Manila for å øke i verdi. Så skulle alle satse etter tur på hvilke av båtene som kom frem til byen og hvilke som ikke kom frem. I tillegg kunne en satse på Piratvirksomhet hvis båtene stoppet på plassen før byen.

Ant prøver å flytte båtene fremover med tankefelt-terapi!

Terningene skulle bestemme fremdriften i tillegg til Havnefogdens startprioriteringer, da han kunne gi enkelte båter fordeler, og selvsagt de han hadde flest aksjer i. Med 5 spillere ble det mye kniving om plassene og det lønte seg enten å være havnemester eller sitte så nær han til venstre som mulig da en tidligere kunne velge og dermed få lavere pris større valg på hva som kunne skje fremover. Det ble en 5-6 runder før en aksje nådde pristoppen og spillet sluttet. I mellomtiden var nok livet som Pirat mest lønnsomt da Piratene i hver eneste runde klarte å kapre et skip og stikke av med lasten. Takras var sjefspirat og satset stort, gjerne i en kombinasjon som elvesjef i tillegg slik at han kunne regulere båtene frem/tilbake en eller 2. På den måten økte han sannsynligheten for at båten stoppet rett før Manila, noe han lyktes utrolig bra med. Dermed var det ingen som kunne tukte Takras, og han kunne dermed gifte seg lykkelig i Manila, mens vi andre måtte reise til neste havn på jakt etter lykken… 1. Takras, 2. Hollender, 3. Peter, 4. Black ant, 5. Sveinmain på en solid sisteplass.

Katedralbyggmester uten ett eneste Takras i hele spillet
Klar til å møte Flickan i Manila

Manila var lett å forstå og enkelt å spille, men med 5 spillere følte jeg det ble en for mye og mindre kontroll på valgmulighetene rundt bordet. Selv om det ofte i spill med Auksjon er kjekt med full pott av spillere.

Takras hoppet på kveldsflyet til Manila og dermed ble vi andre 4 i det våte elementet og tok en runde Riff Raff. Hollender hadde ennå ikke rukket å teste dette spillet og her er det mer taktikk enn det ser ut som. Black ant prøvde random-spilling og dermed ble det mange brikker på han. Hollender bommet også stygt med en tung brikke og det raste av båten til stor fornøyelse for samtlige. Peter hadde klart å få på 2 brikker på båten på en runde, og ledet med en brikke Sveinmain. Vinnerbrikken skulle plasseres og Black ant fikk filmet det hele. (håper vi får filmen med her) Et temmelig enkelt utlegg endte selvsagt i bakken, men Sveinmain var såpass sikker på at Peter skulle vinne at han dyttet til båten. Dermed måtte filmen ses i slow motion for å se Mains juks. Det var ingen tvil og dermed var det kun en brikke igjen for Peter istedet for 3 som han trodde etter brikkene raste. Sveinmain hadde høyere tall en Peter og kunne vinne, men både Main og Peter misset en gang til men til slutt klarte Main å få siste varen på skuta og kunne bli en vinner av Riff Raff. Derfor fikk han lov å gifte seg i Bankok, mens de andre måtte seile tilbake til Jørpeland…

1. Sveinmain, 2. Peter, 3. Hollender, 4. Black ant.

Riff Raff denne gangen var enormt kjekt, da det tok 3 runder med kun en brikke igjen å kåre vinneren. Riff Raff er allerede en schlager og det beste og mest taktiske balansespillet som finnes der ute på markedet.

En hyggelig kveld var over og kanskje blir det flere testkvelder fremover, da Polen har mye uprøvd, bl.a. the Cave som ligger å venter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: