Age of Flops og 2 Wonders

Mens andre syns det er artig
Å herje er kjedelig

Mye nedbør = mye innetid. Mye innetid er perfekt for brettspill, spesielt på en mandag! Men med så mange som kommer, er det trangt om plassen, så da var det godt at Marogs Rike var åpent, nesten eneste arena med god nok plass. Skillz og Kim var selvsagt tidligst ute, sammen med Hollender og Takras. Marog var ennå på jobb, mens Kaoleena hadde oppgaven med å legge de små. Takras hadde fått tak i King of Tokyo, et spill fra Magic-skaperen, og som får god mottakelse på Geeken.

Superkortene studeres

Takras forklarte disse enkle reglene, men Hollender glemte å følge med, og mistet helt grunnleggende regler. Skillz var opphengt i å angripe Takras, men Kim samlet på poeng. Skillz fikk god anledning til å angripe Takras. Igjen og igjen, sammen med resten. Takras røk ut med en gang, og Skillz ikke lang tid senere, men hadde noen flere poeng enn Takras endte opp med (selvsagt meget vikitg!). Hollender hadde overlevd så langt og det var monster mot monster, hvor Kim fremdeles samlet poeng. Terningene bestemte at Kim skulle vinne, og sånn ble det.

Under 30 min spilletid inklusive regelforklaring, det er ingen dum filler. Men spillet er meget simpelt, og baserer seg helt på terninger. Men du har valget på hvilke terninger du vil bruke underveis, og om du skal kjøpe kort, eller velge å bli i Tokyo selv om du blir angrepet. Dette var ikke spillet for PG, men kan fint appellere til de som er ute etter et enklere og moro spill.

Handlingene krever litt planlegging
…mange brikker

Hollender fant frem Trajan som flere ville spille. Kaoleena ble sist, og derfor ble det ikke plass til henne. Også Black Ant kom for sent, for Peter tok en rask innersving og satte seg på plass. Ant måtte ofre seg, eller overlate sin skjebne til gudene i Age of Gods. Peter og Hollender hadde spilt Trajan før, så nykommere Kim og Nils fikk en solid regelforklaring over alle mulige handlinger i dette komplekse spillet. Nils satte seg tradisjonelt raskt i en underdogrolle og pekte på at regelleseren hadde store fordeler. Det tok ca 15 minutter å sette opp brettet og alle brikkene, og å forklare spillet. Så starter spillet: man skal flytte handlingsbrikker og utløse en handling. Hvis man planlegger det godt, kan man også utløse en Trajanbrikke som gir poeng og evt andre fordeler. Peter dro tidlig i spillet til provinsene med sin legionær og senere med soldater. Kim satset på senatet hvor han kunne få 3 poeng for hver gul bonustegl. Hollender forsøkte å finne lykken som bygger i Rom. Nils fikk tidlig i spillet en +2 brikke som gav ham ekstra handlinger i forumet. Befolkningen kom med sine ønsker etter et fullført kvartal og det førte til minuspoeng for nesten alle spillere.

Skillz knuser sine motstandere
Yarrr!

Striden i senatet økte da Nils manifesterte seg stadig oftere der. Kim og Peter fikk også ekstra stemmer. Hollender valgte å ligge unna denne opptrappingen og bygget ut sin innfytelse i Rom og Trajanbrikker. Kim fikk en +2 brikke som han brukte i senatet og kombinert med en ekstra handling sikret han på denne måten mange poeng. Nils som er flink til å flytte fokuset over på andre spillere (hvor har vi sett det før i PG?), utnyttet fra det tredje kvartalet sine ekstra handlinger utmerket. Peter avsluttet rundene flere ganger og så ble Nils startspiller runden etterpå. Så fikk Nils full kontroll på alle ekstra handlingsbrikker i forumet som han kunne kombinere med sine +2 brikker. Mens Kim, Hollender og Peter stort sett hadde en handling, akselererte Nils nå kraftig. Overtaket i forumet, klarte han å overføre til samtlige handlinger. Så sikret han seg fire like bygg, bonustegl i senatet, poeng i provinsene og en god score for Trajanbrikker. Hollender avsluttet spillet rett før Kim hadde planlagt å ta 15 poeng for forsendelse av varer. Formsterke Nils tok en overlegen seier med mest poeng under spillet og mest poeng for bonusen. Hollender klarte å sikre den andre plassen med 33 bonuspoeng, rett før Kim som tross mange bonustegl måtte klare seg med mindre. Peter hadde bare 2 bonustegl og ikke ekstra poeng for like hus. Han kommer sikkert til å endre stategien til neste gang, for Trajan innfridde igjen og kommer dermed tilbake på bordet. Spillet krever en god del oppmerksomhet og spilletiden lå på litt over to timer med 4 spillere.

1. Nils 156 2. Hollender 132 3. Kim 126 4.Peter 114

Age of Gods ble valget på det andre bordet

Da ble det vanskelig å finne et 5-mannsspill. Deadwood spilte vi på lørdag, Eclipse tar for lang tid og 7 Wonders er bare en filler. Kim hadde med seg Age of Gods, og det ble så. Takras forklarte reglene her til Saulius og Black Ant som ikke hadde spilt det før. Krigen herjet fra starten, og det kom mange teorier om hvem som var hvem. Marog utbredte menneskene i enorm fart, og la beskyttelsesmarkører på dem. Ikke vanskelig å gjette hva han hadde. Saulius spilte litt for overivrig med High Elves, og de ble til slutt utryddet på Takras’ vrede. Kaoleena holdt sin største rase godt skjult, og ingen rørte barbarene. Alle var skråsikre på at hun hadde dvergene. Black Ant slet med sine orker, som visstnok alle hatet. Han fikk ikke fred. Saulius måtte prøve på andre taktikker fremover, og forberedte seg til runde 7 når det var veddemålstid. Men Black Ant hadde andre planer, og satte i gang Divine Wrath flere ganger med sin guderolle. Orcs og Chaos var det ingen som likte, og de fikk ikke mange markører på brettet. Takras prøvde febrilsk å forsvare sine Chaos, men Marog hadde for sterke enheter. Black Ants øgler slet da Marog startet en hellig krig mot dem. Likevel var det Takras som vant, spesielt fordi han hadde flest byer og kunne vente med veddemålet til runde 9, ikke at det hadde noen betydning.

Age of Takras
High Elves er utryddet, og mange ledige plasser

Age of Gods er et spill der alt kan skje. Alle har kontroll på alle rasene, men bare noen er interessert i å se enkelte av dem leve. Black Ant likte aldeles ikke dette spillet, hovedsaklig på grunn av utseendet. Det er svært vanskelig å skille ting fra hverandre, og markørene stemmer ikke overens med kartet eller markørplassene på siden. Joda, det står navn på plassene i to retninger, men disse blir jo dekket til av markørene. Men hvis vi ser bort fra det er dette et spill med mye bløffing og litt flaks.

1. Takras 17, 2. Kaoleena 16, 3. Saulius 15, 4. Marog 14, 5. Black Ant 13

( Nei, Kim, det var ikke Takras som var startspiller 😉 )

Koser oss med 7 Wonders
Marog den Store

Det andre bordet holdt ennå på med Trajan, så da ble det en fin runde med 7 Wonders, hvor både Pisse- og Catan-underet kom med. Som vanlig er det forskjellige satsingsområder og strategier. Kaoleena var kjapt ute med å satse på grønne kort, mens Saulius hadde en drøss av blå. Black Ant hadde litt forskjellig, det samme hadde Takras. Marog hadde en god del krig, og vant over sine naboer Kaoleena og Takras hver runde. Sluttellingen var spennende også denne gang, da ingen følger med i hodet hva som er summen til alle sammen. Så kommer opplesningen, og første- og andreplass er alltid spesiell.

7 Wonders er flott å få tilbake på bordet. Neste gang satser vi på at Kaoleena og Marog har med seg Leaders-utvidelsen, nå som alle i klubben kan dette spillet.

Overlykkelig seier i eget spill

Etter Trajan var det lite tid igjen før fergefolket måtte reise. 7 Wonders var det eneste alternativet. Nils fikk en lynrask regelforklaring. da spillet startet var det fortsatt ikke helt klart for ham, men etter kort tid skjønte han at ressursene var av varig karakter. Peter satset som vanlig på de grønne kortene, Kim på militærmakt, mens Hollender fikke nesten monopol på de blå. Formsterke Nils skjønte litt for sent hvordan man kan bruke naboenes ressurser og kom så på etterskudd. Tempoet i 7 wonders lå så høyt at vi måtte sjekke flere ganger om alle var med i takten. Etter tre faser startet tellingen.Det ble snart tydelig at hele tre stykker hadde slått Nils denne gangen. Nils hadde mest penger av alle og dette gav ham 6 poeng. Peter fikk hele 36 poeng for sine grønne, Kim hadde poeng for det meste, mens Hollender hadde 26 poeng for de blå og 14 for lilla. Dermed kunne Hollender juble denne gangen med hele 63 poeng. Kim hadde 49 og det var 1 poeng mer enn Peter. Nils debutterte med 39 poeng og kunne dermed glede seg til et tradisjonelt tap (?) i St petersburg på fergen.

King of Takras

Black Ant og Saulius valgte å gå, mens de andre ennå spilte 7 Wonders. King of Tokyo var hjerneløst nok for Marog, og ble med på dette. Det ble en meget døv runde, hvor nesten ingen turte å angripe hverandre. Angrep, helbrede. Angrep, helbrede. Det gikk noen runder rundt bordet, og det så ut til at Kaoleena skulle vinne. Takras med sin 1 skade ekstra-greie gjorde for mye skade på Marog slik at han døde. Kaoleena var flink til å helbrede seg, men plutselig var hun også død, og Takras kunne alene gå inn i Tokyo og herje vilt rundt seg.

Marogs rike samlet igjen mange brettspillentusiaster til en underholdende kveld!

3 kommentarer til «Age of Flops og 2 Wonders»

  1. «Nils satte seg tradisjonelt raskt i en underdogrolle og pekte på at regelleseren hadde store fordeler.» hehehehe, veldig bra!!!!;) Saann gaar det naar du som regelforklarer forsoeker aa stresse de ferske spillerne med aa si «bare gjoer noe da!» naar de proever aa tenke litt!;) Morsomt og utfordrende spill uansett som krevde en god del tenking framover i tid – baade tre og fire trekk. Me like! 🙂

  2. Med mange mulige handlinger kan man jo alltid gjøre noe, særlig når tenketiden overskrider de som har i tenketidrekord i PG :). Men godt spilt og fortjent seier i et fantastisk spill, Nils!

  3. Ja, det var et MEGET bra spill! Det tar nok gjerne en del runder for å sette seg skikkelig inn i strategiene.. Jeg var nok heldig i så måte fordi folk hadde mer enn nok med bare å tenke på hva de selv skulle gjøre i stedet for å ødelegge for meg. ;P Etter hvert som spillerne blir mer komfortable med spillet, tror jeg nok det blir mer «skittent spill» rundt bordet, hehe. Et spill som absolutt ga mersmak! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: